Najava i analiza: Serija A, 7. kolo: Težak posao za “neroazure”, derbi u Bergamu, ko je gazda u Torinu?

Od petka su na programu mečevi sedmog kola italijanske Serije A. Najzanimljiviji meč se igra u Bergamu gde će Atalanta dočekati Milanu, ali nas pored toga očekuje i veliki derbi Torina u kom će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Juventus. Aktuelni šampion Inter putuje na teško gostovanje kod Sasuola, dok lider na tabeli Napoli gostuje na stadionu “Artemio Franki” kod Fiorentine.
Kada je trenutna tabela u pitanju, na prvom mestu se nalaze Napolitanci sa maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, dok su iza njih ekipe Mlana koja ima dva boda manje i Intera koji zaostaje četiri boda.

Kaljari – Venecija – 1 @ 1.95 u Meridianbet

Prvi meč ovog kola se igra na Sardiniji gde će fudbaleri Kaljarija dočekati Veneciju. Popularni “Sardi” su na jedan poprilično loš način započeli ovaj šampionat i trenutno se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli a ukoliko ovako nastave smeši im se selidba u Seriju B, što su nekako prošle sezone uspeli da izbegnu.
Sa druge strane, Venecija se konačno vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, ali i oni imaju dosta problema i takođe se nalaze na mestu koje vodi u niži rang.
Oba tima će ovde sasvim sigurno želeti da dođu do sva tri boda, a ovoga puta prednost ipak dajemo Kaljariju koji je na papiru dosta bolji tim pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.95.

Salernitana – Đenova – 3+ @ 1.95 u Mozzart

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Salentu gde će povratnik u društvo najboljih Salernitana dočekati ekipu Đenove.
Domaćin se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom i sigurno je da je to ekipa koja je do sada najmanje pokazala.
Sa druge strane, ni popularni “grifoni” se za sada baš i nisu proslavili pošto se u ovom trenutku nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova.
Generalno, na mečevima i jednog i drugog tima pada baš dosta golova ove sezone pa nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Mozzart pripremio kvotu 1.95.

Torino – Juventus – 2 @ 1.95 u Meridianbet

Sedmo kolo italijanske Serije A nam donosi i veliki derbi Torina u kom će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Juventus.
Bikovi se trenutno nalaze na devetom mestu na tabeli i izabranici Ivana Jurića u poslednje vreme igraju sjajno pošto na četiri poslednja susreta ne znaju za poraz, a u tom periodu su ostvarili dva trijumfa i dva remija.
Juventus u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje najviše zbog velikog trijumfa u drugom kolu Lige šampiona nad Čelsijem koji je aktuelni šampion Evrope, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Što se Serija A tiče, nakon očajnog starta “stara dama” pruža sve bolje partije i trenutno se nalazi na desetom mestu na tabeli.
Smatramo da će Juve nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom susretu pa vam savetujemo da odigrate 2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Sasuolo – Inter – 2 @ 1.75 u Mozzart

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola dočekati Inter. Od Sasuola smo u nekoliko prethodnih godina nekako navikli da sezonu uglavnom završavaju na sredini tabele, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta iako je evidentno da su Domeniko Berardi i drugari kadri i za nešto više.
Trenutno se Sasuolo nalazi na dvanaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu su na svom terenu savladali Salernitanu sa 1:0, što je bio tek drugi trijumf u sezoni za ovu ekipu.
U goste im dolazi Inter koji se u prošlom kolu provukao protiv Atalante, pošto je susret na “Đuzepe Meaci” završen rezultatom 2:2. U međuvremenu je četa Simonea Inzagija samo remizirala na gostovanju kod Šahtjora u Ligi šampiona, pa je utisak da bi novi neuspeh upalio crveni alarm u milanskom gigantu.
Smatramo da se to ipak neće desiti i hrabro vam preporučujem oda odigrate 2 koju Mozzart ceni sa kvotom 1.75.

Bolonja – Lacio – GG @ 1.56 u Meridianbet

Prvi meč nedeljnog programa se igra na stadionu “Renato Dal’ Ara” gde će fudbaleri Bolonje na svom terenu dočekati Lacio.
Izabranici Siniše Mihajlovića igraju solidno u ovom šampionatu, a trenutno se nalaze na sredini tabele, preciznije na jedanestom mestu, uz podatak da su u prošlom kolu doživeli poraz kod Empolija kada je bilo 4:2.
U goste im dolazi Lacio koji je u prošlom kolu u gradskom derbiju slavio protiv Rome sa 3:2, a u međuvremenu trijumfovao i u Ligi Evrope nad Lokomotivom iz Moskve sa 2:0, pa je sigurno da vlada veoma lepo raspoloženje u taboru Rimljana.
Deluje da će ovo biti jedan i te kako efikasan duel i da nas golovi očekuju na obe strane, pa vam zato i savetujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Sampdorija – Udineze – 3+ @ 1.85 u Mozzart

