Tiket dana (nedelja, 30.05.2021)

tiket dana

Ovo je dan kada moraju da se završe sva takmičenja koja su počela prethodnog leta ili jeseni. Istina, u nekim nižim ligama treba još da se odigraju mečevi baraža, pre svega u španskoj Segundi, ali će se već danas znati koje če četiri ekipe iz te lige u doigravanje. Nama su ti Norvežani, na sreću. Selekcija ove zemlje nije se plasirala na EURO, pa mogu nespmetano da nastave svoje elitno takmičenje, bar još neko vreme. Polako kreću i pripremene utakmice reprezentacija za Evropsko prvenstvo koje, da podsetimo, startuje već 11. juna.

Saragosa – Leganes – 0-2 @ 1.75 u Meridianbet

Gostima je bod dovoljan da obezbede plasman u doigravanje, i onda pokušaju ono što im nije pošlo za rukom tokom regularnog dela takmičenja u španskoj Segundi. Leganes je ispao iz elite prošlog leta i nadao se ekspresnom povratku, ali je konkurencija ove sezone bila jača nego ikad. Na kraju su, potpuno zasluženo, prva dva mesta osvojili Espanjol i Majorka, dok će društvo Leganesu u plej-ofu, najverovatnije, praviti Almerija, Đirona i Rajo Valjekano. Smatramo da nećemo pogrešiti ako kažemo da sve te ekipe imaju kvalitet za elitu. Postoji još nepoznanica da li se u doigravanje može ubaciti i Sporting iz Hihona, ali je teško očekivati da Rajo Valjekoano ispusti šansu da pobedom nad Lugom ostane u zoni baraža. Real Saragosa nema rezultatski imperativ pred ovaj meč, trenutno su na 14. mestu, ali sa šest bodova više od prvog tima ispod crte. Nije to bila uspešna sezona za tim sa ”Romarede” koji svake godine najavljuje povratak u La Ligu, a na kraju se bori za opstanak ili završava u sredini tabele. Jesenas je Leganes slavio sa 1:0, a i inače kada igra ovaj tim golova je vrlo malo. Ne verujemo da će ih i sada biti više od dva. Za 0-2 gola u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.75.

Od – Bode/Glimt – T22+ @ 1.61 u Meridianbet

Domaći tim ima dosta zaostalih mečeva i od starta sezone na teren je izašao samo tri puta. Još uvek nemaju pobedu, sa dva remija i jednim porazom nalaze se na 13. mestu, tik iznad zone ispadanja. Od je iz grada Šijen, ili Skijen, kako se već zove, a glavni je u Pokrajini Telemarkt. Tim Od-a je već nekoliko godina u vrhu tabele Norveške, ali je prethodnu sezonu okončao na sedmom mestu i tako ga neće biti u evropskim kupovima ovog leta. U prva tri meča prvo su remizirali sa Stabekom i Sarpsborgom, da bi pre nekoliko dana izgubili od Lilestrema na gostovanju. Dolazak šampiona u Šijen u ovom trenutku sigurno nije po meri za Od. Bode je ubedljivo trijumfovao u prethodnoj sezoni, ostavio je daleko iza sebe i Molde i Valerengu i Rozenborg, ali i sve ostale rivale. Bode/Glimt je nešto slabiji, prodali su neke igrače, ali sudeći po startu novog prvenstva, ponovo će biti glavni kandidat za osvajanje novog šampionskog lovora. Posle pet odigranih utakmica u novoj sezoni Bode je na prvom mestu sa četiri pobede i jednim remijem. Jedino nisu uspeli da pobede Rozenborg, dok su uspeli da savladaju Tromze, Kristijansund, Bran i Havesund. Na svakoj od tih pet utakmica Bode je postigao bar dva gola, pa očekujemo da tako bude i protiv Od-a. U prošloj sezoni Bode je na dva meča dao 10 golova Od-u, pa će i sada bar dva. Za tip T22+ u kladionici Meridinabet kvota je 1.61.

Flamengo – Palmeiras – 1 @ 1.73 u Meridianbet

Već u prvom kolu novog prvenstva brazilske Serije A, popularnog Brazileira, sastaju se aktuelni šampion Flamengo i osvajač Kopa Libertadores Palmeiras. Flamengo je prošlo prvenstvo završio sa bodom više od Internasionala, dok je Palmeiras, u retko dramatičnom finalu, pobedio u finalu južnoameričke lIge šampiona Santos, i to golom u osmom minutu nadoknade. Mada je ovo start prvenstva, obe ekipe su u takmičerskom ritmu. U toku je novo izdanje Kopa Libertadores, a nedovano su okončana prvenstva u lokalnim šampionatima. Flamengo je vezao tri remija u Kopa Libertadores, poslednji meč odigrali su sa argentinskim Velez Sarsfildom na svom terenu, koji je okončan bez golova. Ipak, zahvaljujući pobedama u prva tri meča, osvojili su prvo esto u grupi G, i zajedno sa Argentincima idu dalje. Palmeiras nije bio preterano uspešan u prethodnom prvenstvu, završili su ga na sedmom mestu. Pre mesec i po dana ove dve ekipe su igrale u Super kupu, a na kraju je slavio Flamengo posle boljeg izvođenja penala. Tako je nastavljen njihov niz bez poraza protiv Palmeirasa, pošto je popularni Verdao bez pobede nad timom sa čuvene Marakane već sedam uzastopnih utakmica. Polsednji trijumf Palmeirasa dogodio se još 2017. godine. I sada su ”rubro-negri” favoriti, i očekujemo da startuju pobedom. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.73.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 4.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.