Tiket dana (utorak, 06.04.2021)

tiket dana

Počinje rasplet u evropskim kupovima. U naredna tri dana igraju se prvi mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Već večeras očekuju nas dva spektakularna okršaja, Mančester Siti dočekuje Borusiju iz Dortmunda, dok će u Madridu Real igrati sa Liverpulom.

Real Madrid – Liverpul – GG3+ @ 2.11 u Meridianbet

Dve bivša evropska šampiona sastaju se već u četvrtfinalu. Njihov prethodni okršaj dogodio se u finalu Lige šampiona pre tri godine, a Madriđanu su taj duel dobili sa 3:1. Sigurno ga se sećate po tome što je golamn Karijus pravio kardinalne greške, a meč sudio srpski arbitar Milorad Mažić. Liverpul je tu vicešampionsku titulu pretvorio u šampionsku samo godinu kasnije, pobedivši u finalu Totenhem sa 2:0. Što se prethodne sezone tiče, po boljem je pamte ”redsi”. Liverpul je vratio pehar Premijer lige u svoje vitrine posle ravno 30 godina, ali je zato morao ranije da se oprosti od ”ušatog” pehara Lige šampiona. Real nije osvojio naslov u Španiji, a ni u Evropi nisu uradili ništa spektakularno. Zanimljivo je da je Real prošle sezone izbacio engleski, a Liverpul španski tim. Dželat Reala bio je Mančester siti, a Liverpula, Realov gradski rival, Atletiko iz Madrida. Uspešnji tim iz ovog dvomeča u polufinalu očekuje duel sa boljim iz dvomeča Porta i Čelsija, pa se može reći da su izgledi pobednika da igra u velikom finalu sasvim realni. U domaćim šampionatima obe ekipe su bile uspešne prošlog vikenda, Liverpul je slavio na gostovanju kod Arsenala, vrlo ubedljivo, dok je Real pobedio Eibar na svom terenu sa 2:0. Madriđani su ponovo u igri za osvajanje titule, Atletiko im sada beži samo tri boda, pa nas očekuje uzbudljiv rasplet La Lige, pošto je i Barselona stigla u sam vrh. Liverpul ne može da odbrani titulu u Engleskoj, ali može ponovo u Ligu šampiona. Najveći problem Reala je to što između dve utakmice sa Liverpulom igra protiv Barselone u prvenstvo, dok je ”redsima” nešto lakše, u subotu ih očekuje meč sa Aston Vilom na ”Enfildu”. Obe ekipe imaju po jednog strelca koji je u neverovatnoj formi, za Liverpul je to Diogo Žota, Portugalac je postigao tri gola za svoju reprezentaciju, a onda i dva puta matirao golmana Arsenala. Na drugoj strani Karim Benzema je obeležio sezonu Reala i Francuz deluje prosto nezaustavljivo. U prošlom kolu Lige šampiona Real je eliminisao Atalantu, dok je Liverpul, takođe sa dve pobede, izbacio nemački Lajpcig. Očekujemo otvorenu igru s obe strane, ovi timovi ne umeju drugačije, a pogotovo jer su odbrane oslabljene. Liverpul je skoro celu sezonu bez Van Dajka, Gomeza i Matipa, a Real će morati da igra bez Serhija Ramosa. Odigrajte na golove, a naš predlog je gol-gol uz bar tri pogotka na meču. Za GG3+ u kladionici Meridianbet dobija se kvota 2.11.

Brentford – Birmingem – 1,0-3 @ 2.25 u Meridianbet

”Pčelice” su ponovo izgubile korak kada je u pitanju direktan plasman u Premijer ligu. Pred ovaj meč sa Birmingemom su na trećem mestu, ali je drugoplasirani Votford otišao na deset bodova razlike. Ono što je dobro za Brentford, to je činjenica da imaju dve utakmice manje odigrane od ”stršljenova”, pa bi sa šest bodova stigli na podnošljivih -4. Ipak, forma im nije zavidna, jeste da nisu izgubili na četiri poslednje utakmice, ali su samo jednom i pobedili, dok iza sebe imaju tri vezana remija, i to protiv timova koji nisu u njihovom rangu. Samo bod su osvojili u derbiju i Hadersfildu, kao i sa ”šumarima” iz Notingema na svom terenu. Protiv Birmingema nemaju izbora, pobeda se nameće kao imperativ, a nezgodno je to što se gosti grčevito bore za opstanak. ”Plavi” iz Birmingema su tik iznad crte, ali to što imaju šest bodova više od Roterama ne znači mnogo, s obzirom da su odigrali tri utakmice više od prvog pratioca. Birmingem je u subotu zabeležio vrednu pobedu protiv Svonsija na svom stadionu, minimalnu, ali ”tešku” tri boda. To im je druga pobeda u tri poslednja kola, što im je povećalo izglede da i naredne sezone igraju u Čempionšipu. Ipak, Birmingem i nije neki gost, imaju samo jednu pobedu na prethodnih sedam gostovanja, i sumnjamo da imaju ozbiljnije šanse u Londonu protiv ”pčelica”. Birmingem je jesenas slavio kao domaćin sa 1:0, a na utakmicama ova dva rivala na poslednjih pet odmeravanja snaga palo je ukupno šest golova. Uz pobedu Brentfoda predlažemo i igru na mali broj golova, pa je naš tip kombinacija 1,0-3 gola. Koeficijent za naš predlog u kladionici Meridianbet iznosi 2.25.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 4.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.