Tiket dana (četvrtak, 30.09.2021)

tiket dana

Poslednjeg dana u septembru očekuje nas drugo kolo u dva evropska takmičenja, Ligi Evrope i Ligi konferencija. Biće mnogo utakmica, pa treba biti oprezan. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Legija – Lester – 2 @ 1.70 u Mozzart

Letnje kvalifikacije ostavile su velike posledice na ekipu Legije. Poljski šampion je imao naporno leto, borio se za Ligu šampiona, a na kraju je završio u Ligi Evrope. Međutim, u domaćem šampionatu tim iz Varšave igra ispod svih očekivanja. Nakon nedeljnog poraza od Rakova, Legija je pala na 15. mesto, samo je jedno iznad zone ispadanja. Istina, imaju dve utakmice manje od većine ekipa, ali četiri poraza u sedam mečeva je previše. Kao poređenje, uzmimo podatak da su prošle sezone izgubili četiri puta za svih 30 kola. Titula je sve dalje, ali je tu Evropa. Navijači Legije su jedni od najstrasvenijih, pa im svaki uspeh na međunardnom planu mnogo znači. U prvom kolu Legija je napravila veliki rezultat u Moskvi, gde je sa 1:0 slavila protiv domaćeg Spartaka. I mada su ih mnogi otpisivali u ovoj gruupi, u kojoj su još Napoli I Lester, taj trijumf može dosta vode da nanese na njihovu vodenicu. Lesteru je izmakla Liga šampiona u Premijer ligi, pa im ostaje još jedan pokušaj da urade nešto veliko u slabijem evropskom takmičenju. U prvom kolu nisu uspeli da slave protiv Napolija na svom King Paueru, pa će to morati da urade na vrućem terenu u Varšavi. ”Lisice” su bolji tim, i ako se Brendon Rodžers odluči da povede sve najbolje što ima u Poljsku, ne sumnjamo u dvojku. Za pobedu gostiju u kladionici Mozzart kvota je 1.70.

Braga – Mitjiland – 1 @ 2.20 u Mozzart

Portugalci su poraženi u Beogradu od Crvene zvezde, pa bi im novi neuspeh znatno pokvario planove o plasmanu u nokaut fazu. Braga uvek igra solidno u Evropi, pa očekujemo da i sada smognu snagu i vrate se na pobednički kolosek. Činjenica je da ne igraju kao prethodnih sezona ni u domaćoj Primeiri, pa su trenutno na petom mestu, sa čak devet bodova manje od vodeće Benfike. Prošlog vikenda su remizirali sa Santa Klarom, pa smo tako na delu videli dve ekipe koje su se već sastajale sa beogradskim večitim rivalima. Gost Portugalaca je Mitjiland, vicešampion Danske i učesnik grupne faze Lige šampiona prošle sezone. Danci nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena u duelu sa Ludogorecom u prvom kolu, pa negde moraju da nadoknade te bodove. Mitjiland je pokušao da se plasira ponovo u Ligu šampiona, izbacio je Seltik, ali nije uspeo da eliminiše holandski PSV. U domaćem takmičenju tim iz Herninga nalazi se na prvom mestu, ali samo sa bodom više od drugoplasiranog FC Kopenhagena. U nedelju su savladali Randers, još jednog evropskog predstavnika Danske, minimalnim rezultatom 1:0. Ovo bi mogla da bude baš izjednačena grupa, sve četiri ekipe, a tu su da podsetimo Zvezda i Ludogorec, imaju šansu da budu među dve prvoplasirane. Očekujemo da BRaga iskoristi domaći teren i osvoji prve bodove u grupi. Za jedinicu se dobija koeficijent 2.20, ako odigrate u kladionici Mozzart.

Marsej – Galatasaraj – 1 @ 1.70 u Mozzart

Olimpik je ispio gorku pilulu u nedelju uvek, u smiraj još jednog vikenda. Bodove sa Velodroma odneo je Lans, pa su fudbaleri kluba iz poznate luke, posle remija sa Anžeom, još jednom ostali bez pobede. Pali su na treće mesto, prestigao ih je Lans, ali je zaostatak za vodećim Pari Sen Žermenom već sada nedostižan. Sumnjamo da je neko u Marseju ozbiljno i razmišljao o naslovu prvaka, ali je plasman u Ligu šampiona prioritet. Konkurencija će biti žestoka i za drugu poziciju, tu su odlična Nica, Monako, Lion i mnogi drugi. Što se Evrope tiče, Marsej je krenuo remijem u Moskvi protiv Lokomotive, što nije loš rezultat. U drugoj utakmici prvog kola ove grupe Galatasaraj je pobedio Lacio, što nam kazuje da ćemo imati neizvesnu bitku za dva prva mesta koja vode u nokaut fazu. Dosta toga biće jasnije, ili neće, i posle ove utakmice. Turski predstavnik je rasterećeniji, njemu bi odgovarao i bod u luci, a domaćin mora da igra na pobedu. Naš utisak je da je Marsej jači igrački od Galate i da bi to trebalo da iskoristi na svom Velodromu. Predlažemo vam jedinicu, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzart iznosi 6.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.