Derbi dana: PSŽ – Mančester Siti: Gvardiola gasi svetlo u ”gradu svetlosti”!

Kao što smo već pomenuli u utorak nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva, a sve to zbog činjenice što su na programu mečevi drugog kola grupne faze Lige šampiona.
Bez ikakve sumnje, derbi ovog kola, ali vrlo verovatno i derbi grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja se igra na “Parku Prinčeva” gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Mančester Siti, što će biti ujedno i susret dva poslednja vicešampiona Evrope.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je na programu u 21 čas.

PSŽ: U francuskom šampionatu im nema premca, ali škripi u Ligi šampiona!

Malo ko je očekivao da će Parižani prošlu sezonu u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala završiti na drugom mestu na tabeli, pošto je Lil mimo svih očekivanja postao novi šampion Francuske što predstavlja pravu senzaciju, obzirom na to koliko uprava PSŽ-a ulaže u tim u prethodnih nekoliko godina.
Bilo kako bilo, ovoga puta će pre svega primarni cilj biti povratak pehara namenjenom šampionu Francuske u klupske vitrine, dok je sasvim sigurno da će izabranici trenera Poketina učiniti sve da dođu i do “ušatog trofeja”.
Često se pred početak Lige šampiona moglo čuti i kada ako ne sada, obzirom da je u redove Parižana prošlog leta stigao Lionel Mesi, a ostao Kilijan Mbape, što nam daje zaista nestvaran trio Nejmar – Mbape – Mesi.
Ipak, kako sada stvari stoje utisak je da ovaj poslednji neće igrati večeras na “Parku Prinčeva” pošto je povređen, dok su dolaskom argentinskog fudbalera u Pariz dosta zahladneli odnosi između Nejmara i Mbapea, što se najbolje moglo videti u prošlom kolu francuskog šamionata, kada je PSŽ na svom terenu savladao Monpelje.
Inače, trenutno se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz maksimalna 24 boda, pošto je tim koji sa klupe predvodi Maurisio Poketino na osam odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa.
Ipak, malo ko je očekivao da će tim sa “Parka Prinčeva” samo remizirati u prvom kolu grupne faze Lige šampiona na gostovanju kod Klub Briža, kada je bilo 1:1.
Zbog svega toga bi već u ovoj fazi takmičenja ovaj meč za PSŽ mogao biti ili ne biti, pošto bi novi neuspeh ovaj tim dosta udaljio od plasmana u narednu fazu, što nikako ne bi smelo nijedne sekunde da se dovede u pitanje obzirom na ogromna ulaganja u tim svih ovih godina, a naročito to mislimo na prošlo leto, kada su pored Mesija u klub stigli i Donaruma, Hakimi, Ramos i Vajnaldum, pa slobodno možemo konstatovati da je to pravi “drim tim” i sve osim završnice najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja bi bio ogroman neuspeh.

Mančester Siti: Stvari za sada teku po planu!

Pre svega, ovu analizu treba započeti sa podatkom da je Mančester Siti posle godinu dana pauze ponovo došao do titule šampiona Engleske, i to na prilično ubedljiv način pošto su na kraju imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Junajted, i čak devetnaest bodova viška od četvrtoplasiranog Čelsija sa kojim su se između ostalog i sastali u finalu Lige šampiona.
Iako je pre tog finalnog meča četa Pepa Gvardiole bila veliki favorit za osvajanje “ušatog” trofeja, do njega su na kraju došli fudbaleri Čelsija i to potpuno zasluženo pošto je taj susret završen rezultatom 2:0.
Svakako da taj poraz u finalu nimalo lako nije pao svim navijačima Sitija pošto je utisak da je ekipa na čijem čelu su prebogati vlasnici bila nikad bliža osvajanju toliko željenog trofeja.
Bilo kako bilo, Siti je na jedan dosta dobar način ušao u novu sezonu, a ne treba zaboraviti da je u letnjem prelaznom roku “građane” pojačao sjajni Džek Griliš u transferu vrednom 100 miliona funti što je novi najveći transfer u istoriji engleskog fudbala.
Nakon šest odigranih kola Mančester Siti se nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, a u prošlom kolu su “građani” ostvarili veoma važnu pobedu u velikom derbiju engleskog fudbala ali i u reprizi finala Lige šampiona, pošto je Siti na gostovanju slavio kod Čelsija, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Što se Lige šampiona tiče, u prvom kolu su izabranici Pepa Gvardiole u jednom fenomenalnom susretu na svom terenu pobedili Lajpcig, a taj meč nam je doneo čak šest golova, pošto je na kraju bilo 6:3.
Za razliku od Poketina koji ima dosta problema pri sastavu tima, španski trener neće moći da računa na Mendija, dok su pod znakom pitanja Gundogan i Zinčenko.
Inače, poslednji međusobni susret su “građani” i “sveci” odigrali u prošlosezonskom izdanju polufinala Lige šampiona kada je Siti na svom terenu bez većih problema slavio sa 2:0, golovima Rijada Mareza.

Naš predlog

Šta reći osim da nas očekuje pravi spektakl na “Parku Prinčeva”. Kada su u pitanju međusobni mečevi između dve ovako kvalitetne ekipe ne ostaje nam ništa drugo nego da vam predložimo da probate sa golovima kojih bi i te kako moralo da bude, pa vam savetujemo da odigrate igru GG3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.91.
Blagu prednost dajemo domaćoj ekipi koja bi u slučaju novog neuspeha ozbiljno dovela u pitanje svoj plasman u narednu fazu Lige šampiona, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa jednom sve popularnijom igru, a u pitanju je kombinacija I2+&4+ za šta je Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.