Tip dana: Lester – Mančester Siti: Lisice će pokušati da prevare šampiona u bici za prvi trofej u sezoni!

U subotu je zaista bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali finale Komjuniti Šilda u kom će se na Vembliju sastati Lester i Mančester Siti.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 15 minuta.

Lester: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Fudbalerima Lestera je dve godine zaredom plasman u Ligu šampiona praktično izmakao u poslednjim kolima, i sigurno je da će to i ovog puta biti primarni cilj nekadašnjeg osvajača Premijer lige.
Kada se vratimo na prošlu sezonu, svi se sigurno sećamo situacije na dva kola pre kraja kada su se popularne “lisice” nalazile na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Međutim u dva poslednja kola Lester je prvo doživeo poraz na gostovanju kod Čelsija koji je kasnije postao šampion Evrope, a isto se desilo i u poslednjem kolu kada su izabranici Brendona Rodžersa poraženi na svom terenu od Totenhema koji je imao izuzetno lošu sezonu.
Zanimljivo je da je Čelsi kiksnuo u poslednjem kolu protiv Aston Vile i da su “lisice” slavile u duelu sa Totenhemom koji nije bio preterano zainteresovan za taj meč, Lester bi došao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali nažalost to se nije desilo.
Utisak je da je nekadašnji šampion Engleske u poslednja dva kola prosuo sve ono dobro što je radio cele sezone, pa će na kraju “lisice” morati da se zadovolje sa grupnom fazom u Ligi Evrope gde su između ostalog igrali i prošle sezone.
Ono što svakako nije dobra stvar za Brendana Rodžersa kada je ova utakmica u pitanju je što neće moći da računa na čak četvoricu fudbalera, a tu pre svih mislimo na Kastanja koji je doživeo tešku povredu lica na Evropskom prvenstvu, ali i na Evansa, Fofanu i Džastina.
U poslednjem međusobnom susretu između ova dva tima, Siti je slavio sa 0:2, dok je pre toga Lester ponizio “građane” na njihovom stadionu kada je bilo neverovatnih 2:5.

Mančester Siti: “Građani” imaju najviše moguće ciljeve!

Generalno, utisak je da je su fudbaleri Mančester Sitija najveći favoriti za odbranu titule prvaka Engleske, mada ne treba nikoga da iznenadi ukoliko se klub koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola ovog puta u potpunosti fokusira na osvajanje Lige šampiona.
Kada je prošla sezona u pitanju, Mančester Siti je posle godinu dana pauze ponovo došao do titule šampiona Engleske, i to na prilično ubedljiv način pošto su na kraju imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Junajted, i čak devetnaest bodova viška od četvrtoplasiranog Čelsija sa kojim su se između ostalog i sastali u finalu Lige šampiona.
Pre tog meča su izabranici Pepa Gvardiole bili veliki favoriti, ali je na kraju potpuno zasluženo slavio tim iz Londona, što je bio povod za veliku tugu svih navijača Sitija koji su bili svesni da je njihov omiljeni klub bio nikad bliži toliko željenoj Ligi šampiona.
Bilo kako bilo, deluje da su “građani” ponovo glavni favoriti za naslov prvaka, uz utisak da je ove sezone konkurencija dosta jača nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu.
Kao najveće pojačanje u klub je stigao Džek Griliš u transferu vrednom 100 miliona funti što je novi najveći transfer u istoriji engleskog fudbala.
U pripremnom periodu su izabranici Pepa Gvardiole odigrali samo tri meča, ali su sva tri pobedili i to uz samo jedan primljen gol.
Inače, poznato je da je Siti prošle sezone doživeo na svom stadionu katastrofalan poraz od Lestera kada je bilo čak 2:5, pa nema nikakve sumnje da će fudbaleri ovog tima učiniti sve što je u njihovoj moći da se revanširaju neugodnim “lisicama”.

Naš predlog

Izabranici Pepa Gvardiole žele da u novu sezonu uđu na najbolji mogući način i to sa osvojenim trofejom, ali svakako da ne treba potceniti ni popularne “lisice” koje su nažalost ponovo ostale bez plasmana u Ligu šampiona.
Mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je ipak da je Mančester Siti veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.