Tip dana: Atletiko Mineiro – Santos: Da li je vreme za prvi poraz lidera na tabeli posle sedamnaest mečeva?

U sredu je izuzetno slaba ponuda za klađenje, pa smo zbog toga za vas bili prinuđeni da analiziramo jedan meč brazilske Serije A, i to duel između lidera na tabeli Atletiko Mineira i slavnog Santosa.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 00:00h.

Atletiko Mineiro: Hulk i Dijego Košta – da li je to dovoljno za titulu?

Kako sada stvari stoje, ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi u preostalih trinaest kola koliko je još ostalo do kraja brazilskog šampionata, utisak je da će Atletiko Mineiro prekinuti dominaciju Flamenga i postati novi šampion Brazila.
Naime, ekipa za koju između ostalih nastupaju Hulk i Dijego Košta se u ovom trenutku nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova u odnosu na drugoplasirani Flamengo.
Ruku na srce, mora se priznati i da aktuelni šampion Brazila ima dva meča manje, ali i pored toga je utisak da su izabranici Renata Gauča ove sezone više fokusirani na titulu u Kopa Libertadoresu pošto su se između ostalog plasirali u finale ovog takmičenja.
Zanimljivo je da je drugi polufinalni par bio Palmeiras – Atletiko Mineiro, i branilac titule u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike je iz tvog dvomeča izašao kao pobednik, pa Mineiru ostaje da se do kraja sezone fokusira isključivo na brazilsku Seriju A.
Na poslednjih pet susreta lider na tabeli ne zna za poraz, a u tom periodu su Dijego Košta i drugari upisali tri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu je najveći favorit za osvajanje titule odigrao još jedan sjajan meč i slavio na svom terenu protiv Seare, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Dvostruki strelac na tom duelu bio je Hulk, a u listu strelaca se upisao naravno i Dijego Košta čime je ovaj duo još jednom pokazao zašto predstavlja glavnu napadačku opciju u Mineiru.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je lider na tabeli odigrao jedanaest mečeva kao domaćin i ostvario devet trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Santos: Slavni brazilski klub jedno od većih razočarenja ove sezone!

Fudbalski klub Santos je osmostruki šampion Brazila, ali je utisak da ova ekipa u poslednjih desetak godina ni izbliza ne pruža partije kakve se očekuju od kluba takvog renomea.
Sve to se nekako najbolje vidi i ove sezone pošto se klub koji je osnovan 1914. godine u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala, što apsolutno nijedne sekunde ne bi trebalo da se dovodi u pitanje kada se radi o Santosu.
Treba podsetiti da je ova ekipa prošle sezone došla čak do finala Kopa Libertadoresa gde su nesrećno izgubili od Palmeirasa pošto su primili gol u poslednjim sekundama finala.
Bilo kako bilo, primarni cilj Santosa je bio plasman u najkvalitetnije klupsko takmičenje Južne Amerike, ali kako sada stvari stoje od toga ne samo da neće biti ništa, već će popularni “peše” biti srećan ako izbori opstanak u Seriji A, što se sada već čini kao nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku Santos ima samo dva boda viška u odnosu na tim koji se nalazi u najopasnijoj zoni, a pošto u ovom kolu gostuju kod lidera na tabeli vrlo je moguće da posle ovog kola padnu na poziciju koja na kraju šampionata znači i selidbu u Seriju B.
U prošlom kolu je ova ekipa posle baš dosta vremena konačno odigrala jedan dobar meč i upisala pobedu na svom terenu nad Gremijom, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je šesnaestoplasirana ekipa na tabeli odigrala dvanaest mečeva na strani i upisala samo jedan trijumf, uz pet remija i čak šest poraza.

Naš predlog

Veoma zanimljivo je da Atletiko Mineiro na sedamnaest poslednjih mečeva u brazilskoj Seriji A ne zna za poraz, a ono što je još interesantnije je da su taj poraz doživeli upravo od Santosa koji im ovog puta dolazi u goste. Svakako da će lider na tabeli imati preveliki motiv da se revanšira slavnom brazilskom timu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.
Pošto je Santos već pokazao da ume sa Mineirom, mišljenja smo da će i gosti postići makar jedan gol na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.
Za kraj, ovo bi vrlo lako mogao da bude jedan duel sa baš dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.