Tip dana: Čile – Brazil: Da li je došlo vreme za prvi kiks “karioka” u kvalifikacijama?

U četvrtak se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo a ovoga puta smo analizirali jedan meč u okviru južno-američkih kvalifikacija, i to susret između Čilea i Brazila.
Susret između ova dva tima je zakazan za 03:00h.

Čile: Može li ova selekcija do plasmana na SP?

Čileanci se do sada baš i nisu proslavili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine iako je poznato da je primarni cilj ove selekcije plasman na Mundijal, što će kako sada stvari stoje biti izuzetno težak zadatak.
Naime, Arturo Vidal i drugari se u ovom trenutku nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani tim na tabeli, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje donosi plasman u baraž i meč sa timom iz Okeanije, gde su realno uvek selekcije iz Južne Amerike veliki favoriti.
Do sada je Čile odigrao šest mečeva u ovim kvalifikacijama na kojima je ostvario samo jedan trijumf i to protiv Perua na svom terenu kada je bilo 2:0. Osim toga je sedmoplasirana selekcija na tabeli čak tri puta remizirala, ali i doživela dva poraza, i to protiv Venecuele i Urugvaja na strani.
Što se tiče nedavno završenog prvenstva Južne Amerike, izabranici Martina Lasartea su stigli do četvrtfinala gde su eliminisani upravo od Brazila, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, nakon gola koji je postigao Paketa u prvom minutu drugog poluvremena.
Bio je to i poslednji međusobni susret između ova dva rivala, koja su u prošlosti znali da odigraju dosta zanimljivih duela, pošto je primera radi pre toga u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje je odigrano 2018. godine prvo Čile na svom terenu slavio sa 2:0, da bi nakon toga “karaoke” žestoko uzvratile pošto je u njihovoj domovini bili čak 3:0.

Brazil: “Karioke” su fenomenalne u kvalifikacijama!

Nema šta, Brazilci su još jednom pokazali da im praktično nema ravnih kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, pošto se ova selekcija trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih osamnaest bodova, pošto su na šest odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa.
Ono što je takođe podatak vredan svake pohvale je taj da su “karaoke” na šest odigranih mečeva primili samo dva gola, i zanimljivo oba na gostovanju kod Perua kada je bilo 2:4, a poznato je da ove sve selekcije igraju mečeve sa baš dosta golova.
U prošlom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Brazilci su slavili na gostovanju kod Paragvaja, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Inače, ne treba zaboraviti da je nedavno održana “Kopa Amerika” i to u Brazilu, a da je ova selekcija u velikom finalu doživela bolan poraz od najljućeg rivala Argentine, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1, što je bio prvi trofej za Mesija sa selekcijom Argentine.
To je naravno bilo veliko razočarenje za sve navijače Brazila, pogotovu što se taj turnir igrao u njihovoj domovini, pa možemo konstatovati da je i dobro što je “Kopa Amerika” odigran bez navijača, koji bi svakako teško podneli da Mesi i drugari podignu trofej na sred “Marakane”.
Za kraj, ne smemo zanemariti podatak da su izabranici selektora Titea na četrnaest poslednjih mečeva u svim takmičenjima ostvarili čak dvanaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

Domaćin prosto ne sme da izgubi na ovom susretu jer bi u tom slučaju svoje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo sveli na minimum. Sa druge strane, Brazil već ima veliku prednost u odnosu na sve svoje rivale i slobodno možemo reći da su već jednom nogom zakoračili na najveću smotru fudbala, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila zaista sjajnu kvotu 1.68.
Ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.