Tiket dana (petak, 08.10.2021)

tiket dana

Pred nama je dan u kome će se nastaviti kvalifikacije za Mundijal u Kataru u okviru evropske zone. Ovaj ciklus ulazi polako u završnicu, pa bi neke učesnike mogli da dobijemo već posle ovog ”prozora”. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Rusija – Slovačka – 1 @ 1.90 u Mozzart

Utakmica od koje umnogome zavidi ishod trke za prvo mesto u grupi H, igra se u Kazanju. ”Zbornaja komanda” deli prvo mesto sa Hrvatskom, obe selekcije imaju po 13 bodova, dok je Slovačka treća sa devet. Za goste je ovo poslednja prilika da pokušaju da budu barem drugi i plasiraju se u doigravanje, jer bi u slučaju pobede Rusije ostali bez šansi. Slovačka je igrala dobro tokom kvalifikacija, ali ih je skupo koštao remi sa Maltom i poraz od Hrvatske, i to u utakmicama kada su bili domaćini. Uspeli su da pobede Rusiju u Bratislavi, i to će ”Baćuškama” biti dodatni motiv pred ovaj duel. Da bi ostali u trci sa Hrvatima za direktan plasman, domaći moraju da dobiju Slovake, makar minimalnim rezultatom. Ukoliko se to dogodi, o prvom mestu odlučiće direktan duel Hrvatske i Rusije u Zagrebu, u poslednjem kolu takmičenja. U prethodnom kolu obe selekcije su slavile pobede, Rusija protiv Malte, a Slovačka protiv Kipra, identičnim rezultatom 2:0. Naš predlog je pobeda Rusije, a za jedinicu se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.90.

Češka – Vels – 0-2 @ 1.62 u Mozzart

U ovoj grupi je sve jasno kada je prvo mesto u poitanju. Belgija je u potpunosti opravdala status favorita i posle šest odigranih utakmicama 16 bodova. Nisu slavili samo u duelu sa Česima, na samo početku kvalifikacija. I dok ”Crveni đavoli” biju bitke u Ligi nacija, u njihovoj grupi se vodi borba za drugo mesto i plasman u baraž. Češka i Vels imaju po sedam osvojenih bodova, s tim da ”Zmajevi” imaju meč manje odigran. To bi značilo da je gostima i bod dovoljan u ovom meču, ali nije tako, pošto Vels tek treba da ugosti Belgijance. Ostrvljani su imali veliki kiks u prošlom kolu kvalifikacija kada su u Kardifu igrali bez golova sa Estonijom. Tada su ”Knedličke” gostovale u Belgiji i prošle kao bosi po trnju. Bilo je 3:0 za trenutno prvoplasiranu ekipu na FIFA listi. U prvom okršaju ova dva tima u okviru ove grupe Vels je slavio pobedu od 1:0 u Kardifu. Jasno je da će pobednik ovog meča biti nadomak druge pozicije i ddatnih kvalifikacija za odlazak u Katar. Zato je meč izuzetno važan, a kad je tako ne očekujte spektakularnu igru i mnogo golova. Naš predlog je 0-2 gola, za koju je koeficijent u kladionici Mozzart 1.62.

Island – Jermenija – T12+ @ 2.45 u Mozzart

Sam pogled na tabelu kaže nam da je meč mnogo bitniji za goste, koji još uvek imaju šansu da budu drugi. Međutim, smatramo da su Jermeni svoju šansu ispustili u prošlom kolu kada nisu uspeli da pobede Lihtenštajn u Jervanu. Njih tek očekuju teški dueli, gostovaće u Rumuniji, a dočekaće Makedonce i Nemce. Moramo da priznamo da smo prijatno iznenađeni izdanjima Jermenije u ovom kvalifikacijama u dosta zahtevnoj grupi. Ostaje im da pokušaju dobrim rezultatima da sačuvaju drugo mesto, ili bar da osvoje što više bodova. U prethodnom reprezentativnom ”prozoru” Jermenija je dva puta igrala nerešeno, u Skoplju i sa Lihtenštajnom, a ubedljivo je poražena u Nemačkoj. Nije ni Island imao uspešne nastupe, u Rejkjaviku su igrali sva tri puta, izgubiili su od Rumunije i Nemačke, dosta lako, a protiv Severne Makedonije su nadoknadili dva gola minusa i uspeli da osvoje jedan bod. Ni on im nije mnogo značio, pa će ”Ribari” propustiti Mundijal u Kataru. Posle uzastopnih plasmana na dva velika takmičenja, Islanđani su ponovo među selekcijama koje su daleko od odlaska na najveću svetsku smotru fudbala. U prvom meču ove dve selekcije Jermenija je pobedila u Jerevanu sa 2:0, što je u tom trenutku bilo veliko izenađenje. Sada trijumf Jermena ne bi bio senzacija, ali mi slamtramo da su domaći ozbiljniji tim. Naš predlog je Island daje dva gola, a koeficijent za T12+ u kladionici Mozzart iznosi 2.45.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzart iznosi 7.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.