Evroliga: Tiket dana, poeni igrača

Pokušaćemo u narednim danima, kada košarka bude u centru pažnje, da sastavljamo tiket isključivo sa poenima, skokovima i asistencijama igrača. Ovo je naš predlog za četvrtak uveče. Napominjemo da su kvote bile važeće u trenutku pisanja teksta.

Nikolo Meli (Armani Milano) + (9,5 poena) 1.85 u Mozzart

Možda najveće pojačanje Armanija u novoj sezoni biće povratak italijanskog reprezentativca u Evroligu i ekipu Armanija. Bio je uspešan u Nemačkoj, kasnije u Feneru, da bi dve sezone proveo u NBA. Većinu vremena igrao je za Nju Orleans Pelikanse, da bi onda bio trejdovan u Dalas Maverikse. Očekujemo da u prvom kolu ubaci dvocifren broj koševa ekipi moskovskog CSKA.

Aleksej Šved (CSKA) + (14,5 poena) 1.85 u Mozzart

Videćemo da li Aleksej Šved može da nadoknadi učinak Majka Džejmsa u ekipi ”Armejaca”. Što se tiče uzetih šuteva, sigurno je da hoće. Dolaskom iskusnog beka ništa se neće promeniti u ekipi CSKA, koja ponovo ima sastav za napad na vrh Evrolige. Šved će želeti da se predstavi u naboljem svetlu, ali treba reći da on već ima 33 godine. Međutim, smtramo da za njega 15 poena nije ništa.

Valter Tavareš (Real Madrid) + (9,5 poena) 1.90 u Mozzart

Gorostasni centar Reala dobio je konkurenciju u vidu Vensana Poirijea u prošloj sezoni. Ipak, ima sada dvojicu novih dodavača, Najdžela Vilijamsa Gosa i Tomu Ertela, a obojica umeju da asistiraju i veoma su dobri u pik igri, što znači da će biti dosta lopti u reketu za Tavareša, pa verujemo da on može šampionu Evrope da ubaci dvocifren broj poena.

Krunoslav Simon (Anadolu Efes) + (8,5 poena) 1.85 u Mozzart

Sigurno je da će se odbrana Reala fokusirani na udarni tandem Efesa, na Vasilija Micića i Šejna Larkina. To je prilika za odličnog hrvatskog šutera Krunu Simona. Granica mu je na 8,5 poena, što on mođe da preskoči u tri napada šute za tri poena, ako bude raspoložen. Verujemo da hoće, ipak je ovo derbi prvog kola.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzart iznosi 12.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.