Tip dana: Belgija – Rusija: Poslednja šansa za belgijsku Zlatnu generaciju da osvoji veliki trofej!

Sinoć je utakmicom između Turske i Italije započelo Evropsko prvenstvo, a već danas su na programu novi mečevi, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Belgije i Rusije.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Belgija: Kada ako ne sada?

Godinama unazad Belgija važi za jednu od najkvalitetnijih selekcija na svetu, ali nikako da dođu do trofeja na nekom od najvećih takmičenja.
Par puta je za ovu selekciju nepremostiva prepreka bilo polufinale, a to se najbolje videlo i na prošlom Svetskom prvenstvu kada su izabranici Roberta Martineza poraženi od Francuske, koja je kasnije došla i do titule svetskog šampionata, a po mnogim mišljenjima je taj duel bio finale pre finala, jer nema apsolutno nikakve sumnje da se radi o dve najkvalitetnije reprezentacije na svetu. Inače, za utehu, Belgija je na prethodnom Mundijalu došla do trećeg mesta i to nakon što su bili bolji od Engleza.
Naravno, kao i mnogo puta do sada, Belgijanci su na jedan trijumfalan način došli do plasmana na Evropsko prvenstvo, i to pošto su u kvalifikacijama zauzeli prvo mesto u grupi uz maksimalnih trideset osvojenih bodova, ali i uz neverovatnu gol razliku, pošto su izabranici Roberta Martineza postigli čak četrdeset golova, a primili samo tri.
Veliki hendikep za ovu selekciju na ovom susretu potencijalno bi moglo da predstavlja neigranje Kevina De Brujnea, koji je slomio nos u finalu Lige šampiona, koje je njegov Mančester Siti izgubio od Čelsija, međutim, ovaj sjajni fudbaler bi trebalo da bude spreman za meč drugog kola.
Međutim, sigurno je da i bez njega ova selekcija ima poprilično jak tim, a svakako najviše se očekuje od Lukakua, koji je imao fantastičnu sezonu u Interu, koji je posle deset godina posta došao do “Skudeta”.

Rusija: Primarni cilj je prolazak u narednu fazu!

Rusija je na prošlom Mundijalu igra fantastičan fudbal, ali sigurno je i da dosta ima do toga da je ova selekcija bila domaćin na tom turniru, u kom su mimo svih očekivanja stigli do plasmana u četvrtfinale, gde su nažalost eliminisani od Hrvatske, i to posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
I pored toga što je “zbornaja” igrala na svom terenu, mora se priznati da je selektor Stanislav Čerčesov uradio zaista fantastičan posao.
Rusija je sa sjajnim partijama nastavila i posle Mundijala pošto su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zauzeli drugo mesto, i to odmah iza neprikosnovene Belgije, sa kojom će biti u grupi i sada. Zanimljivo je da su izabranici Stanislava Čerčesova izgubili oba meča od Belgije, ali su sve ostale susrete dobili, što i nije bilo preterano teško pošto su u grupi bili još Kipar, Škotska, Kazahstan i San Marino, kome su dali 14 golova u dva meča.
Ovoga puta će primarni cilj biti plasman u narednu fazu, a ono što ide na ruku Rusima je da će dva od tri meča odigrati na svom terenu u B grupi, protiv Belgije i Finske, ali je problem što će verovatno odlučujući duel odigrati u Kopenhagenu protiv Danske.
Nekako svi najviše očekuju od Dzjube, koji bi veliku pomoć mogao da ima u vidu Golovina i Mirančuka, iako se mora priznati da su na ostalim delovima terena Rusi poprilično tanki, iako ne treba zaboraviti ni odličnog desnog beka Manuela Fernandesa koji duži vremenski period igra fenomenalno za “zbornaju”.

Naš predlog

Iako se meč igra u Sankt Petesburgu, svakako da je Belgija favorit ne samo na ovom meču, već i jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog šampionata. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.80.
Poznato je da na mečevima belgijske reprezentacije uglavnom pada baš dosta golova, pa vam zbog toga savetujemo da odigrate igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.
Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Roberta Martineza postići makar dva gola na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom D2+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.