Derbi dana: Atalanta – Milan: Mogu li “rosoneri” da uhvate poslednji voz za Ligu šampiona?

U nedelju su između ostalog na programu i mečevi poslednjeg kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta analizirali svakako najinteresantniji duel koji će biti odigran u Bergamu, gde će fudbaleri Atalante dočekati ekipu Milana.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Još jedna sjajna sezona za “Boginju”!

Sredinom ove sedmice su fudbaleri Atalante propustili još jednu priliku da sezonu završe trofejom pošto su u finalu italijanskog Kupa poraženi od Juventusa u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 1:2, čime je na neki način “stara dama” spasila godinu.
Međutim, kada je ovogodišnje izdanje italijanske Serije A u pitanju, sigurno je da se Atalanti nema šta zameriti.
Naime, trenutno se ekipa iz Bergama nalazi na drugom mestu na tabeli, i imaju obezbeđen plasman u Ligu šampiona, i to treći put uzastopno, što nam jasno govori da sjajne partije Atalante više nisu nikakva slučajnost.
U prošlom kolu je “boginja” na gostovanju kod Đenove odigrala jedan fantastičan meč i dosta lakše nego što to rezultat pokazuje trijumfovala na tom duelu, pošto je na kraju bilo 3:4, uz podatak da je ekipa iz Bergama u jednom trenutku vodila i sa 0:3.
Inače, ne treba zaboraviti da su izabranici Đanpjera Gasperinija koji radi sjajan posao u ovom klubu drugu godinu zaredom došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde su nažalost zaustavljeni odmah na prvoj prepreci pošto su eliminisani od madridskog Reala.
Na tri poslednja meča u Seriji A, Atalanta je ostvarila isto toliko trijumfa, uz podatak da su na dva poslednja gostovanja postigli ukupno devet golova, što možda i najbolje odslikava kako ekipa iz Bergama igra u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.

Milan: Čitav šampionat staje u ovih devedeset minuta!

Dosta puta smo ponavljali da su fudbaleri Milana prvi deo italijanske Serije A završili na prvom mestu na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na u tom trenutku drugoplasirani Inter. Trenutno razlika između ova dva kluba iznosi čak dvanaest bodova u korist “neroazura” što je jasan pokazatelj koliko zapravo “rosoneri” imaju problema u prolećnom delu prvenstva i kako sada stvari stoje visi im već viđeni plasman u Ligu šampiona.
Naime, izabranici Stefana Piolija prosto moraju da pobede u poslednjem kolu na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Atalante, pošto u ovom trenutku imaju samo bod viška u odnosu na petoplasirani Juventus koji u ovom kolu ima relativno lak posao pošto gostuje kod Bolonje koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović.
Meč loptu je tim sa “San Sira” imao u prošlom kolu kada su mimo svih očekivanja samo remizirali na svom terenu protiv Kaljarija, a taj duel je završen bez golova, uz konstataciju da jedan od najtrofejnijih timova na svetu nije uspeo da stvori niti jednu izglednu šansu za postizanje gola.
Sve to deluje čak pomalo i paradoksalno ako uzmemo u obzir da su izabranici Stefana Piolija samo kolo pre toga odigrali svoj bez ikakve sumnje najbolji meč u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A pošto su na gostovanju Torina slavili sa 7:0.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, valja napomenuti da su Zlatan Ibrahimović i drugari najbolji gosti u ligi pošto su na osamnaest odigranih susreta ostvarili čak petnaest trijumfa, jedan remi, i samo dva poraza, od kojih je poslednji bio na “Olimpiku” kod Lacija kada je bilo čak 3:0.
Nema nikakve sumnje i da će “rosoneri” imati ogroman motiv na ovom susretu pošto je dobro poznato da ih je Atalanta u prvom delu šampionata ponizila na “San Siru” kada je bilo 0:3.

Naš predlog

Atalanta želi da ispiše istoriju i završi italijansko prvenstvo na drugom mestu na tabeli, dok Milan mora da pobedi da bi došao do plasmana u Ligu šampiona, što se ruku na srce u jednom trenutku ni najmanje nije dovodilo u pitanje. Mišljenja smo da će golova biti na obe strane pa vam zato savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.38.
Takođe, poznato je svima koliko tim iz Bergama igra efikasno u ovom šampiona, i smatramo da će izabranici Đanpjera Gasperinija postići makar dva gola na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 1.69.
Za kraj, svakako treba očekivati i te kako zanimljiv, ali i efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.