Najava i analiza, Bundesliga, 7. kolo: Pravog derbija nema, najinteresantnije u Volfsburgu

Sledi 7. kolo u elitnom nemačkom fudbalskom rangu. Nakon ove runde bundesligaši opet odlaze na pauzu, pa neće biti klupskog fudbala narednog vikenda. U ovom kolu nema nekog izrazitog derbija, šampion dočekuje Ajntrah, dok će drugoplasirani Leverkuzen u Bilefeld. Najviše vatre trebalo bi da bude u okršaju Volfsburga i Menhegladbaha. Napominjemo da su kvote, koje smo predložili, bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Keln – Grojter Firt – 3+ @ 1.55 u Mozzart

Za domaću ekipu start sezone je, možda ne baš kao iz bajke, ali sigurno je da ”Jarčevi” mogu apsolutno biti zadovoljni učinjenim. Keln je izgubio samo jednom u prvih šest kola, a i taj poraz je doživljen od Bajerna u Minhenu. trenutno su u seriji od tri uzastopna remija, a po bod su u tom intervalu doneli iz Frajburga i Frankfurta, dok su na svom terenu bodove podelili sa Lajpcigom. Nijedan od tih rezultata ne može se nazvati neuspehom, pa je Keln sada na 7. mestu sa deset bodova na kontu. U goste im stiže novajlija iz Firta. Tim Grojtera je nepripremljen ušao u arenu s bundesligaškim lovovima, pa posle šest utakmica ima samo jedan bod i ubedljivo je poslednji. Bavarski tim mora podhitno da počne da pobeđuje, ili će se od elite oprostiti ranije nego što će shvatiti da su deo nje. Nisu fudbaleri Grojtera imali i sreće sa rasporedom, u prošlom kolu su igrali dobro protiv Bajerna, ali nisu mogli više od časnog poraza. Grojter nešto bolje izgleda u dva prethodna kola, pa bi možda mogao do iznenađenja u Kelnu. Zato se opredeljujemo za golove, a ne za konačan ishod, pa vam preporučujume 3+. Za ovaj tip u kladionici Mozzart kvota je 1.55.

Dortmund – Augzburg – 1,3+ @ 1.55 u Meridianbet

Zanimljivo je da su dve prethodne utakmice Borusije završene rezultatom 1:0. Prvo su ”Milioneri” izgubili od imenjaka u Menhengladbahu u prvenstvu, da bi u utorak minimalnim rezultatom slavili protiv Sportinga iz Lisabona u Ligi šampiona. Retko se dešava da utakmice ovog kluba ne obiluju golovima, ali ako znamo da su u te dve utakmice igrali bez Erlinga Halanda, možda to i nije tako iznenađujuće. Augzburg je znao da bude nezgodan rival za Dortmund poslednjih sezona, posebno na svom terenu. U Augzburgu je u prethodne tri sezone Borusija dva puta gubila, ali je zato u preostalim mečevima punila mrežu rivala. Na ostale četiri utakmice, u te tri godine, Birusja je pobedila, a dala je čak 17 golova, više od četiri po utakmici. Augzburg je posle dve utakmice bez poraza i bez primljenog gola, prekinuo u prethodnom kolu porazom od 3:0 u Frajburgu, pa sa manje samopouzdanja stiže na Signal Iduna park. Gostima je ionako važno samo da opstanu u eliti, dok domaćin želi plasman u samom vrhu tabele. Za sada je Dortmund četvrti, ima već dva poraza i ne sme dozvoliti novi kiks. Uz jedinicu dodajemo i golove. Za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.55.

Herta – Frajburg – GG @ 1.82 u Mozzart

Sigurno je da su navijači Herte razočarani startom sezone. Berlinci iza sebe imaju turbulentnu sezonu, posle koje su se jedva spasili, ali su se letos solidno pojačali i najavili napad na plasman u gornji deo tabele. Za sada se to nije ostvarilo, Herta ima dve pobede i četiri poraza, i ponovo je na nezavidnom 12. mestu. Povrede su dosta omele Berlince da dođu do boljeg učinka, a posle dve uzastopne pobede, u prošlom kolu su dođiveli debakl u Lajpcigu gde su izgubili sa 6:0. S druge strane Frajburg je ponovo odlična na početku prvenstva i pored Bajerna je jedina ekipa bez poraza. Sa po tri pobede i tri remija ovaj tim je na odličnom petom mestu, a u prošlom kolu su vrlo lako došli do bodova protiv Frajburga, postigavši sva tri gola već u prvih 45 minuta. U prethodnih pet međusobnih duela ove dve ekipe uvek je pobeđivala domaća. To dae nadu Herti da bi se tradicija mogla nastaviti i da bi mogli do treće ovosezonske pobede. Frajburg je rastereće pred gostovanje u prestonici i može mirno da priprema meč. Herta je ponovo bez nekolicine igrača, pa je naš predlog igra gol-gol. Za GG u kladionici Mozzart kvota iznosi 1.82.

