Najava i analiza: La Liga, 6. kolo: Madriđani na čelu tabele, Barsa nastavlja da posrće, derbi na “Sančez Pichuanu”!

Španska Primera

Od utorka su na programu mečevi vanrednog šestog kola španske La Lige u kom nas očekuje dosta zanimljivih mečeva.
Nakon pet odigranih kola na prvom mestu na tabeli nalazi se Real Madrid, koji ima dva boda viška u odnosu na Atletiko. Na trećoj poziciji je trenutno Valensija koja je u prošlom kolu doživela prvi poraz u šampionatu od Reala, koji je sve do nekoliko minuta pred kraj susreta gubio, ali je onda kraljevski klub za samo dva minuta postigao dva gola i osamio se na čelu tabele.
Nažalost, ponovo smo imali prilike da vidimo jednu katastrofalnu partiju Barselone koja je jedva došla do remija na svom terenu protiv Granade, a očekuje se da ostave nešto bolji utisak na gostovanju kod Kadiza. Inače, trenutno se izabranici Ronalda Kumana nalaze tek na sedmoj poziciji na tabeli, i ako se po jutru dan poznaje liči da će ovo biti još jedna loša sezona za jedan od najtrofejnijih evropskih klubova.
Ovo kolo otvara duel između Hetafea i Atletiko Madrida, dok se poslednji meč kola igra u četvrtak, upravo u Kadizu gde će istoimena ekipa dočekati Barselonu kao što smo već pomenuli.
Derbi kola je na “Sančez Pichuanu” pošto će Sevilja dočekati Valensiju koja pruža odlične partije na startu ovogodišnjeg izdanja La Lige. Četvrtoplasirani Real Sosijedad putuje na teško gostovanje kod Granade, dok Viljareal juri prvu pobedu u sezoni na svom terenu protiv Elčea.

Hetafe – Atletiko Madrid – GG @ 2.55 u Meridianbet

Prvi meč vanrednog šestog kola španske La Lige se igra u predgrađu Madrida gde će fudbaleri Hetafea dočekati aktuelnog šampiona – ekipu Atletiko Madrida.
Sigurno je da je Hetafe za sada najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige pošto je ova simpatična ekipa na pet odigranih mečeva doživela isto toliko poraza uz samo jedan postignut gol.
U goste im dolazi Atletiko koji sasvim sigurno nije na nivou od prošle sezone, a to smo najbolje imali prilike da vidimo u prošlom kolu kada je četa Čola Simeonea samo remizirala na svom terenu protiv Bilbaoa, a taj duel je završen bez golova.
Ipak, kada je ovaj meč u pitanju, mišljenja smo da će golova biti i to na obe strane pošto i jedni i drugi silno žele trijumf, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.55.

Atletik Bilbao – Rajo Valjekano – X2 @ 1.90 u Mozzart

Ono što je svakako dobro je da Atletik Bilbao na pet odigranih mečeva još uvek ne zna za porazu, pošto je ponos Baskije u tom periodu ostvario dva trijumfa i tri remija i sa devet osvojenih bodova se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu je Bilbao uspeo da odoli na gostovanju kod Atletiko Madrida što je svakako odličan rezultat pošto je poznato koliko dobro Madriđani igraju na svom terenu.
Što se tiče Rajo Valjekana, Radamel Falkao je na svom debiju u novom klubu postigao gol u pobedi Valjekana na domaćem terenu nad Hetafeom, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0.
Rajo je blistao na tom susretu, a utisak je da će ova ekipa uspeti da ostane neporažena i na gostovanju kod Atletika, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Mozzart pripremio sjajnu kvotu 1.90.

