Najava i analiza: La Liga, 8. kolo: Derbi na “Vanda Metropolitanu”, težak posao za lidera na tabeli, može li Hetafe konačno do prvih bodova?

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi osmog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala u kom nas očekuje baš dosta zanimljivih mečeva a utisak je da se najinteresantniji i svakako derbi kola igra na stadionu “Vanda Metroplitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida dočekati posrnulu Barselonu koja se nalazi u ogromnim problemima na startu ove sezone. Sa druge strane lider na tabeli, Real Madrid putuje na teško gostovanje kod povratnika u La Ligu – ekipe Espanjola, dok će drugoplasirani Real Sosijedad imati težak posao na gostovanju kod Hetafea koji juri prve pobede u ovom šampionatu.
Od ostalih susreta izdvajamo i susret između Granade i Sevilje, kao i meč između Viljareala koji za sada nema nijedan poraz u prvenstvu i Betisa koji igra fantastično u poslednje vreme.

Atletik Bilbao – Alaves – 1 @ 1.60 u Mozzart

Prvi meč osmog kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će fudbaleri Atletik Bilbaoa dočekati Alaves. Atletik se posle sedam odigranih kola nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Valensije, kada je bilo 1:1.
Sa druge strane, u goste im dolazi Alaves koji je tek u prošlom kolu došao do prvih bodova u ovom šampionatu i to pošto je na svom terenu mimo svih očekivanja savladao aktuelnog šampiona Atletiko Madrid, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ipak, Alaves igra katastrofalno na strani, što bi Bilbao koji igra dosta dobro na domaćem terenu morao da iskoristi pa vam zato savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.60.

Osasuna – Rajo Valjekano – G2+ @ 3.05 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Pamploni gde će fudbaleri Osasune dočekati Rajo Valjekano. Osasuna u prošle dve sezone nije imala većih problema da opstane u ligi a sigurno je da tim iz Pamplone isto želi da ponovi i ovog puta, a trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli i utisak je da će ovo biti još jedna i te kako uspešna sezona za ovaj tim.
U goste im dolazi Rajo Valjekano koji je za sada najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, a sve se nekako poklopilo sa dolaskom legendarnog Falkaa. U ovom trenutku se Rajo nalazi na sjajnom petom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid.
Nećemo ovde prognozirati konačan ishod ali smo mišljenja da će Falkao i drugari postići makar po dva gola zbog čega vam savetujemo da odigrate igru G2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.05.

Majorka – Levante – 3+ @ 2.05 u Mozzart

Fudbaleri Majorke su sjajno startovali u ovom prvenstvu, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve slabije partije u prilog čemu ide i činjenica da je ovaj tim na četiri poslednja susreta bez poraza, a u tom periodu je doživeo čak tri poraza uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je Majorka u jednom sjajnom meču poražena na svom terenu od Osasune, kada smo videli čak pet golova pošto je na kraju bilo 2:3.
Što se tiče Levantea, u ovom trenutku se tim iz Valensije nalazi na sedamnaestoj poziciji i utisak je da smo odigrali dosta više pošto ova ekipa za sada ima samo jedan trijumf.
Pre svega, smatramo da će nam ovaj duel doneti dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 2.05.

Kadiz – Valensija – 2 @ 2.40 u Meridianbet

Nakon jedne lepe serije od dva meča bez poraza, od kojih je jedan bio i protiv Barselone, fudbaleri Kadiza su nažalost u prošlom kolu poraženi od Rajo Valjekana, za koji smo već napomenuli da je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.
Trenutno se Kadiz nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova i ako se po jutru dan poznaje utisak je da će se ova ekipa grčevito boriti za opstanak.
Sa druge strane, “slepi miševi” su odlično startovali u šampionatu, iako na tri poslednja susreta ne znaju za trijumf, mada se mora priznati ni da raspored timu sa “Mestalje” nije išao na ruku.
Smatramo da je posle tri ne baš najbolja meča ponovo došlo vreme za jednu sigurnu igru i pobedu Valensije zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.40.

Atletiko Madrid – Barselona – 1 @ 1.95 u Mozzart

Derbi kola se igra na prelepom “Vanda Metropolitanu” gde će fudbaleri Atletiko Madrida dočekati Barselonu. Madriđani su se sredinom nedelje provukli u drugom kolu Lige šampiona na gostovanju kod Milana, pošto su golom u dubokoj nadoknadi sa penala došli do veoma važnih bodova.
Kada je u pitanju prvenstvo, izabranici Čola Simeonea su neprijatno iznenadili u prošlom kolu pošto su poraženi kod slabašnog Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Šta tek reći za Barselonu koja je u Ligi šampiona doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Benfike, pošto je meč u Lisabonu završen rezultatom 3:0. Ruku na srce, u prošlom kolu je tim sa Nou Kampa na svom terenu bez većih problema savladao Levante, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Ako saberemo i oduzmemo sve ono što su i jedna i druga ekipa pokazale do sada, utisak je da Atletiko odavno nije bio veći favorit protiv Barse, pa vam savetujemo hrabro da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart vrednuje sa sjajnom kvotom 1.95.

