Tiket dana: Poeni igrača

Ove sedmice igraju se dva kola Evrolige. Iskoristićemo priliku i predložiti vam tikete sa poenima košarkaša, a dodajemo i asistencije i skokove. Napominjemo da su koeficijent i granice bili aktuelni u trenutku pisanja teksta.

Vejd Boldvin (Baskonija) – poeni + (granica 14,5) 1.85 u Meridianbet

Pre pet godina Boldvin je izabran kao 17. pik na NBA draftu, ali se posle tri godine preselio u evropu. U Olimpijakosu nije ostavio značajniji trag, međutim, prošle sezone je bio odličan u Bajernu sa 13,4 poena po meču. Sada je u Baskoniji, gde je projektovan kao igrač oko koga će se graditi tim. On je planiran za prvog pleja, a zamena bi trebalo da bude Džejson Grendžer. Na spoljnim pozicijama su još Rokas Gidraitis i Simon Fontekija. Boldvin je propustio nekoliko utakmica na startu sezone, dobio je odsustvo jer mu se supruga porodila, a vratio se u meču protiv Milana. Mada je Baskonija izgubila i taj duel, Boldvin je ubacio 14 poena, mada ga šut baš i nije služio. Dolazak Panatinaikosa prilika je da Baskonija upiše prvi trijumf u Evroligi. Grci su doveli još jednog beka, novi igrač je Jogi Ferel, kome je ovo evropski debi. Imaće ”zeleni” još aduta na spoljnim pozicijama, tu su Nemanja Nedović, Kendrik Peri i Deril Mejkon, ali mi očekujemo dobar meč domaćina i prvu pobedu. Da bi se to ostvarilo Vejd Boldvin mora da ima dobar učinak, pa predlažemo njega za + poene. Granica je na 14,5 koševa, a kvota za više od toga u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Rodrigo Bobua (Anadolu Efes) – poeni + (granica 11,5) 1.85 u Meridianbet

Šampion Evrope je pošao put Francuske bez dva važna igrača na spoljnim pozicijama. Džejms Anderson je zbog privatnih tazloga morao u Sjedinjene Američke Države, dok je Kruno Simon ostao u Istanbulu. Pitanje je i koliko je spreman Šejn Larkin, koji je za vikend u duelu sa Karšijakom odigrao samo 16 poena i ponovo se žalio na povredu kolena. Ipak, sjajni šuter našao se u avionu za Francusku. Anadolu Efes je loše otvorio sezonu, upisali su dva poraza, prvo od Reala u Madridu, a onda i na svom parketu od CSKA, međutim, Ergin Ataman je iskusan trener i zna da se titule ne osvajanju u oktobru. Zato ne verujemo da će previše rizikovati sa Larkinom, pogotovo ako meč ne bude neizvestan. Zbog svega toga otvara se prostor za Rodriga Bobou da provede više vremena na parketu. Ovaj košarkaš važi za odličnog šutera, mada u prva dva meča Evrolige nije bio preterano efikasan. U Madridu je ubacio samo 3 poena, dok je protiv ”Armeijaca” postigao 8 koševa. Na oba meča igrao je nešto više od dvadesetak minuta. Verujemo da će sada biti više lopti za njega, odbrana Asvela biće fokusirana na Vasilija Micića, a Bobua bi to mogao da kažnjava koševima sa distance. Očekujemo da ovaj košarkaš postigne više od 11,5 poena, kolika je granica u kladionici Meridianbet. Za ovaj tip kvota je 1.85.

Vasilije Micić (Anadolu Efes) – asistencije + (granica 5,5) 1.85 u Meridianbet

Već smo opisali situaciju u šampionu Evrope pred gostovanje Asvelu u Vilerbanu. Ergin Ataman ne može da računa na dvojicu košarkaša, pa će najveći teret pasti na pleća srpskog reprezentativca Vasilija Micića, MVP-a Evrolige za prošlu sezonu, ali i na Fajnal foru. Mada je Efes poražen, Micić je odigrao sjajan meč protiv CSKA prošle sedmice. Postigao je 32 poena, ali su ”Pivari” primili čak 100 koševa od ”Armejaca”, pa ni to nije bilo dovoljno da Efes upiše trijumf. Posle gostovanja u Francuskoj Efes ide u Milano, gde ga očekuje još teži posao protiv tima koji je startovao sa dve pobede. U Vilerbanu će Micić za direktne konkurente imati Krisa Džonsa, koji je stigao iz Makabija, kao i još jednog novog igrača, Elija Okoboa, koji je na prva dva meča u Evroligi postigao 23 i 13 poena u pobedama ovog tima protiv Žalgirisa i Albe. Što se Vasilija Micića tiče, smatramo da bi ponovo mogao da ima dobar košgeterski učinak, ali se ipak odlučujemo za asistenicije, koje mu baš i nisu išle od ruke u prve dve utakmice. Visoki igrači Efesa očekuju lopte od najboljeg igrača Evrolige za prošlu sezonu, a kladionici Meridianbet ponudila je granicu na 5,5 asistencija za Micića. Predlažemo više od tog broja, a koeficijent za + je 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.