Sigurno je da smo od tima iz Đenove očekivali dosta više kada je ova sezona u pitanju, i ako se ovako nastavi deluje da će Sampa do kraja šampionata voditi veliku bitku za opstanak.
Naime, trenutno se Sampdorija nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na tim koji će na kraju napustiti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
U goste im dolazi Udineze koji je sjajno startovao u ovogodišnjem izdanju Serije A, međutim, kako vreme prolazi tako i ovaj tim pruža sve slabije partije i trenutno se nalazi na trinaestom mestu na tabeli, a u poslednja tri kola su “zebre” iz Udina doživele tri vezana poraza i to bez postignutog gola.
Ipak, smatramo da će Udineze popraviti svoj golgeterski saldo na ovom gostovanju, ali da im ni Sampa neće ostati dužna pa vam preproučujemo da odigarte igru 3+ za koju je Mozzart pripremio votu 1.85.

Verona – Specija – 1 @ 1.70 u Meridianbet

Od kako je Igor Tudor seo na klupu Verone tako je i ova ekipa progirala koja od tada ne zna za poraz, pošto je na tri odigrana meča ostvarila trijumf nad Romom uz dva remija.
Trenutno se ekipa iz grada ljubavi nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, ali uz samo dva boda manjka u odnosu na tim koji se nalazi u opasnoj zoni.
Što se tiče Specije, svakako da će primarni cilj i ovog kluba biti opstanak u društvu najboljih, a trenutno se tim iz Ligurije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i osamnaestoplasirana Venecija, pa je evidentno da će ovaj tim imati dosta problema da sačuva prvoligaški status.
Pričali smo već o tome da Verona igra sjajno pod vođstvom Tudora što bi morali da potvrde i na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.70.

Roma – Empoli – 4+ @ 2.00 u Mozzart

Iako je Roma u prošlom kolu poražena u gradskom derbiju od Lacija ne može se Rimljani osporiti da pod dirigentskom palicom Žozea Murinja igraju zaista sjajan fudbal.
Trenutno se Rimljani nalaze na četvrtom mestu na tabeli a upravo to i jeste primarni cilj kada je ova sezona u pitanju pošto je to poslednje mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona gde “vučica” nažalost nije igrala pune tri godine.
Što se tiče Empolija klub iz Toskane je u prošlom kolu odigrao jedan fantastičan meč i na svom terenu slavio protiv Bolonje sa 4:2, nakon čega se ova simpatična ekipa trenutno nalazi na fantastičnom osmom mestu na tabeli.
Roma je ipak apsolutni favorit na ovom duelu, ali na Olimpiku pre svega treba očekivati golove pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju Mozzart plaća sa kvotom 2.00.

Fiorentina – Napoli – 2 @ 2.00 u Meridianbet

Još jedan i te kako interesantan duel u ovom kolu se igra na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Napoli.
“Viola” je dosta dobro započela ovo prvenstvo pošto se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, što i jeste primarni cilj “ljubičastih”.
U prošlom kolu su izabranici trenera Vinćenca Italijana slavili na teškom gostovanju kod Udinezea a tada je bilo 0:1.
Što se tiče Napolja, ekipa sa stadiona “Dijego Armando Maradona” je trenutno lider šampionata i to potpuno zasluženo pošto izabranici Lučana Spaletija pružaju fantastične partije.
U prošlom kolu je žrtva bio Kaljari, pa je tako Napoli upisao i šestu pobedu na isto toliko mečeva.
Iako je u pitanju neugodan teren, smatramo da će Napoli nastaviti sa pobedničkom serijom i slaviti i na ovom gostovanju zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Atalanta – Milan – GG @ 1.62 u Mozzart

Poslednji meč sedmog kola italijanske Serije A nam donosi i najveći derbi ovog vikenda pošto će Atalanta na svom terenu dočekati Milan.
Već na prvi pogled vidimo da će ovo biti duel dva tima koja će učiniti sve da kao i prošle sezone završe na jednom od prva četiri mesta što donosi plasman u Ligu šampiona.
Trenutno se Milan nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, dok Atalanta nije na najbolji način započela ovo prvenstvo, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i ovaj tim pruža sve bolje partije i trenutno se nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na upravo drugoplasirani Milan.
Toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj duel u pitanju, ali ono što sasvim sigurno ne bi smelo da izostane u Bergamu su golovi, i to na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Mozzart pripremio kvotu 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.