Tip dana: Atletik Bilbao – Barselona: Mogu li “lavovi” da se osvete Barsi za težak poraz u finalu Kupa Kralja?

Konačno smo dočekali subotu koja nam donosi mečeve engleske, španske, italijanske, nemačke i francuske lige, ili skraćeno “liga petica”, a za vas smo ovog puta u moru zanimljivih duela analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “San Mames” gde će Atletik Bilbao dočekati Barselonu.
Duel između ova dva kluba je zakazan za 22 časa.

Atletik Bilbao: Ponos Baskije je ranije umeo da iznenadi Barsu!

Atletik Bilbao nije imao preterano dobru sezonu, međutim to se može reći samo za špansku La Ligu, pošto je tim iz Baskije na kraju završio na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, što znači da je ovaj tim ponovo ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Ono što i te kako treba napomenuti je da je Bilbao igrao dva finala španskog Kupa Kralja, i da su oba izgubili, pošto su u meču koji je odložen zbog pandemije koronavirusa poraženi od Real Sosijedada, a nakon toga i od Barselone koja im gostuje u drugom kolu španske La Lige.
Taj duel je završen rezultatom 4:0, ali je ponos Baskije pre toga uspeo da savlada Barselonu u finalu Superkupa, pošto je taj duel završen rezultatom 3:2, i to nakon produžetaka.
Naravno ne treba zaboraviti da je tim sa “San Mamesa” pre toga eliminisao i Real Madrid, pa je tako Atletik u dva dana uspeo da pobedi dva najveća kluba u Španiji, što je i te kako uspeh s obzirom na to da je politika kluba i tradicija da za Baskijce igraju isključivo fudbaleri koji su rođeni u toj oblasti.
U prvom kolu novog šampionata, Bilbao je remizirao na gostovanju kod Elčea, a taj duel je završen bez golova, što i nije toliko loš rezultat obzirom da je ovaj tim ume da odigra dosta dobro na svom terenu, dok Baskijci zaista retko pobeđuju na strani.
Trener Atletik Bilbaa na ovom duelu sa Barselonom neće moći da računa na čak šestoricu standardnih fudbalera, ali ništa bolja situacija nije ni u katalonskom klubu.

Barselona: Koliko može Barsa bez Mesija?

Glavna tema ovog leta u fudbalskom svetu je pored Evropskog prvenstva svakako bio i odlazak Lionela Mesja iz Barselone, koji je potpisao za PSŽ.
Nije tajna da se tim iz Katalonije nalazi u ogromnim finansijskim problemima, ali čitava fudbalska planeta je bila mišljenja da će se pronaći neki kompromis i da će po mnogim mišljenjima najbolji fudbaler svih vremena ostati na “Nou Kampu”.
Bilo kako bilo, u klub su u međuvremenu stigli Kun Aguero i Memfis Depaj, koji će učiniti sve da nekako nadomeste Mesijev odlazak, iako će sasvim sigurno to biti veoma težak zadatak.
Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude jedna i te kako uspešna sezona za nekadašnjeg šampiona Evrope, što se nekako najbolje videlo i u prvom kolu kada su izabranici Ronalda Kumana u jednom nimalo lakom meču slavili na svom terenu protiv Real Sosijedada, pošto je taj duel završen rezultatom 4:2.
Strelci za trećeplasirani tim iz prošlog šampionata su bili Pike, Roberto i Bretvajt koji je postigao dva gola, čime je samo potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, koja traje još od Evropskog prvenstva na kom su Danci mimo svih očekivanja stigli do polufinala.
I Ronald Kuman ima pregršt problema kada je u pitanju sastav tima za ovo vruće gostovanje u Baskiji pošto ne može da računa na Aguera, Dembelea, Fatija, Ter Štegena i Mingezu.
U poslednjem međusobnom susretu između tima iz Baskije i Katalonije su slavili fudbaleri Barselone, a bilo je to u pomenutom finalu Kupa Kralja kada je bilo više nego ubedljivih 0:4.

Naš predlog

Na poslednja četiri međusobna susreta između tima iz Baskije i Barselone je palo čak sedamnaest golova, što nam daje prosek od više od četiri po meču.
Smatramo da je i igra 3+ sasvim dovoljna kada je ovaj susret u pitanju, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Za one nešto hrabrije, kvota na igru 4+ je 3.00.
Generalno, iako je Bilbao u nekoliko ranijih mečeva umeo da iznenadi Barselonu, a poslednji put se to dogodilo u Superkupu Španije, kada je ponos Baskije slavio sa 2:3 u jednom fantastičnom susretu, mišljenja smo da su ovog puta izabranici Ronalda Kumana ipak veliki favoriti pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.