Derbi dana: Liverpul – Milan: Sudar velikana na Enfildu, neka se ponovi noć u Istanbulu!

U sredu je ne programu novih osam mečeva u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Enfildu” gde će se kao u stara dobra vremena sastati ekipe Liverpula i Milana.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Liverpul: “Redsi” igraju sjajno na startu sezone!

Fudbaleri Liverpula pružaju dosta dobre partije na startu sezone, pošto se izabranici Jirgena Klopa posle četiri odigrana kola u Premijer ligi nalaze na deobi prvog mesta sa deset osvojenih bodova.
Do sada su popularni “redsi” odigrali četiri sureta na kojima su ostvarili tri očekivana trijumfa, uz remi u velikom derbiju sa Čelsijem, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je ekipa sa Enfilda odigrala još jedan poprilično dobar susret i slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Lidsa, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Ipak, meč je protekao u senci teške povrede mladog Eliota koji je doživeo prelom noge i predstoji mi višemesečna pauza, a po nekim procenama je za ovog sjajnog fudbalera možda i sezona završena.
Što se tiče nastupa Liverpula u Ligi šampiona, sigurno je da ovaj tim ponovo ima najveće moguće ciljeve, iako tim sa Enfilda nije bio preterano aktivan u letnjem prelaznom roku u kom su “redsi” ostali bez Vajnalduma koji je prethodnih nekoliko sezona bio jedan od najboljih fudbalera Liverpula.
Kada je u pitanju ovaj duel, pored već pomenutog Eliota, Jirgen Klop neće moći da računa ni na Firminja, dok su svi ostali prvotimci spremni za premijeru u Ligi šampiona.
Pobeda će biti imperativ, a poslednji zvanični duel ova dva tima su odigrala još 2007. godine u finalu Lige šampiona, kada su “rosoneri” slavili sa 2:1, i tako se na najbolji mogući način osvetili Liverpulu za poraz u finalu dve godine ranije, u onom spektakularnom susretu koji je završen pobedom engleskog tima od 3:4.

Milan: “Rosoneri” posle sedam godina u elitnom takmičenju!

Fudbaleri Milana su se plasirali u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje posle čak sedam godina, a nema nikakve sumnje da će primarni cilj biti plasman u narednu fazu.
Generalno, svi navijači ovog kluba mogu da budu i te kako zadovoljni sa partijama koje pružaju “rosoneri” na startu ovog šampionata.
Naime, posle tri odigrana kola italijanske Serije A tim sa “San Sira” se sa maksimalnih devet osvojenih bodova nalazi na deobi prvog mesta sa Romom i Napolijem.
U prvom kolu su izabranici Stefana Piolija slavili na teškom gostovanju kod Sampdorije, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1, uz podatak da su domaćini iz Đenove propustili pregršt prilik za postizanje gola.
U drugom kolu je Milan imao daleko lakši posao, pošto je na svom terenu bez većih problema savladao Kaljari pošto je taj meč završen rezultatom 4:1.
Najzad, u poslednjem kolu je milanski gigant slavio na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Lacija koja je odigrala dva fantastična meča u prva dva kola, ali su “rosoneri” i tu ostvarili trijumf, i to 2:0, a jedan od golova je postigao Zlatan Ibrahimović kome je to bio prvi meč nakon operacije kolena.
Nažalost, po poslednjim informacijama koje stižu sa Apenina, popularni “Ibrakadabra” je obnovio povredu ahilove tetive i neće igrati večeras, što je svakako veliki hendikep za jedan od najtrofejnijih evropskih klubova.
Kako sada stvari stoje, njegovo mesto u prvih jedanaest bi trebalo da zauzme novajlija Žiru koji se u međuvremenu oporavio od koronavirusa, što je svakako dobra stvar pošto je opšte poznato koliko je francuski napadač redovno motivisan u derbi mečevima.

Naš predlog

Neretko se u mečevima između ova dva tima odlučivao i prvak Evrope i zaista je velika privilegija što ćemo ova dva kluba gledati u grupnoj fazi ove sezone. Bilo kako bilo, kada se sve sabere i oduzme ipak je utisak da je Liverpul u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i da će to pokazati u sredu uveče na Enfildu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.47.
Očekuje nas jedan otvoren meč na obe strane zbog čega golovi ne bi smeli da izostanu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Mozzart plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.