Tip dana: Inter – Atalanta: Boginja iz Bergama stiže na “Đuzepe Meacu”, težak ispit za aktuelnog šampiona!

U subotu nas očekuje zaista spektakularna ponuda za klađenje, pošto je širom Evrope na programu dosta veoma interesantnih mečeva. Za vas smo ovog puta analizirali meč šestog kola italijanske Serije A, u kom će Inter na svom terenu dočekati ekipu Atalante.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Inter: Mogu li “neroazuri” do nove titule šampiona Italije?

Prošla sezona je bila izuzetno uspešna kada je u pitanju ekipa Intera, pošto je tim sa stadiona “Đuzepe Meaca” uspeo da dođe do Skudeta posle čak deset godina posta.
Ipak, ostaje žal za Ligom šampiona, gde “neroazuri” ponovo nisu uspeli da prođu grupnu fazu, iako su imali zicer na svom terenu protiv Šahtjora, ali nažalost šampion Italije nije uspeo da slavi na tom meču.
Inače, milanski gigant je pre dve nedelje odigrao i prvi meč grupne faze ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona na kom je nažalost poražen na “Đuzepe Meaci” od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Imaće za čim da žale izabranici Simonea Inzagija pošto su “neroazuri” u prvom poluvremenu propustili dosta sjajnih prilika za postizanje gola, što je kraljevski klub umeo da kazni i golom Rodrigaa u 89. minutu susreta došao do veoma važnog trijumfa na poprilično teškom gostovanju kod aktuelnog šampiona Italije.
Što se Serije A tiče, Inter je u prošlom kolu slavio na teškom gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 1:3, dok je pre toga tim sa “Đuzepe Meace” demolirao Bolonju na svom terenu pošto je na kraju bilo 6:1.
Trenutno se aktuelni šampion nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli koji je za sada maksimalan.
Jedini kiks u dosadašnjem toku prvenstva je četa Simonea Inzagija napravila na gostovanju kod Sampdorije u Đenovi, kada je bilo 2:2.
Inače, kada je reč o mečevima na domaćem terenu, do sada su “neroazuri” odigrali dva meča na svom terenu na kojima su ostvarili dva relativno laka trijumfa protiv Đenove i Bolonje, a ono što svakako treba napomenuti je da je Inter na ta dva susreta postigao ukupno deset golova, što je svakako sjajan podatak.

Atalanta: Nakon lošeg starta sve bolje partije!

Atalanta nije na najboji mogući način startovala u ovom šampionatu, ali to nije ništa čudno kada je u pitanju ovaj tim, koji već nekoliko sezona zaredom ima problema na startu prvenstva, ali kako vreme prolazi tako i tim iz Bergama pruža sve bolje partije i na kraju dolazi do svojih primarnih ciljeva, a oni se svakako tiču plasmana u Ligu šampiona.
Naravno, treba napomenuti podatak da su izabranici Đanpjera Gasperinija tri puta zaredom izborili plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a u prethodna dva puta su došli do plasmana u nokaut fazu, što će želeti da ponove i ovog puta.
Inače, u prvom kolu Lige šampiona popularna “Boginja” je remizirala na gostovanju kod aktuelnog osvajača Liga Evrope – Viljareala, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.
Što se Serije A tiče, u početku je Atalanta imala dosta problema sa realizacijom, ali kako vreme prolazi i to polako dolazi na svoje.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija slavili na svom terenu protiv Sasuola, u jednom sjajnom meči koji je završen rezultatom 2:1.
Pre toga je tim iz Bergama slavio na gostovanju kod novajlije Salernitane, a taj meč u Salentu je završen minimalnom pobedom trenutno petoplasirane ekipe na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala tri meča na svom terenu na kojima je ostvarila jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz, dok su se dosta bolje za sada pokazali na strani, gde su na dva meča ostvarili isto toliko trijumfa, što im svakako ide u prilog pred ovo gostovanje.
Đanpjero Gasperini za ovo gostovanje kod Intera neće moći da računa na Hatebura i Murijela, što će biti hendikep, ali treba istaći da se dosta fudbalera oporavilo od povrede, pa je nekako utisak da će “Boginja” u najkompletnijem sastavu od početka šampionata izaći na megdan aktuelnog šampionu.

Naš predlog

Iako i jedna i druga ekipa igra ultra ofanzivan fudbal, na međusobnim mečevima između ova dva tima nema previše golova. Naime, prošli duel između Intera i Atalante je završen rezultatom 1:0, dok je pre toga u Bergamu bilo 1:1.
Ipak, smatramo da je gotovo nemoguće da i treći put zaredom bude manje od tri gola, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.
Takođe, smatramo da će i Inter i Atalanta postići makar po jedan gol na ovom meču na “Đuzepe Meaci” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.