Najava i analiza: La Liga, 7. kolo: Može li Barsa konačno do trijumfa? Najzanimljivije na Santjago Bernabeu, lak posao za aktuelnog šampiona!

Španska Primera

Od subote su na programu mečevi sedmog kola španske La Lige, u kom nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva. Svakako, najinteresantniji duel se igra na “Santjago Bernabeu” gde će lider na tabeli Real ugostiti aktuelnog osvajača Liga Evrope – Viljareal.
Aktuelni šampion Španije, ekipa Atletiko Madrida gostuje kod Alavesa što će biti i premijerni duel ovog kola. Sa druge strane, Barselona ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Levantea, i pored toga što ne blistaju na startu ovog šampionata. Sevilja nakon fantastične partije u prošlom kolu protiv Valensije, na “Sančez Pichuanu” dočekuju Espanjol, i sigurno je da su i na tom susretu veliki favoriti.
Poslednji meč sedmog kola španske La Lige se igra u Vigu gde će Selta koja je tek u prošlom kolu ostvarila svoj prvi trijumf u sezoni dočekati Granadu.

Alaves – Atletiko Madrid – 2 @ 1.60 u Meridianbet

Alaves je tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u La Ligi i ne treba nikoga da iznenadi ukoliko klub iz Baskije na kraju šampionata napusti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela svoj peti poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Espanjola, a poražavajuće zvuči podatak da je ovaj tim na pet odigranih susreta postigao samo jedan gol.
Atletiko Madrid je u prošlom kolu golom u poslednjim minutima susreta došao do trijumfa na gostovanju kod Hetafea, pošto je na kraju bilo 1:2.
Trenutno se Madriđani nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manja u odnosu na prvoplasirani Real, i već sada slobodno možemo konstatovati da će se dva tima iz Madrida najviše pitati kada je u pitanju naslov prvaka.
Prednost u ovom duelu dajemo aktuelnom šampionu, koji prosto mora da iskoristi očajne partije Alavesa na startu sezone, pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Valensija – Atletik Bilbao – 1 @ 2.65 u Mozzart

Iako je Valensija u poslednja dva kola doživela isto toliko poraza, niko ovom timu ne može osporiti da igra dosta dobro na startu sezone.
Na kraju krajeva, ti neuspesi su došli u duelima protiv Real Madrida i Sevilje koji su barem na papiru kvalitetniji rivali. Trenutno se “slepi miševi” nalaze na petom mestu na tabeli gde bi voleli da ostanu do kraja šampionata, pošto je to poslednje mesto koje donosi plasman u Ligu Evrope.
U goste im dolazi Atletik Bilbao koji igra solidno na startu ovog prvenstva, pošto se tim iz Baskije nalazi na osmom mestu na tabeli, a ova ekipa je tek u prošlom kolu doživela svoj prvi poraz u La Ligi, i to na gostovanju kod Rajo Valjekana koji je sasvim sigurno za sada najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toga La Lige.
Pre toga je Bilbao na pet mečeva ostvario dva trijumfa i tri remija i istakao kandidaturu za mesto koje naredne sezone vodi u evropska takmičenja.
Ipak, i pored toga, prednost u ovom duelu dajemo Valensiji i predlažemo vam da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa fantastičnom kvotom 2.65.

Sevilja – Espanjol – 1 @ 1.67 u Meridianbet

Nakon dva meča na kojima nije uspela da pobedi, Sevilja je u prošlom kolu odigrala jedan fenomenalan meč na svom terenu i slavila protiv nimalo naivne Valensije, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Trenutuno se Andalužani nalaze na četvrtom mestu na tabeli što i jeste primarni cilj ovog tima pošto je to pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Što se tiče Espanjola, Katalonci su se prošle sezone vratili u najkvalitetniji rang španskog fudbala gde će bez ikakve sumnje biti primarni cilj opstanak, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
U prošlom kolu je Espanjol ostvario prvi trijumf u ovom šampionatu i to na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Alavesa, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je domaćin veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Real Madrid – Viljareal – 4+ @ 2.55 u Mozzart

Nema nikakve sumnje da su Madriđani ekipa koja je do sada ubedljivo najviše pokazala od svih timova u La Ligi, a najbolji pokazatelj za to je i prvo mesto na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Atletiko.
Na šešt odigranih mečeva izabranici Karla Ančelotija su ostvarili pet trijumfa i jedan remi, a u prošlom kolu je kraljevski klub slavio na svom terenu protiv Majorke, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 6:1.
Odlično su Madriđani startovali i u Ligi šampiona gde ovaj tim ima i te kako velike ambicije, a u prvom kolu su Madriđani bili boljji od Intera na “Đuzepe Meaci” kada je bilo 0:1.
Sa druge strane Viljareal je tek u prošlom kolu ostvario svoj prvi trijumf i to na svom terenu protiv Elčea, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Pre toga je aktuelni osvajač Liga Evrope vezao čak četiri remija, što na kraju krajeva i nije toliko loše što znači da klub sa “El Madrigala” još uvek nema poraz.
Očekuje se da Real nastavi sa sjajnim partijama u ovom šampionatum, ali vam umesto jedinice savetujemo da probate sa igrom 4+, za koju je kladionica Mozzart pripremila sjajnu kvotu 2.55.