Levante – Selta – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Poslednji susret koji se igra u utorak se igra u Valensiji gde će fudbaleri Levantea dočekati Seltu. Domaća ekipa je još uvek bez trijumfa u novom šampionatu, pošto je ovaj tim na pet odigranih mečeva čak četiri puta remizizirao uz poraz na teškom gostovanju kod Real Sosijedada kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je tim iz Valensije remizirao na gostovanju kod Elčea, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane, Selta se trenutno nalazi na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, pošto je tim iz Viga do sada doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je Selta mimo svih očekivanja doživela novi poraz i to na svom terenu od Kadiza, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2.
Vrlo lako se može desiti da Selta baš kod Levantea u gostima dođe do prvog trijumfa u sezoni, ali smo ipak mišljenja da su golovi daleko sigurnija varijanta pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.95.

Espanjol – Alaves – 1 @ 1.85 u Mozzart

Poznato je da se Espanjol vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a nema nikakve sumnje da će primarni cilj biti opstanak u eliti, iako će to biti izuzetno težak zadatak.
Trenutno se tim iz Katalonije nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i nažalost ni ova ekipa još uvek ne zna za trijumf, pošto je na pet odigranih mečeva tri puta remizirala uz dva poraza.
U prošlom kolu je Espanjol u jednom fantastičnom meču remizirao na gostovanju kod Betisa, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da je gostujuća ekipa do gola stigla u bukvalno poslednjim trenucima meča.
Što se tiče Alavesa, kada se sve sabere i oduzme svakako da je utisak da je tim iz Baskije glavni kandidat da na kraju šampionata napusti La Ligu, pošto ovaj tim za sada nema niti jedan osvojen bod na svom kontu, pošto su fudbaleri ovog tima na četiri meča doživeli isto toliko poraza uz samo jedan postignut gol.
Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je Espanjol favorit na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da odigrate jedinicu koju Mozzart plaća sa kvotom 1.85.

Sevilja – Valensija – GG @ 2.01 u Meridianbet

Derbi kola se igra na “Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje dočekati Valensiju. Andalužani su u prva dva kola ostvarili dva trijumfa, i kada smo svi očekivali da izabranici Julijena Lopategija nastave u tom ritmu usledila su dva remija.
Prvo je Sevilja odigrala nerešeno na gostovanju kod Elčea kada je bilo 1:1, a onda i u prošlom kolu u gostima kod Real Sosijedada, u duelu koji je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Što se tiče Valensije, “slepi miševi” su u prošlom kolu doživeli svoj prvi poraz u šampionatu i to na svom terenu od Real Madrida, što je u jednom trenutku delovalo gotovo nemoguće pošto je tim sa Mestalje vodio sve do 86. minuta, ali su onda Madriđani u samo dva minuta postigli dva gola.
Trenutno se Valensija nalazi na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj “slepih miševa”.
Smatramo da će oba tima postići makar po jedan gol na “Sančez Pichuanu” zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Real Madrid – Majorka – 4+ @ 2.35 u Mozzart

Stvari za sada teku po planu kada su u pitanju fudbaleri Real Madrida koji se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige sa trinaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija slavili na teškom gostovanju kod Valensije, i osamili se na prvom mestu na tabeli pošto je Atletiko u međuvremenu odigrao nerešeno.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su Madriđani slavili u prvom kolu Lige šampiona na gostovanju kod Intera, kada je bilo 0:1.
U goste im dolazi Majorka koja za sada na pet odigranih mečeva ima samo jedan poraz uz dva trijumfa i dva remija pa svakako da svi navijači ovog kluba imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Inače, u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Viljaeala, a taj meč je završe bez golova, što uopšte nije loše obzirom da je “žuta podmornica” aktuelni osvajač Liga Evrope.
Ipak, neminovno je da su Madriđani veliki favoriti na ovom duelu, koji nam sa sobom verovatno donosi i veliki broj golova zbog čega vam predlažemo da odigrate igru 4+ koju Mozzart kladionica plaća sa kvotom 2.35.

