Tip dana: Partizan – Flora: Flora popunjava Stanojevićev herbarijum!

U četvrtak je na programu pregršt zanimljivih mečeva u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu Konferencije, a ovoga puta smo za vas analizirali duel između Partizane i Flore.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Partizan: Crno-beli blistaju na startu sezone!

Svi navijači Partizana sasvim sigurno mogu da budu prezadovoljni načinom na koji njihovi fudbaleri igraju u ovom šampionatu.
Naime, izabranici Aleksandra Stanojevića koji je preporodio crno-bele se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli LingLong Superlige uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Crvenu Zvezdu koja između ostalog ima i meč manje.
Upravo ova dva najtrofejnija srpska tima su nedavno igrala “večiti derbi” u kom nije bilo pobednika uz podatak da je Partizan vrlo verovatno bio bolja ekipa na terenu.
U prošlom kolu je tim iz Humske bez većih problema slavio na svom terenu protiv Spartaka iz Subotice a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 5:0.
Inače, još na startu se videlo da će ovo biti jedna izuzetno lepa sezona za crno bele, pošto je ovaj tim u kvalifikacijama eliminisao nimalo naivne ekipe Sočija i Santa Klare, a onda i u prvom kolu ovog evropskog takmičenja uspeo da upiše i prvi trijumf, pošto je “parnji valjak” slavio na gostovanju kod Anortozisa, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz podatak da su crno-beli mogli da postignu još koji gol na Kipru.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj duel, Aleksandar Stanojević neće moći da računa na sjajnog Sumu koji je nedavno i definitivno završio epizodu u Partizanu, dok ostalih bitnijih izostanaka neće biti što sasvim sigurno znači da će aktuelni vicešampion Srbije biti veliki favorit na ovom duelu.
Poslednji međusobni susret su ova dva tima odigrala još 1999. godine, kada je “parni valjak” bez većih problema eliminisao estonskog predstavnika i to ukupnim rezultatom 10:1.

Flora: Veliki uspeh je i sam plasman u grupnu fazu Liga Evrope!

Zanimljivo deluje podatak da je Flora ovog leta odigala osam mečeva u kvalifikacijama za evropska takmičenja.
Naime, šampion Letonije je u kvalifikacijama za Ligu šampiona u prvom kolu eliminisao Hibernijans sa Malte, a zatim je Flora u jednom veoma zanimljivom dvomeču sa Legijom tesno izgubila, i to uz dva minimalna poraza kada je bilo 1:0 i 2:1.
Što se tiče kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala ih je tek posle izvođenja penala kiparska Omonija, a plasman u grupnu fazu Lige konferencija obezbedili su sa dve pobede nad irskim Šamrokom.
Kada je u pitanju letonki šampionat u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Levadiju.
U prošlom kolu je letonski predstavnik u Ligi Evrope samo remizirao na gostovanju kod Tulevika u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Što se trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja tiče, u prvom kolu Lige Konferencija, Flora je na svom terenu doživela tesan poraz od Genta, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima u letonskom šampionatu, do sada je aktuelni šampion ove zemlje odigrao dvanaest mečeva van svog terena na kojima je ostvario čak osam trijumfa, tri remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Kuresarea, kada je bilo 1:0.
Naravno, treba svakako podsetiti da je plasman Flore u grupnu fazu Lige konferencija najveći uspeh u istoriji estonskog klupskog fudbala, pa deluje da će šampioni ove zemlje bez prevelikog pritiksa odigrati meč sa srspkim vicešampionom kome su bodovi možda i potrebniji.

Naš predlog

Ne treba ovde biti previše pametan pa zaključiti da je srpski vicešampion veliki favorit u duelu protiv estonske Flore, zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Naravno, očekuje nas sasvim sigurno i jedan efikasan susret pošto je poznato da četa Aleksandra Stanojevića na svom stadionu igra napadački fudbal, za gol više, pa vam zato savetujemo da odigrate igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.
Za kraj, deluje da bi ovde moglo da bude čak i više od tri gola, i iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom 4+, za šta je Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.