Majorka – Osasuna – GG @ 2.09 u Meridianbet

Odlično je ekipa Majorke startovala u ovogodišnjem izdanju španske La Lige ali je nekako utisak da kako vreme prolazi tako i ovaj tim pruža sve slabije partije.
U prošlom kolu je Majorka doživela težak poraz na gostovanju kod Reala kada je bilo čak 6:1, dok je pre toga ovaj tim remizirao na svom terenu protiv Viljareala na svom terenu u duelu koji je završen bez golova.
Sa druge strane, Osasuna je u prethdodna dva šampionata bez većih problema ostala u ligi i sigurno je da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, što sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone doživeo neugodan poraza na svom terenu protiv Betisa, a taj meč je završen rezultatom 1:3, što je bio drugi poraz za Osasunu ove sezone koja je pre toga ostvarila dva trijumfa i dva remija.
Što se ovog susreta tiče, na prvi pogled je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje, a mišljenja smo da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan gol u Majorci pa vam savetujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.09.

Barselona – Levante – 3+ @ 1.40 u Mozzart

Fudbaleri Barselone se nalaze u ogromnim problemima, pošto ovaj tim ni u prošlom kolu nije uspeo da ostvari trijumf, i to na gostovanju kod Kadiza pošto je taj meč završen rezultatom 0:0.
Trenutno se tim iz Katalonije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo devet osvojenih bodova što je zaista premalo za tim koji ima šampionske ambicije.
Ni pre tog remija na gostovanju kod Kadiza, Barsa se nije proslavila pošto je na “Nou Kampu” odigrala samo 1:1 sa Granadom.
Sa druge strane, Levante trenutno zauzima šesnaesto mesto na tabeli sa samo četiri osvojena boda, a podatak koji bi mogao dobrano da zabrine sve navijače tima iz Valensije je svakako da njihova ekipa na šest odigranih mečeva još uvek ne zna za trijumf.
Deluje da bi Barselona na ovom meču konačno mogla da upiše jedan trijumf, ali je sigurnija varijanta da probate sa golovima kojih će biti na Nou Kampu pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.40.

Rajo Valjekano – Kadiz – 1 @ 1.60 u Meridianbet

Sve se nekako promenilo kada je Rajo Valjekano u pitanju od kako je u ovaj klub stigao legendarni Falkao. Naime, u ovom trenutku se Valjekano nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli sa deset osvojenih bodova, i to pošto je ova ekipa na četiri poslednja susreta bez poraza, a u tom periodu su ostvarili čak tri trijumfa, uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je šestoplasirana ekipa na tabeli odigrala još jedan i te kako dobar meč i slavila na gostovanju kod Atletik Bilbaoa, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Sa druge strane Kadiz je odigrao dobar meč u prošlom kolu na svom terenu protiv Barselone, pošto su odigrali duel bez golova, a ostaje žal što ova ekipa nije iskoristila brojčanu prednost na tom duelu, pošto je tim iz Katalonije poslednjih pola sata igrao sa igračem manje, jer jer isključen De Jong.
Rajo Valjekano igra sjajno u poslednje vreme i svakako da su veliki favoriti i na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Real Sosijedad – Elče – 3+ @ 1.90 u Mozzart

Iako Sosijedad nije na najbolji mogući način startovao u ovom šampionatu, kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije i trenutno se nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju sezoni donosi plasman u Ligu šampiona.
Sigurno je da će se tim sa “Anoete” zadovoljiti i sa plasmanom u Ligu Evrope, što su uostalom fudbaleri ovog tima učinili i prošle sezone.
U prošlom kolu je Sosijedad u jednom zaista sjajnom susretu slavio na nimalo lakom gostovanju kod Granade, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Što se tiče Elčea, opstanak je primarni cilj, a trenutno se ova ekipa nalazi u bezbednoj zoni uz ruku na srce samo tri boda viška u odnosu na tim koji će na kraju šampionata ispasti iz La Lige, ali uz šest bodova više u odnosu na Alaves i Hetafe koji za sada nemaju niti jedan osvojen bod.
Utisak je da nas očekuje dosta golova na “Anoeti” pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.90.

Betis – Hetafe – 1 @ 1.89 u Meridianbet

Tim iz Andaluzije nije započeo prvenstvo na najbolji način, ali je utisak da se Betis u poslednje vreme dosta popravio pošto ovaj tim na tri poslednja meča ne zna za poraz, pošto je u tom period Betis ostvario dva trijumfa i jedan remi, i to na svom terenu sa Espanjolom, kada je tim iz Katalonije do boda došao u poslednjim sekundama susreta.
U prošlom kolu je tim iz Andaluzije slavio na gostovanju kod Osasune koja važi za dosta dobrog domaćina, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Nažalost, ukoliko Hetafe ovako nastavi, nema nikakve sumnje da ćemo posle dosta vremena ekipu iz predgrađa Madrida naredne sezone gledati u Segundi.
Naime, ovaj tim se trenutno nalazi na deobi poslednjeg mesta na tabeli pošto na šest odigranih mečeva ova ekipa ima isto toliko poraza.
Ruku na srce u prošlom kolu Hetafe nije imao ni sreće pošto je na svom terenu poražen od Atletiko Madrida nakon gola koji su fudbaleri ovog tima primili u poslednjim trenucima meča.
Za očekivati je da Betis iskoristi lošu formu Hetafea i slavi na ovom susretu što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Selta – Granada – 3+ @ 1.80 u Mozzart

Poslednji meč sedmog kola španske La Lige se igra u Vigu gde će Selta na svom terenu ugostiti Granadu. Poražavajuće zvuči podatak da je Selta tek u prošlom kolu zabeležila svoj prvi trijumf u ovoj sezoni i to na gostovanju kod Levantea kada je bilo 0:2.
Trenutno se tim iz Viga nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi opstanak u La Ligi.
U goste im stiže Granada koja takođe igra ispod svih očekivanja u ovom šampionatu, pošto se tim koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Liga Evrope trenutno nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Granada u jednom fenomenalnom susretu na svom terenu poražena od Real Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
I jedni i drugi ne blistaju na početku šampionata i sigurno je da će ići na sva tri boda na ovom susretu, što nam samo po sebi garantuje golove pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.