Tip dana: Italija – Švajcarska: Čija strana Alpa je strmija?

Od srede su na programu mečevi drugog kola Evropskog šampionata, a u moru zanimljivih susreta smo za vas ovoga puta analizirali meč između Italije i Švajcarske.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 21 čas.

Italija: Strašne partije čete Roberta Mančinija!

Italijani su imali nekoliko poprilično loših godina, a utisak je da je vrhunac svega toga bio neodlazak na Mundijal koji je odigran 2018. godine.
Nakon toga su usledile brojne promene u savezu, ali i na klupi “Azura”, na koju je seo Roberto Mančini. Skoro celokupna italijanska javnost nije bila zadovoljna sa tim potezom, ali je bivši trener Mančester Sitija i Intera zapušio usta svim kritičarima, i na jedan poprilično ubedljiv način došao do plasmana na Evropsko prvenstvo.
Naime, Italijani su u svojoj grupi Italijani zauzeli ubedljivo prvo mesto uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Finsku.
Zanimljivo je da izabranici Roberta Mančinija nikada nisu bili toliko efikasni kao što je to bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama, a najbolji pokazatelj za to je i podatak da je Italija na deset odigranih mečeva postigla čak 37 golova, dok su primili samo četiri, a svakako da to možda i najbolje odslikava koliko su dobro Italijani igrali u prethodnom periodu. Takođe, treba istaći podatak da je Italija na poslednjih devet mečeva bez primljenog gola, a na svim tim mečevima su svaki put postigli više od dva gola.
Na premijeri Evropskog prvenstva, “Azuri” su bez većih problema trijumfovali na “Olimpiku” protiv Turske, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Strelci za četu Roberta Mančinija su bili Imobile i Insinje od kojih se svakako i ovog puta najviše očekuje, dok je autogol postigao Demiral, koji zanimljivo nastupa za italijanski Juventus.
Za kraj, Italijani su fantastično startovali i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto na tri odigrana susreta imaju isto toliko trijumfa i nalaze se na prvom mestu na tabeli.

Švajcarska: Ova selekcija ne sme da izgubi ovaj meč!

Od kako je 2014. godine na klupu švajcarske selekcije seo Vladimir Petković, ova reprezentacija postiže i više nego dobre rezultate.
Naime, Švajcarska od tada nije propustila nijedno veliko takmičenje, ali isto tako je ovaj tim i na Evropskom prvenstvu 2016. godine, ali i na Svetskom 2018. godine uspeo da prođe u nokaut fazu, ali su nažalost uvek takmičenje završavali na prvoj prepreci.
Svima je poznato da su Švajcarci na prošlom Mundijalu bili u grupi sa reprezentacijom Srbije, i upravo pobedom nad našom selekcijom je ovaj tim došao nadomak plasmana u nokaut fazu, što su kasnije samo potvrdili u meču protiv Kostarike.
Kasnije su u doigravanju zaustavljeni od Švedske, ali su izabranici Vladimira Petkovića ispunili svoj primarni cilj što svakako i jeste bio plasman u polufinale.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ova alpska zemlja je zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Dansku od koje su između ostalog i doživeli jedini poraz.
Dosta dobro su izabranici Vladimira Petkovića startovali i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto su na prva dva meča ostvarili dva trijumfa i to prvo protiv Bugarske na gostovanju, a onda i na svom terenu protiv Litvanije kada je bilo 1:0. Nema nikakve sumnje da je pred ovom selekcijom i te kako težak zadatak, pošto se nalaze u grupi upravo sa Italijanama, sa kojima će odmeriti snage u drugom kolu Evropskog prvenstva.
Inače, u prvom meču na Evropskom šampionatu Švajcarci su odigrali jedan solidan meč u kom su propustili dosta izglednih šansi za postizanje golova, pa su na kraju morali da se zadovolje samo sa bodom protiv Velsa, jer je na kraju bilo 1:1.

Naš predlog

Italijani igraju fantastično od kako je na klupu ovog tima seo Roberto Mančini a na sve to ne treba zaboraviti da se ovaj duel igra na Olimpiku zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Švajcarci nemaju šta da izgube na ovom duelu i baš zbog toga smo mišljenja da nas očekuje jedan duel sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.21.
Za kraj, Italijani su na svakom od devet poslednjih mečeva postigli makar po dva gola, pa nema razloga da to ne bude slučaj i sada, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.