Štutgart – Hofenhajm – x @ 3.90 u Meridianbet

”Švabe” ponovo posrću i ne znaju za trijumf već pet poslednjih kola. Štitgart je slavio samo na startu prvenstva protiv Grojtera, da bi u narednih pet kola tri puta izgubili i dva puta igrali nerešeno. U prošlom kolu su igrali u Bohumu i doneli bod, pošto je meč završen bez golova. Zanimljivo je da su na dva prethodna gostovanja osvojili po bod, dok su na svom terenu izgubili protiv Frajburga i Leverkuzena. I dalje Štutgartu nedostaje nekoliko važnih fudbalera, što im dodatno otežava posao. U narednim kolima će i raspored biti teži, pa će njima predstojeća pauza baš dobro doći. Hofenhajm je popravio formu u dva prethodna kola, doneli su bod iz Bilefelda i pobedili, u prošlom kolu, do tada neporaženi Volfsburg. Ekipa Sebastijana Henesa je sada na 9. mestu sa učinkom 2 pobede, 2 remija i 2 poraza. U prošloj sezoni, po povratku Štutgarta u elitu, meč u Sinshajmu je završen bez pobednika, bilo je 3:3, dok je Štutgart bio ubedljiv na svojoj Mercedes Benc areni. Nekako nam se čini da će obe ekipe pokušati da zbegnu poraz, pa je najrealniji ishod na ovom meču remi. Za x u kladionici Meridianbet koeficijent je odličnih 3.90.

Volfsburg – Menhengladbah – 0-2 @ 2.08 u Mozzart

”Vukovi” su sjajno startovali, vezali četiir pobede na početku prvenstva, a onda su u naredna četiri meča ostali bez trijumfa. Doduše, samo dva su igrana u Bundesligi, dok su dva puta remizirali u Ligi šampiona. Sve je počelo remijem sa Ajntrahotm u Volfsburgu, da bi u narednom kolu ”Vukovi” prvi put izgubili. Bilo je to na gostovanju u Sinshajmu, mada su prvi poveli protiv Hofenhajma, na kraju je bilo 3:1 za domaćina. U sredu su nesrećeno sotali bez prve pobede u Ligi šampiona, vodili su protiv Sevilje sve do samog finiša, ali su Andalužani izjednačili. Dolazak Borusije mogao bi da bude prilika da se zabeleži trijumf posle dužeg vremena, ali tim iz Menhengladbaha stiže nakon velike pobede u derbiju sa imenjakom iz Dortmunda. ”Ždrepci” nisu zadovoljni startom sezone, posebno učinkom na strani, s obzirom da su sve tri utakmice kao gosti izgubili, u Leverkuzenu, Berlinu i Augzburgu, gde su dali ukupno jedan, a primili sedam golova. U prošloj sezoni oba međusobna duela okončana su remijem, u Mengengladbahu je bilo 1:1, a u Volfsburgu 0:0. Ne očekujemo goleadu ni sad, pa vam predlažemo 0-2 gola. Za ovaj tip u kladionici Mozzart kvota je 2.08.

Lajpcig – Bohum – 1,3+ @ 1.62 u Meridianbet

Ništa nam nije jasno kad je Lajpcig u pitanju. Jeste ovaj tim doživeo dosta promena ovog leta, ostali su bez trenera Nagelsmana, Sabicera, Upamekana i Konatea, ali su stigle i odgovarajuće zamene, barem igračke. U prošlom kolu ”Bikovi” su zgromili Hertu, bilo je 6:0 i taman smo pomislili da se vratio onaj stari Lajpcig, usledio je iznenađujući poraz u Ligi šampiona od Klub Briža i to na domaćem terenu, koji ih je znatno udaljio od cilja, a to je plasman u nokaut fazu. Poraz od Belgijanaca mogao bi znači i gubitak borbe za treće mesto, pošto su u ovaj grupi neprikosnoveni PSŽ i Mančester Siti. Dolazak Bohuma prilika je da prvi put ove sezone veže dve pobede. Posle Herte dolazi im još jedan tim od koga su moćniji u svakom pogledu i sve osim njihove ubedljive pobede bilo bi veliko iznenađenje. Novajlija u eliti ima svoje probleme, dosta se muči, pa je u pest prvih kola osvojio samo 4 bodova. Bohum je pobedio samo Majnc, a posle tri uzastopna poraza, uz onaj katastrofalan protiv Bajerna, u prošlom kolu su igrali bez golova sa Štutgartom. Na dve prethodne utakmice Bohum nije dao gol, što može da bude jako loše pred odlazak u Lajpcig. Domaćin će slaviti u ovom meču, a jedinici dodajemo i bar tri gola na meču. Za 1,3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.62.

