Tiket dana (sreda, 15.09.2021)

tiket dana

Danas su na programu utakmice prvog kola u preostale četiri grupe Lige šampiona, a igra se i drugi deo vanrednog kola u engelskom Čempionšipu.

Šerif – Šahtjor – 2 @ 1.86 u Meridianbet

Plasman moldavskog šampiona u Ligu šampiona senzacija je epskih razmera. I mada u ovom timu uopšte nema Moldavaca, Šerif je ipak predstavik ove zemlje. Ovo je prvi put da Moldavija ima predstavnika u grupnoj fazi, i sam plasman je ispunjenje njihovog osnovnog cilja. Nisu imali lak put. Prvo su izbacili Alaškert, onda Crvenu zvezdu, pa na kraju zagrebački Dinamo. Sigurno smo da su ih Beograđani i Zagrepčani malo potcenili i da je to glavni razlog njihove eliminacije. Upali su u grupu sa Šahtjorom, Real Madridom i Interom, pa je iluzorno govoriti o njihovim šansama za osvajanje jednog od prva dva mesta. čak bi i treće bilo neverovatan uspeh. Mnogo toga će se znati posle uvodnog meča sa ukrajinskim vicešampionom. I Šahtjor je morao u kvalifikacije, a pošto je igrao u stazi nešampiona, imao je i teške rivale. Izbacili su belgijski Genk i Monako i izborili još jednu Ligu šampiona. Iskustvo tima iz Donjecka biće presudno u ovom meču, njima je igranje u Ligi šampiona konstanta i verujemo da će slaviti u Tiraspolju. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.86.

Atletiko Madrid – Porto – 1 @ 1.70 u Meridianbet

”Jorgandžije” su šampioni Španije, i kao takvi, sigurno su jedni od favorita u Ligi šampiona. Nije tajna da je Dijegu Simeoneu osvajanje ovog takmičenja najveća želja u karijeri. Bio je dva puta blizu, ali je gradski rival Real bio uspešniji. Mada su Madriđani sada, po kvalitetu, glavni favoriti za odbranu titule u La Ligi, ali smo sigurni da bi to svi rado menjali za ”ušati” trofej. Grupa je teška, uz Porto tu su Milan i Liverpul. Doduše, oni su jedini šampioni svoje zemlje, ali su preostala tri tima bivši prvaci Evrope, što oni tek treba da postanu. Porto je bez poraza u prvih pet kola Primeire, ali je već dva puta igrao nerešeno. NIsu pobedili Maritimo na strani, a subotnji derbi u Lisabonu protiv aktuelnog šampiona Sportinga okončan je rezultatom 1:1. Atletiko je pobedio u tri od četiri utakmice na startu, ali je u poslednje dve bio veliki miljenik fortune. Mislimo da se to Simeoneu nikad nije dogodilo. Protiv Viljareala na svom terenu su izjednačili autogolom u psoeldnjim sekundama nadoknade, da bi do pobede u Barseloni nad povratnikom Espanjolom došli u 99. minutu, pošto je meč produžen deset minuta, iz nepoznatih razloga. Na svom ”Vanda Metroplitanu” Atletiko je uvek favorit, a smatramo da je i kvalitetniji od Porta. Igrajte jedinicu, a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 1.70.

Mančester Siti – Lajpcig – 1,3+ @ 1.84 u Meridianbet

Siti je prošle sezone po prvi put uspeo da se plasira u finale Lige šampiona, ali ne i da podigne pehar. Da su uspeli da pobede Čelsi, bio bi to perfektan završetak sezone u kojoj su uspeli da vrate titulu u Premijer ligi. Ovako, osvajanje evropskog trona ostaje san, koji bi mogao da se ispuni koliko ovog proleća. Tim je dodatno ojačan, ali se znatno pojačala i konkurencija. Neće im biti lako ni da odbrane titulu u prvenstvu pored elsija, Liverpula i gradskog rivala Junajteda, a šta tek reći o Evropi i snazi Pari Sen Žermena, Bajerna, Reala i ostalih. U prvom kolu Gvardiolin tim igra protiv Lajpciga. ”Bikovi” su imali turbulentan prelazni rok, otišao je trener Nagelsman koji je u Bajern poveo i Sabicera i Upamekana. Da ”Bikovi” nisu više strah i trepet ni u Nemačkoj videli smo već u prva četiri kola. Lajpcig je pobedio samo Štutgart, a izgubio u Majncu i Volfsburgu, kao i protiv Bajerna na svom terenu u subotu. Baš taj meč sa šampionom otkrio je sve slabosti ovog tima, koji nikako da osvoji svoj prvi trofej u istoriji. Pored ove dve ekipe u grupi su još PSŽ i Klub Briž. Favoriti su Parižani i Siti, dok će se ostale dve ekipe briti za treće mesto. Lajpcig se sigurno nije oporavio od debakla protiv Bajerna, pa nema neke velike šanse na Etihadu. Možda ”Bikovi” mogu do jednog gola, ali trijumf domaćina ne bi trebalo da izostane. Uz jedinicu dodajemo i tri gola ukupno. Za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.84.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 5.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.