Tip dana: Malme – Juventus: Može li “stara dama” da prekine agoniju u Skandinaviji?

Od utorka su na programu prvi mečevi prvog kola grupne faze Lige šampiona a za vas smo ovog puta analizirali duel između Malmea i Juventusa.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Malme: Plasman u Ligu šampiona je ogroman uspeh!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Malmea doći do plasmana u grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali to se na veliku radost svih navijača švedskog šampiona desilo.
Naravno, treba napomenuti da aktuelni šampion Švedske nije imalo nimalo lak posao u kvalifikacijama a sve je krenulo od dvomeča sa Rigom, da bi nakon toga Malme ukristio koplja sa šampionom Finske Helsinkijem. U prvom duelu je bilo 2:1, dok je u revanšu u Finskoj bilo 2:2.
Tom pobedom je Malme obezbedio grupnu fazu Lige Konferencija što je bio primarni cilj u ovim kvalifikacijama, a žreb za treće kolo je bio nemilosrda pošto je šampion Švedske za rivala dobio Rendžer.
Međutim, kada su svi mislili da će izabranici trenera Tomasona završiti svoje učešće u kvalifikacijama na trećoj prepreci usledila je prava senzacija, pošto je šampion Švedske eliminisao slavni Rendžers i to pošto je u prvom meču bilo 2:1 za Malme, a u drugom su nebesko-plavi takođe slavili na gostovanju u Glazgovu.
U plej-ofu je šampion Švedske odmerio snage sa Ludogorecom i bio je to možda i prvi put da je ova ekipa bila favorit u jednom dvomeču ovosezonskih kvalifikacija, što je bez ikakve sumnje predstavljalo i veliki pritisak za Veljka Birmančevića i drugare.
Ipak, četa Jona Dala Tomasona je i na tom dvomeču pokazala da je kadra za Ligu šampiona što se na kraju i desilo pošto je prvi susret završen pobedom švedskog šampiona od 2:0, dok je u Bugarskoj Ludogorec slavio sa 2:1.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje švedskog šampionata, Malme se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na vodeći Jurgorden.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Švedske samo remizirao na svom terenu protiv Norčepinga, a taj duel je završen rezultatom 2:1.

Juventus: Šta se dešava sa timom iz Torina?

Svi navijači Juventusa su imali ogromna očekivanja nakon što se u klub ovog leta vratio Masimilijano Alegri što je samo po sebi nekako garancija za trofeje i sjajne partije u Ligi šampiona.
Međutim, nakon tri kola italijanske Serije A sada već slobodno možemo reći da je tim iz Torina najveće razočarenje, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli i to sa samo jednim osvojenim bodom, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi.
Sve je krenulo od prvog kola kada je Juve na tradiocionalno neugodnom gostovanju kod Udinezea odigrao 2:2, što je bio i poslednji meč u klubu za Kristijana Ronalda koji je u međuvremenu prešao u Mančester Junajted i već na svom debiju postigao dva gola.
U drugom kolu su nekako svi očekivali da će “stara dama” zbiti svoje redove i slaviti na svom terenu protiv povratnika u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala – ekipe Empolija, ali je klub iz Toskane šokirao nekadašnjeg šampiona Italije i lavio sa 0:1, što je upalilo crveni alarm u Torinu.
Ni u trećem kolu se izabranici Masimilijana Alegrija nisu proslavili pošto su poraženi na gostovanju kod Napolija na stadionu “Dijego Armando Maradona”, iako su prvi došli do vođstva na tom duelu i rešili prvo poluvreme u svoju korist.
U nastavku su izabranici Lučana Spaletija zaigrali sjajno i uspeli da postignu dva gola, upišu novu pobedu i ostanu na deobi prvog mesta na tabeli.
Za razliku od tog meča u Napulju kada Masimilijano Alegri nije mogao da računa na desetak standardnih fudbalera, ovoga puta italijanski stručnjak sigurno neće moći da računa na Kvadrada i Artura, dok medicinski tim Juventusa čini sve da oporavi Kjezu za ovaj duel.
Inače, Juventus i Malme su se sastajali i u grupnoj fazi Lige šampiona 2014. godine, a tada je “stara dama” na oba susreta slavila sa po 2:0, što navijači ovog kluba priželjkuju i ovog puta.

Naš predlog

Malme je ostvario veliki uspeh samim plasmanom u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali ne treba zaista od ovog tima očekivati spektakularne stvari u grupnoj fazi. I pored svih problema koje ima mišljenja smo da je Juventus veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Ne treba da nas iznenadi ni ako ovo bude jedan duel sa velikim brojem golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Za kraj, smatramo da će “stara dama” u Skandinaviji postići makar dva gola zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.