Derbi dana: Lacio – Roma: Ko je gazda Rima?

Nedelja nam donosi pregršt zanimljivih mečeva za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali gradski derbi Rima u kom će Lacio na “Olimpiku” dočekati fudbalere Rome.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Lacio: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Prošlu sezonu su fudbaleri Lacija završili na šestom mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, čime nažalost nije ispunjem primarni cilj Rimljana, a on je svakako plasman u Ligu šampiona.
Iste ciljeve izabranici Maurisija Sarija imaju i ove sezone, uz činjenicu da će to biti izuzetno težak zadatak, pošto je konkurencija ove sezine u italijanskom fudbalu najjača u poslednjih nekoliko godina.
U ovom trenutku se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli uz osam osvojenih bodova, što znači da su Lacijali na pet odigranih mečeva ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Sve je krenulo sjajno za Rimljane u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala pošto je tim sa “Olimpika” u prva dva kola ostvario isto toliko trijumfa, posle čega se nalazio na deobi prvog mesta na tabeli.
Međutim, kako vreme prolazi tako i nebesko-plavi nažalost pružaju sve slabije partije, pošto ova ekipa na tri poslednja meča ne zna za trijumf.
Sve je krenulo od poraza na gostovanju kod Milana, kada je bilo 2:0, da bi nakon toga Lacio na još dva susreta ostao bez trijumfa, i to prvo mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Kaljarija u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:2, a odmah nakon toga i na gostovanju kod Torina u prošlom kolu kada je bilo 1:1.
Tim iz Rima se provukao na tom gostovanju, pošto je do veoma važnog boda ova ekipa stigla nakon gola Ćira Imobilea u prvom minutu sudijske nadoknade.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, do sada su Lacijali odigrali tri meča van svog terena i ostvarili jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.

Roma: Žoze Murinjo je preporodio “vučicu”!

Nakon nekoliko sušnih sezona klub iz Rima je na početku ove sezone preuzeo legendarni Žoze Murinjo, a primarni cilj “vučice” će naravno biti plasman u Ligu šampiona, što ova ekipa nije uspela da ostvari u tri prethdodna šampionata.
U ovom trenutku se izabranici Žozea Murinja nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milan koji između ostalog ima i meč viška pošto su “rosoneri” juče slavili na teškom gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Do sada je “vučica” odigrala pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i uspela da ostvari čak četiri trijumfa uz samo poraz i to na teškom gostovanju kod Verone, kada je bilo 3:2.
Kada se sve sabere i oduzme, nema apsolutno nikakve sumnje da je legendarni Žoze Murinjo za veoma kratko vreme uspeo da trgne Rimljane, koji bi posle tri godine posta konačno ove sezone mogli da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Što se tiče mečeva na gostovanjima, do sada je Roma odigrala dva meča van svog terena i ostvarila jedan trijumf i jedan poraz, dok je nekadašnji šampion Italije na svom terenu perfektan, pošto je na pet odigranih mečeva ostvario pet trijumfa na “Olimpiku” a tu svakako računamo i onu pobedu u duelu protiv Sasuola, do koje su fudbaleri Rome stigli golom El Šaravija u poslednjim trenucima susreta.
Inače, poslednji međusobni gradski derbi između Lacija i Rome je završen trijumfom “vučice” od 2:0, dok su pre toga Lacijali na svom terenu slavili sa 3:0 i sigurno je da “vučica” ima veliki motiv na ovom susretu da im se osveti za taj težak poraz u derbiju Rima.

Naš predlog

Pošto je u pitanju veliki derbi Rima savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da se fokusirate na golove, kojih uglavnom i ima kada su u pitanju međusobni susreti između ova dva tima. Toplo vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.
Realno je da oba rimska rivala na “Olimpiku” postignu makar po jedan gol, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da ovo bude jedan duel i sa više od tri gola, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.