Derbi dana: Mančester Junajted – Liverpul: Najveći derbi engleskog fudbala! Ko će do trijumfa?

U nedelju je na programu mnogo zanimljivih mečeva što je posebno obradovalo sve ljubitelje sporskog klađenja, a svakako najveći derbi se igra na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda dočekati Liverpul.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Sjajna sezona za “đavole”!

Generalno, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ovo bila jedna poprilično uspešna sezona za izabranike Ole Gunara Solskjera, u kojoj je ostvaren primarni cilj a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Naime, “đavoli” se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na petoplasirani Vest Hem, pa nema nikakve sumnje da ćemo Junajted i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Inače, ne treba zaboraviti ni da se Mančester nalazi nadomak plasmana u finale Liga Evrope, pošto su izabranici Ole Gunara Solskjera u prvom polufinalnom susretu slavili na svom terenu protiv Rome, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 6:2.
Što se tiče Premijer lige, na poslednjih pet susreta drugoplasirana ekipa na tabeli je ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Lidsa, kada nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Naravno, treba podsetiti da na poslednjem međusobnom susretu u prvenstvu između Junajteda i Liverpula nije bilo golova, dok su poslednji susret ova dva tima odigrali u okviru šesnaestine finala FA Kupa, kada su “đavoli” na “Old Trafordu” u jednom spektakularnom susretu slavili sa 3:2.
Ole Gunar Solskjer za ovaj duel neće moći da računa na Martiala, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za najveći derbi engleskog fudbala.

Liverpul: Mogu li “redsi” do plasmana u Ligu šampiona?

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Liverpula igrati ovoliko loše u ovom šampionatu, i kako sada stvari stoje deluje da “redsi” ne samo da će ostati bez titule šampiona Engleske, već će vrlo teško doći i do plasmana u Ligu šampiona, što se u prethodnih nekoliko godina nije dovodilo u pitanje.
Naime, još uvek aktuelni šampion Engleske se u ovom trenutku nalazi tek na šestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Čelsi, a poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U poslednje vreme Liverpul ne igra sjajno, a to se nekako najbolje videlo u prošlom kolu kada su “redsi” na svom terenu samo remizirali protiv Vest Hema, i to nakon gola koji su primili u poslednjim trenucima susreta. Naravno, treba podsetiti da je i pre toga tim sa “Enfilda” samo remizirao na gostovanju kod Lidsa, kada je bilo 1:1.
Nedavno su izabranici Jirgena Klopa završili svoju epizodu i u Ligi šampiona, pošto su u dvomeču bili lošiji od Reala, što je samo još jednom potvrdilo da Liverpul ima ogromnih problema ove sezone.
Ruku na srce veliko je pitanje šta bi bilo da verovatno najbolji štoper današnjice Vidržil Van Dajk nije propustio čitavu sezonu, ali to svakako ne sme da bude alibi za očajne partije ekipe sa “Enfilda”.
Što se tiče gostovanja, do sada je još uvek aktuelni šampion Engleske odigrao šesnaest mečeva na strani na kojima je ostvario sedam trijumfa, šest remija i tri poraza.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret a šta drugo očekivati kada je u pitanju najveći derbi engleskog fudbala.
Smatramo da gosti prosto moraju da idu na trijumf na ovom duelu zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.60.
Za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju trijumf izabranika Jirgena Klopa, savetujemo vam da probate sa duplom šansom X2. za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.44.
Za kraj, za očekivati je da “redsi” postignu makar dva gola na ovom duelu, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.