Tip dana: Turska – Norveška: Koliko mogu “vikinzi” bez Halanda na Bosforu?

Od petka su ponovo na programu mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Turske i Norveške.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Turska: Nakon blamaže na EURU, primarni cilj je plasman na SP!

Selekcija Turske je mimo svih očekivanja igrala očajno na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, a najbolji pokazatelj za to je da selekcija sa Bosfora nije uspela da prođe grupnu fazu.
Na kraju je selekcija koju je na tom takmičenju predvodio Šenol Guneš zauzela poslednje mesto u svojoj grupi bez osvojenih bodova, uz katastrofalnu gol razliku 1:8.
Usledila je smena Guneša koga je na mestu šefa stručnog štaba nasledio doskorašnji selektor mlade reprezentacije Nemačke Štefan Kunc.
Kunc je prihvatio sav rizik posla, ima mlad tim, ali ako bude uspeo da se nametne kao u Nemačkoj trebalo bi očekivati bolje rezultate.
Inače, cilj je bar drugo mesto u G grupi, u kojoj su pored Turske i Holandija, Norveška, Crna Gora, Letonija i Gibraltar. Trenutna tabela nam pokazuje da se na prvom mestu nalaze Holanđani koji i jesu najveći favoriti iz grupe za odlazak na Mundijal sa trinaest osvojenih bodova, na drugom mestu se nalazi Norveška koja ima koja ima isti broj bodova kao i “lale”, dok Turci zauzimaju trenutno treću poziciju sa jedanaest osvojenih bodova, ali su još uvek u trci.
U prošlom kolu je reprezentacija Turske odigrala jedan katastrofalan meč na gostovanju kod Holandije, gde su uspeli da prime čak šest golova, pa je na kraju taj duel završen pobedom “lala” od 6:1.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je selekcija sa Bosfora ostvarila samo jedan trijumf kao domaćin i to upravo protiv Holandije, kada je bilo 4:2, dok su nakon toga Turci odigrali dva puta nerešeno.

Norveška: Težak posao za Norvežane bez svog najboljeg fudbalera!

Poznato je da Norvežani nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo i to pošto su na svom terenu u baraž meču poraženi od Srbije, što je bez ikakve sumnje bila jedna od najboljih partija “orlova” u poslednjih nekoliko godina.
Nažalost, ni Srbija nije uspela da dođe do plasmana na prvenstvo starog kontitenta pošto su u baražu poraženi od Škotske, ali o tome nekom drugom prilikom.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Kataru, “vikinzi” se u ovom trenutku nalaze na sjajnom drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Holandija.
Do sada je Norveška odigrala šest mečeva u ovim kvalifikacijama i ostvarila čak četiri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to upravo na svom terenu od Turske kada je bilo 0:3, a zanimljivo je da će im ova selekcija biti protivnik i ovog puta, a ne treba ni pominjati da Norvežani žele silno da se im se revanširaju.
Ono što će bez ikakve sumnje predstavljati ogroman hendikep za drugoplasiranu selekciju u svojoj kvalifkacionoj grupi je to što ovog puta neće biti Ervina Halanda, koji će ovaj, ali i meč sa Crnom Gorom propustiti zbog povrede koju je zadobio nastupajući za svoj Dortmund.
Inače, u poslednjem meču u ovim kvalifikacijama Norvežani su odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv slabašnog Gibraltara i slavili sa 5:1, dok su pre toga izabranici trenera Solbakena slavili na nimalo naivnom gostovanju kod Letonije, kada je bilo 0:2.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada su “vikinzi” maksimalni na gostovanjima pošto su na tri odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa, uz sjajnu gol razliku 6:0.

Naš predlog

Utisak je da su domaćinu značajno porasle šanse na ovom susretu nakon objave da će Haland i zvanično propustiti ovaj susret, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.09.
Takođe, vrlo lako se može desiti da ovo bude jedan i te kako efikasan duel, i ako ne verujete u pobedu domaćina smatramo da je najbolje da se oprobate sa golovima, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila takođe sjajnu kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.