Majnc – Union Berlin – 0-2 @ 1.77 u Mozzart

U Majncu nas očekuje neizvestan i tvrd meč, ubeđeni smo u to. Prednost domaćina mogla bi da bude to što su gosti imali utakmicu Lige konferencija u četvrtak, pa su sigurno umorniji posle duela sa Makabijeg, ččiji rezultat u trenutku pisanja teksta još ne znamo. Ipak, Berlinci imaju ove sezone kvalitetan i širok roster, pa smo sigurni da imaju recept i za suprotstavljanje Majncu. Domaćin je imao tri kola bez poraza i bez primljenog gola, da bi u subotu izgubio u Leverkuzenu, a mreža im se samo jednom zatresla. Union je bez pobede na strani ove sezone, ali su samo dva puta gostovali u Bundesligi. U Sinshajmu su remizirali, a u Dortmundu su izgubili, mada su na oba meča po dva puta pogađali mrežu protivnika. U prošlom kolu Union je na svom terenu osvojio sva tri boda protiv Arminije, a do trijumfa je stigao pogotkom u samom finišu meča. Prošle sezone Majnc je slavio na svom terenu protiv Berlinaca sa 1:0, a ne verujemo da ćemo se nagledati golova i sada. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Mozzart iznosi 1.77.

Bajern – Ajntraht – T13+,GG @ 2.15 u Meridianbet

Verujemo da nijedna ekipa nema miran san pred odlazak u Minhen. Bavarci su ponovo ona gol mašina koja ne zna kad je dosta. U sredu su bez mnogo muka postigli pet golova protiv Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona, dok su Bohumu dali sedam pre dve sedmice na Alijanc areni. U prošlom kolu Bajern je gostovao u komšijskom Firtu i slavio sa 3:1, s tim a je celo drugo poluvreme imao igrača manje. Samo u prvom kolu šampion nije pobedio, bilo je to u Menhengladbahu, dok su na ostalih pet mečeva slavili, postigavši 22 gola na njima, više od četiri po utakmici. Ajntraht je bez pobede u prvih šest kola, jedini su, pored Bilefelda i Grjtera bez trijumfa, ali treba biti iskren i reći da su samo jednom izgubili. Ajntraht ima čak pet nerešenih rezultata i od toga nema mnogo vajde, pošto je sa pet bodova tek na 14. mestu. Zanimljivo je da su ”Orlovi” izgubili u prvom kolu u Dortmundu, a onda su vezali pet uzastopnih remija, uz jedan i u Ligi Evrope. Ne znamo šta su uradili u četvrtak protiv Antverpa, ali nas ne bi iznenadilo da je i u Belgiji bilo nerešeno. Bajern je na svom terenu, u tri prethodne sezone, protiv Ajntrahta postigao svaki put po pet golova, a u poslednjih pet sezona čak 17 puta se tresla mreža tima iz Frankfurta. Ne bi trebalo da Bajern postigne manje od tri i sada, ali verujemo da će i gosti, bar jednom, naći put do mreže Bavaraca. Naš predlog je kombinacija tri gola Bajerna i igre gol-gol. Za T13+,GG u kladionici Meridianbet kvota je 2.15.

Bilefeld – Leverkuzen – 2 @ 1.75 u Mozzart

Na pet od šest utakmica Arminije samo je jednom bilo više od dva gola. To se dogodilo u Menhengladabhu gde su poraženi od Borusije sa 3:1. Na ostala četiri meča igrali su nerešeno, dva puta bilo je 1:1, a dva puta 0:0. I prošle sezone je ovaj tim bio jedan od najčvšćih i to im je pomoglo da izbore opstanak. Međutim, samo sa nerešenim rezultatima neće moći da opstanu u Bundesligi i morali bi da počnu da pobeđuju, makar u duelima sa timovima slinog kvaliteta. Bajer nije iz te kategorije, ”Farmaceuti” su godinama tim iz samog vrha nemačkog fudbala, ali su u dve prethodne sezone ostajali bez plasmana u Ligu šampiona. Sada žele povratak u elitno takmičenje i, sudeći po startu, imaju odlične izglede za tako nešto. Leverkuzen je trenutno drugi, deli to mesto sa Volfsburgom, pošto oba tima imaju po 13 bodova iz šest kola. Izgubili su od Dortmunda i remizirali sa Unionom, dok su četiri puta pobedili, uključujući trijumf nad Majncom u prošlom kolu. Igrali su u četvrtak u Ligi Evrope, ali još nam nije poznat njihov rezultat protiv Seltika u Glazgovu. Očekujemo da Bajer nastavi sa pobedama i veže treću uzastopnu. Za dvojku se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.