Tip dana: Crna Gora – Norveška: Vikinška lađa nasukana u Crnoj Gori!

U utorak se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Crne Gore i Norveške.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Crna Gora: Sjajne partije na startu kvalifikacija!

Crna Gora pruža izuzetno dobre partije na startu kvalifikacija, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i trenutno deoba prvog mesta na tabeli u svojoj kvalifikacionoj grupi, pošto izabranici Miodraga Radulovića imaju maksimalnih šest bodova, koliko između ostalog igra i Turska, koja je ostvarila dva velika trijumfa na startu kvalifikacija.
U prvom kolu su Stevan Jovetić i drugari slavili na teškom gostovanju kod Letonije, a taj meč je završen rezultatom 1:2, uz podatak da su “sokolovi” do trijumfa došli desetak minuta pred kraj meča, a dvostruki strelac bio je upravo Stevan Jovetić.
U prošlom kolu je Crna Gora imala dosta lakšeg protivnika pošto im je u goste došao slabašni Gibraltar, a izabranici Miodraga Radulovića su taj duel dobili sa rezultatom 4:1, uputivši čak 31 šut ka golu rivala, od kojih je trinaest išlo u okvir gola.
Naravno, mora se priznati i da je žreb bio naklonjen ovoj selekciji, a prvi ozbiljniji ispit ih očekuje u utorak kada će na svom terenu dočekati Norvešku koja je u prošlom kolu doživela težak poraz na svom terenu od Turske, pa je sigurno da jure pobedu na ovom gostovanju.

Norveška: Težak poraz od Turske!

Pre svega, treba reći da su Norvežani sa jednim od najboljih napadača današnjice Halandom jedni od glavnih favorita da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo u jednoj poprilično izjednačenoj grupi, što nam najbolje pokazuje i podatak da su u ovom trenutku vodeći timovi na tabeli Turska i Crna Gora, koje su ostavile iza sebe jednu selekciju Holandije, ali i Norveške.
U prvom kolu su “vikinzi” bez većih problema i očekivano slavili na gostovanju kod Gibraltara, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Ipak, u prošlom kolu su Norvežani doživeli jedan od težih poraza u poslednje vreme kada su na svom terenu mimo svih očekivanja deklasirani od Turske, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Zaista poražavajuće zvuči podatak da su izabranici Stalea Solbakena za čitavih devedeset minuta uputili samo jedan šut u okvir gola, i sigurno je da se ovom treneru ne piše dobro ukoliko njegovi izabranici ne uspeju da pobede ni na ovom gostovanju, jer bi već u ranoj fazi kvalifikacija doveli u pitanje svoj plasman na Mundijal.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Norvežani u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ispali u baražu od Srbije, kada su “orlovi” pokazali da ova selekcija ima baš dosta slabosti.

Naš predlog

Crna Gora je na jedan sjajan način započela ove kvalifikacije i u ovom trenutku se mimo svih očekivanja nalaze na deobi prvog mesta svoje kvalifikacione grupe. Sa druge strane, Norvežani sasvim sigurno žele da se iskupe svim svojim navijačima za težak poraz na svom terenu od Turske, kada je bilo 0:3.
Sve ukazuje da bi ovo mogao da bude jedan duel sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.