Derbi dana: Atletiko Madrid – Barselona: Ranjena Barsa u najgorem mogućem trenutku gostuje na “Vanda Metropolitanu”!

U subotu je kao i uvek fenomenalna ponuda za klađenje, pošto se širom Evrope igra mnogo zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta kao derbi meč analizirali duel koji će biti odigran na prelepom “Vanda Metropolitanu” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Mogu li “jorgandžije” ponovo do titule?

Naravno, teško je očekivati da fudbaleri Atletiko Madrida ponove prošlu sezonu koja je bila briljantna pošto su izabranici Čola Simeonea uspeli da dođu do šampionske titule, iako su Real Madrid i Barselona bili glavni favoriti za naslov prvaka.
Sve se rešilo u poslednjem kolu, a sve zbog očajnih partija Madriđana u drugom delu šampionata, za razliku od prvog kada su “jorgandžije” imale dvocifrenu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Slobodno možemo konstatovati da je ekipa sa “Vanda Metropolitana” odradila jedan izuzetno dobar prelazni rok pošto se u klub vratio Grizman, a iz Udinezea je doveden De Paul koji je bio jedan od najzaslužnijih fudbalera za titulu Argentine na prvenstvu Južne Amerike i to u sred Brazila.
Trentno se izabranici Čola Simeonea nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real. U prošlom kolu je nažalost Atletiko doživeo i svoj prvi poraz u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Alavesa, koji do tada nije osvojio niti jedan bod.
Taj meč je završen rezultatom 1:0, a bio je to prvi meč na strani koji Madriđani nisu uspeli da dobiju nakon tri veoma važna trijumfa.
Što se tiče domaćeg terena, do sada je aktuelni šampion odigrao tri meča na “Vanda Metropolitanu” i ostvario samo jedan trijumf i to uz dosta muke protiv Elčea, uz dva remija, pošto su prvo “jorgandžije” odigrale jedan sjajan meč sa Viljarealom kada je bilo 2:2, ali i samo 0:0 protiv Atletik Bilbaoa.

Barselona: Katastrofalan poraz u Lisabonu!

Iako se očekivalo da će Barselona imati problema nakon odlaska Lionela Mesija, malo ko je očekivao da će to biti u ogromnoj meri.
Naime, trenutno se tim iz Katalonije nalazi tek na sedmom mestu na tabeli španske La Lige uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real.
Do sad su izabranici Ronalda Kumana kome se ozbiljno drma klupa u Barsi odigrali šest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarili tri trijumfa uz tri remija.
Iako tim sa Nou Kampa još uvek ne zna za poraz, evidentno je da ima dosta problema u igri i utisak je da je ovo gostovanje kod Atletiko Madrida došlo u najgorem mogućem trenutku, iako je nekadašnji šampion Evrope u prošlom kolu konačno odigrao jedan sjajan meč i slavio na svom terenu protiv Levantea, kada je bilo 3:0.
Ipak, izabranici Ronalda Kumana su nakon poraza od Bajerna u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, u drugom kolu elitnog takmičenja doživeli još jednu blamažu i to na gostovanju kod Benfike kada su mimo svih očekivanja poraženi sa 3:0, čime su svoje šanse za prolaskom u narednu fazu praktično sveli na minimum.
Nakon tog duela se upalio crveni alarm u Barseloni pošto je ovo najgori start sezone u poslednjih dvadesetak godina, a kako sada stvari stoje deluje da će i pored svega toga Kuman ostati na klupi ovog tima, iako on svakako ne bi mogao da vodi tim na ovom gostovanju kod Atletika pošto je pod suspenzijom zbog crvenog kartona koji je dobio u preprošlom kolu.
Inače, kada je u pitanju poslednji međusobni susret između Atletiko Madrida i Barselone, on je odigran pre samo pet meseci, a tada nije bilo golova, čime bi se u ovakvoj situaciji koja je trenutno u klubu iz Katalonije obradovali svi navijači ovog tima.

Naš predlog

U najgorem mogućem trenutku fudbaleri Barselone gostuju kod aktuelnog šampiona koji će bez ikakve sumnje pokušati da iskoristi momenat u kom se tim sa Nou Kampa nalazi i slavi na svom stadionu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzart pripremila kvotu 1.95.
Ne treba na stadionu Atletika očekivati previše golova, pošto će ih najviše biti dva, jer je teško očekivati da Barselona u ovakvom stanju ozbiljnije ugrozi gol “jorgandžija” koji su poznati po tome da igraju izuzetno tvrdo na svom terenu, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru 0-2 koju Mozzart plaća sa kvotom 1.90.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da na poluvremenu ne bude pobednika, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom IX za koju je kladionica Mozzart pripremila kvotu 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.