Tip dana: Helsinborg – Falkenbergs: I jedni i drugi žele ekspresan povratak u Alsvenskan, ali gostima baš ne ide ove sezone!

U utorak je nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, pa smo zbog toga za vas ovog puta analizirali jedan meč švedske druge lige, i to duel između Helsinborga i Falkenbergsa.
Zanimljivo je da su i jedna i druga ekipa prošle sezone nastupale u najkvalitetnijem rangu švedskog fudbala, ali su nažalost oba tima ispala iz lige.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Helsinborg: Primarni cilj je povratak u Alsvenskan!

Nažalost, fudbaleri Helsinborga nisu igrali na najbolji mogući način prošle sezone, zbog čega su uostalom i ispali iz najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala.
Slavni švedski klub je sezonu završio na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na Estersunds koji je bio prva ekipa iznad crte, pa je Helsinborg na nekoliko kola pre kraja završio svoju misiju u Alsvenskanu.
Nema nikakve sumnje da će ovog puta primarni cilj biti povratak u prvu ligu, ali slobodno možemo konstatovati da će to biti i te kako težak zadatak pošto će plasman u veći rang obezbediti dva prvoplasirana tima, dok će treći igrati baraž sa ekipom iz prve lige, a u ovom trenutku se Helsinborg nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak deset bodova u odnosu na prvoplasiranu Landskronu, ali i osam bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Varnamo.
Ipak, podatak koji i te kako treba napomenuti je da dojučerašnji prvoligaš ima dva meča manjka u odnosu na prvoplasirane timove, pa bi se sa dva očekivana trijumfa u tim susretama primakao vodećim ekipama na samo četiri boda zaostatka, što je i te kako prihvatljiva razlika.
Inače, u prošlom kolu je Helsinborg u jednom fantastičnom meču na svom terenu poražen od Varnama sa 2:3, a pomenuli smo već da im je to direktan rival u borbi za plasman u Alsvenskan.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je prošlosezonski prvoligaš odigrao šest mečeva na svom terenu na kojima je ostvario tri trijumfa, ali i tri poraza.

Falkenbergs: Partije ispod svih očekivanja!

Poput Helsinborga i Falkenbergs je prošle sezone pružao partije ispod svakog nivoa, i nije bilo preveliko razočarenje što je ova ekipa na kraju napustila najkvalitetniji rang švedskog fudbala, pošto su sezonu završili na poslednjem mestu na tabeli uz samo pet trijumfa, što je zaista premalo.
Prvobitna zamisao čelnih ljudi ovog simpatičnog kluba je svakako bio ekspresan povratak u Alsvenskan, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa, čak slobodno možemo reći da će svi navijači ovog tima imati dosta razloga za zadovoljstvo ukoliko Falkenbergs i naredne sezone gledaju u drugoj ligi.
Naime, ova ekipa igra jako loše i u drugoj ligi i trenutno se mimo svih očekivanja nalaze tek na poslednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
Do sada je Falkenbergs odigrao dvanaest mečeva u prvenstvu na kojima je ostvario samo tri trijumfa, jedan remi i čak osam poraza, što je zaista previše.
U prošlom kolu je ova ekipa vezala drugi uzastopni meč i to na svom terenu od Jenćepinga. Bio je to ruku na srce jedan zaista fantastičan meč u kom smo videli čak pet golova, a koji je na kraju završen pobedom gostiju od 3:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Falkenbergs odigrao šest mečeva van svog terena na kojima je ostvario jedan trijumf, jedan remi, ali i čak četiri poraza, pa je sigurno da imaju ne baš velike šanse u gostima kod Helsinborga, koji je čvrsto rešen u nameri da ponovo zaigra u najkvalitetnijem rangu švedskog fudbala.
Za kraj, treba naglasiti da je poslednji međusobni susret između ova dva tima završen bez golova, što bi bio scenario kom bi se “fenjeraš” sasvim sigurno obradovao i ovog puta.

Naš predlog

Kao što smo već pominjali, i jedna i druga ekipa želi da se vrati u najkvalitetniji rang švedskog fudbala, ali je trenutno tome bliži domaći tim, za razliku od Falkenbergsa koji se nažalost nalazi na poziciji koja na kraju šampionata vodi u treću ligu, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.
Ne treba da nas iznenadi i ako ovo bude jedan meč na kom će pasti dosta golova, i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.91.
Za kraj, utisak je da bi domaćin mogao da postigne makar dva gola u duelu dojučerašnjih prvoligaša, pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom D2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.