Viljareal – Elče – 1 @ 1.53 u Meridianbet

“Žuta podmornica” ne igra ni upola dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, a poražavajuće izgleda podatak da tim sa “El Madrigala” na četiri odigrana susreta ima isto toliko remija.
Na sve to, Viljareal je u prvom kolu Lige šampiona takođe remizirao i to na svom terenu sa Atalantom, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2.
Međutim, ako stvari posmatramo malo drugačije, onda treba konstatovati ni da izabranici Unai Emerija na pet odigranih mečeva u svim takmičenjima ne znaju ni za poraz.
Što se tiče Elčea, primarni cilj ovog simpatičnog tima će biti opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz učinak od jednog trijumfa, tri remija i samo jednog poraza i to na teškom gostovanju kod Atletiko Madrida kada je bilo 1:0.
Smatramo da je konačno došlo vreme za prvi trijumf aktuelnog osvajača Liga Evrope zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Granada – Real Sosijedad – 3+ @ 1.90 u Mozzart

Nije na najbolji mogući način Granada započela ovu sezonu, ali da stvari idu polako ali sigurno na bolje najbolje se videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Barselone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, trenutno se prošlosezonski četvrtfinalista Liga Evrope nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli što je ujedno i poslednje mesto koje na kraju prvenstva znači opstanak u društvu najboljih.
Real Sosijedad sa druge strane nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što će biti primarni cilj tima sa “Anoete”.
U prošlom kolu su David Silva i drugari remizirali na svom terenu protiv Sevilje u meču koji je završen bez golova, iako je zaista mirisalo da bi na tom duelu moglo da ih bude i te kako.
Ipak, previše bi bilo kada bi oni izostali i na ovom duelu u meču između dva tima koja igraju za gol više pa vam savetujemo da odigrate igru 3+, koju je kladionica Mozzart znala i te kako da vrednuje, pošto je odredila sjajnu kvotu 1.90.

Osasuna – Betis – G2+ @ 2.99 u Meridianbet

Odlične partije Osasune u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala sasvim sigurno više nikog ne iznenađuju. To je slučaj i na startu ovogodišnjeg izdanja španske La Lige pošto se Osasuna nakon pet odigranih kola nalazi na osmom mestu na tabeli uz isto toliko osvojenih bodova.
Do sada je ekipa iz Pamplone ostvarila dva trijumfa, dva remija i jedan poprilično neprijatan poraz na svom terenu od Valensije kada je bilo 1:4.
Što se tiče Betisa, deluje da Andalužani još uvek nisu pronašli sebe, pošto na pet odigranih mečeva imaju samo jedan trijumf, uz čak tri remija, ali i jednog poraza.
U prošlom kolu je Betis remizirao na gostovanju kod Espanjola, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su Andalužani primili gol u poslednjim trenucima susreta i tako ostali bez već viđena tri boda.
Jako teško je prognozirati konačan ishod ovog duela, ali mišljenja smo da će gosti postići makar dva gola na ovom gostovanju pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.99.

Kadiz – Barselona – 2 @ 1.50 u Mozzart

Poslednji meč šestog kola španske La Lige se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Barselonu.
Primarni cilj Kadiza će naravno biti opstanak u društvu najboljih, i to bez sumnje neće biti nimalo lak zadatak.
Tek u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila prvu pobedu u šampionatu i to na teškom gostovanju kod Selte kada je bilo 1:2, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u prošlom kolu.
U goste im ovog puta dolazi posrnula Barselona koja ima ogromnih problema u poslednje vreme, što se možda najbolje videlo u prošlom kolu kada su Katalonci na svom terenu jedva izvukli bod protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U međuvremenu je ekipa koju sa klupe predvodi Ronald Kuman doživela težak poraz u Ligi šampiona na svom terenu od Bajerna kada je bilo čak 3:0.
Sve ovo nam najbolje pokazuje da se ovaj tim nije snašao bez Lionela Mesija koji je ovog leta mimo svih očekivanja potpisao za PSŽ.
Deluje da Katalonci više nemaju prava na kiks ukoliko žele da se uključe u borbu za trofej, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je Mozzart pripremio kvotu 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.