Derbi dana: Mančester Junajted – Liverpul: Najveći derbi engleskog fudbala!

U četvrtak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta izabrali jedan zaostali duel Premijer lige, ali ne bilo kakav, već najveći derbi engleskog fudbala, u kom će Mančester Junajted na svom “Old Trafordu” dočekati ekipu Liverpula.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Mančester Junajted: Primarni ciljevi su ispunjeni!

Pred početak šampionata uprava Mančester Junajteda je pred svoje fudbalere predstavila samo jedan cilj, a on je svakako plasman u Ligu šampiona.
Ako stvari posmatramo sa tog aspekta onda je sigurno da svi navijači ovog kluba mogu da budu i više nego zadovoljni pošto su njihovi fudbaleri nekoliko kola pre kraja prvenstva obezbedili plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Ole Gunara Solskjera nalaze na drugom mestu na tabeli i imaju nenadoknadivih dvanaest bodova viška u odnosu na petoplasirani Vest Hem.
Sigurno je da će u finišu šampionata trener “đavola” isprobati neke fudbalere koji su imali manju minutažu, a to se nekako najbolje videlo u prošlom kolu kada je na “Old Trafordu” Lester slavio sa 1:2, i tako praktično došao nadomak plasmana u Ligu šampiona.
Taj duel je završen rezultatom 1:2, a bio je to peti poraz Junajteda na svom terenu, koji sasvim sigurno neće preterano teško pasti navijačima ovog kluba.
Svakako da će Ole Gunar Solskjer učiniti sve da ekipu što bolje pripremi za predstojeće finale Liga Evrope protiv Viljareala, pa svakako nije isključeno ni da u najvećem derbiju engleskog fudbala izvede nešto izmenjen sastav, kako bi što više odmorio svoje glavne fudbalere za duel sa “žutom podmornicom”.

Liverpul: Malo ko je ovo očekivao!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da zamisle da će fudbaleri Liverpula pružati ovoliko loše partije u ovom šampionatu.
Kako sada stvari stoje “redsi” će veoma teško doći do plasmana u Ligu šampiona pošto u ovom trenutku zauzimaju šesto mesto na tabeli i imaju čak sedam bodova manjka u odnosu na četvtoplasiranu ekipu Čelsija, koja je na sreću sinoć doživela poraz na “Stamford Bridžu” od Arsenala, kada je bilo 0:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da izabranici Jirgena Klopa imaju dva meča manjka u odnosu na “plavce” pa bi sa ta dva trijumfa došli na samo bod zaostatka u odnosu na tim iz Londona.
U prošlom kolu je tim sa Enfilda odigrao jedan poprilično dobar meč na svom terenu protiv Sautemptona, u kom su bez većih problema slavili sa 2:0, što je bila prva pobeda “redsa” posle dva vezana remija, i to prvo protiv Lidsa na gostovanju, a onda i protiv Njukasla na svom terenu kada su izjednačujući gol primili u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Jirgen Klop ima kao i većim delom sezone dosta problema sa povredama i kada je ovaj duel u pitanju, mada je sigurno da su “redsi” na to već i navikli.
Kada su u pitanju gostovanja u Premijer ligi, do sada je aktuelni šampion Premijer lige odigrao šesnaest mečeva na strani na kojima je ostvario sedam trijumfa, čak šest remija i tri poraza.
U poslednjem međusobnom duelu protiv Mančester Junajteda u prvenstvu nije bilo golova, dok su u januaru “đavoli” u FA Kupu u jednom spektakularnom susretu slavili sa 3:2.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret a šta drugo očekivati kada je u pitanju najveći derbi engleskog fudbala.
Smatramo da gosti prosto moraju da idu na trijumf na ovom duelu zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.50.
Za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju trijumf izabranika Jirgena Klopa, savetujemo vam da probate sa duplom šansom X2. za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.43.
Za kraj, za očekivati je da “redsi” postignu makar dva gola na ovom duelu, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.