Elče – Selta – 2 @ 2.32 u Mozzart

Na sedam odigranih mečeva su fudbaleri Elčea do sada ostvarili samo jedan trijumf u prvenstvu uz tri remija, ali i tri poraza, pa se trenutno ovaj tim nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na ekipu koja će na kraju napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Što se tiče Selte, tim iz Viga trenutno zauzima tek trinaestu poziciju na tabeli, ali je i to dosta dobro, pošto je ova ekipa igrala zaista katastrofalno na startu šampionata, što je svakako došlo na svoje u poslednja dva kola kada je Selta prvo slavila na gostovanju kod Levantea, a onda i na svom terenu u prošlom kolu protiv Granade, kada je bilo 1:0.
Smatramo da će Selta sa sjajnim partijama nastaviti i na ovom veoma teškom gostovanju zbog čega vam predlažemo da odigrate 2 koju Mozzart plaća sa fantastičnom kvotom 2.32.

Espanjol – Real Madrid – 2 @ 1.70 u Mozzart

Espanjol se nakon samo jedne sezone provedene u Segundi vratio u društvo najboljih i onda je logično što će primarni cilj Katalanoca biti opstanak u La Ligi.
Trenutno se Espanjol nalazi na četrnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Sevilje kada je bilo 2:0.
Što se tiče Reala, nema čoveka koji je očekivao da će kraljevski klub pred svojim navijačima doživeti poraz od Šerifa, a sve to u sklopu drugog kola Lige šampiona.
Bilo kako bilo, Madriđani se i dalje nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz samo bod viška u odnosu na Real Sosijedad.
Deluje da će izabranici Karla Ančelotija morati da pobede na ovom duelu iz više razloga, a jedan od njih je svakako iskupljenje za katastrofu protiv Šerifa, pa vam savetujemo da odigrate keca uz kvotu u Mozzartu koja iznosi 1.70.

Hetafe – Real Sosijedad – 1X @ 1.61 u Meridianbet

Poražavajuće zvuči podatak da fudbaleri Hetafea na sedam odigranih mečeva imaju isto toliko poraza i trenutno se nalaze na ubedljivom poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova.
U prošlom kolu je tim iz predgrađa Madrida doživeo poraz na gostovanju kod Betisa u Andaluziji a taj duel je završen rezultatom 2:0.
U najgorem mogućem trenutku im u goste dolazi Real Sosijedad koji igra sjajno na startu sezone što nam pokazuje i trenutno druga pozicija na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na lidera na tabeli.
U prošlom kolu je tim sa “Anoete” ostvario novi trijumf i to na svom terenu protiv Elčea, kada je bilo 1:0
Ipak, i pored katastrofalnih partija Hetafea na startu sezone mišljenja smo da će tim iz predgrađa Madrida konačno odigrati jedan dobar meč pa vam zato savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koji je Meridianbet pripremio kvtou 1.61.

Viljareal – Betis – GG @ 1.75 u Mozzart

Još jedan strašno zanimlji susret se u ovom kolu igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala dočekati Betis. “Žuta podmornica” sredinom nedelje nije imala nimalo sreće pošto su doživeli poraz u drugom kolu grupne faze Lige šampiona na gostovanju kod Mančesteram a taj duel je završen 2:1
U ovom trenutku se tim sa “El Madrigala” nalazi tek na jeadnaestom mestu na tabeli ali ono što treba napomenuti je i podatak da izabranici Unai Emerija ne znaju za poraz u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Sa druge strane Andalužani u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje pošto se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su slavili na svom terenu protiv Hetafea, kada je bilo 2:0.
Kada su u pitanju gostovanja, Betis je odigrao tri meča na strani i za sada nema nijedan poraz pošto je u tom periodu ostvairo dva trijumfa uz jedan remi.
Mišljenja smo da nas očekuje ipak meč sa dosta golova na obe strane zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Mozzart plaća sa kvotom 1.75.

Granada – Sevilja – 2 @ 1.81 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola nam donosi u najavi jedan veoma interesantan duel, pošto će fudbaleri Granade na svom terenu dočekati Sevilju.
Granada nije ni bleda senka od one ekipe iz protekle dve sezone što nam bez sumnje najbolje pokazuje i trenutno osamnaesto mesto na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Selte, a sada ih očekuje još teži zadatak pošto im u goste dolazi Sevilja.
Andalužani žele da na kraju šampionata završe na jednom od prva četiri mesta kako bi se ponovo plasirali u Ligu šampiona, gde su inače sredinom nedelje remizirali na gostovanju kod Volfsburga.
Prednost u ovom susretu dajemo gostima iz Andaluzije koji još uvek nemaju poraz u sezoni i savetujemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.