Derbi dana: Barselona – Bajern Minhen: Katalonci pamte osmicu sa La Luža, mogu li da se osvete bar minimalcem?

U utorak su na programu prvi mečevi prvog kola Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali jedan veliki derbi koji će biti odigran na “Nou Kampu” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Bajern iz Minhena.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Barselona: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Veliko iznenađenje za ceo fudbalski svet je bio odlazak Lionela Mesija iz Barselone, koji je karijeru nastavio u PSŽ-u. Nije tajna da se tim iz Katalonije nalazi u ogromnim finansijskim problemima zbog čega je poslednjeg dana prelaznog roka klub napustio i Grizman, koji je potpisao za Atletiko Madrid.
Inače, kada je prošla sezona u pitanju, izabranici Ronalda Kumana su na kraju završili tek na trećem mestu na tabeli i to uz samo dva boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Sevilju, ali je ipak nekako izboren primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, Barselona još uvek ne zna za poraz pošto su na tri odigrana meča ostvarili dva trijumfa uz jedan remi.
U prvom kolu je tim sa “Nou Kampa” u jednom fantastičnom susretu na svom terenu savladao Real Sosijedad, pošto je na kraju bilo 4:2. Međutim, već u sledećem kolu su se videle sve slabosti jednog od najtrofejnijih evropskih ekipa, pošto je na gostovanju kod Bilbaoa bilo 1:1.
Najzad, u trećem kolu su izabranici Ronalda Kumana uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Hetafea, pošto je taj susret završen rezultatom 2:1. Inače, Barsa nije igrala meč prošlog kola sa Seviljom zbog prevelikog broja fudbalera koji su odsutni zbog kvalifikacija u Južnoj Americi.
Kada je ovaj susret u pitanju, Ronald Kuman neće moći da računa na Aguera, Bretvajta, Fatija, Dembelea, Desta i Roberta, pa će ovaj holandski stručnjak imati dosta problema pri sastavu tima za meč prvog kola Lige šampiona sa favorizovanim Bajernom iz Minhena.

Bajern Minhen: Bavarci slove za jednog od glavnih favorita za trofej!

I prošle sezone su fudbaleri Bajerna bez većih problema došli do titule šampiona Nemačke, čime su nastavili svoju višegodišnju dominaciju u Bundesligi.
Na kraju su Bavarci imali čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, koga su “opustošili” u ovom prelaznom roku.
Naime u klub iz Minhena su stigli Upamekano i Sabicer koji su bez ikakve sumnje predstavljali možda i dva najbolja fudbalera Red Bula prošle sezone, a posebno tu mislimo na sjajnog Upamekana koga je Bajern ovog leta doveo za 42 miliona evra.
Na sve to ne treba zaboraviti da su Bavarci umesto Flika angažovali Julijana Nagelsmana, čime su zadali još jedan udarac Lajpcigu, koji im je u prethodnih nekoliko sezona bio glavni kandidat za titulu, uz naravno Dortmund.
Kada je u pitanju novo izdanje nemačke Bundeslige, nakon četiri odigrana kola se Bajern nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Volfsburg koji je za sada maksimalan, za razliku od aktuelnog šampiona kojia je ostvario tri trijumfa, uz remi u prvom kolu u duelu sa Menhengladbahom, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu smo prisustvovali prvom velikom derbiju u Bundesligi pošto je Bajern gostovao upravo kod Lajpciga, i bez većih problema slavio pošto je na kraju bilo čak 1:4, čime su Bavarci samo potvrdili da će i ove sezone biti glavni favoriti za odbranu titule šampiona Nemačke, ali nema nikakve sumnje da ova klub ima velike šanse i za ponovno osvajanje Lige šampiona, nakon titule iz 2020. godine.
Što se tiče sastava za premijerni duel u Ligi šampiona, Nagelsman ima dosta manje problema od Kumana, pošto jedino neće moći da računa na Toliza, dok je pod znakom pitanja Gnabri, ali će on po svemu sudeći biti spreman za ovaj duel.

Naš predlog

Mečevima između ova dva slavna kluba nam uglavnom donose pregršt golova što bi prosto morao da bude slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.45.
Za očekivati je zaista da oba tima postignu makar po jedan gol na “Nou Kampu” i iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzart pripremila kvotu 1.48.
Za kraj, smatramo da će ovde po svemu sudeći biti i dosta više od tri gola, pa vam savetujemo da odigrate igru 4+, koju Mozzart plaća sa kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.