Najava i analiza, Bundesliga, 8. kolo: Dva vodeća tima sudaraju se u Leverkuzenu, Lajpcig gostuje u Frajburgu

Vraćaju nam se klupska takmičenja, a od onih najjačih prvi na teren će Nemci. Ovi česti prekidi prvenstava zbog obaveza nacionalnih timova sigurno nikome ne prijaju, ali će tako biti i dalje, jer nas već u novembru čeka nova pauza. Pred nama je naporan period za klubove, pogotovo one koji igraju i Evropu. U Bundesligi se ovog vikenda igra 8. kolo, a na Baj Areni u Leverkuzenu igra se najveći derbi, domaći Bajer dočekuje šampiona iz Minhena. Trenutno se obe ekipe nalaze se na čelu tabele sa po 16 osvojenih bodova. Biće uzbudljivo i na ostalim terenima, Lajpcig ide u Frajburg, a Volsfburg u Berlin. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Hofenhajm – Keln – GG @ 1.49 u Meridianbet

Meč u Sinshajmu otvara ovo kolo, a u goste Hofenhajmu stiže Keln. ”Jarčevi” su prijatno iznenađenje na startu prvenstva, pošto se ranije nije dešavalo da Keln ovako dobro započne prvenstvu. Naprotiv, obično oni na startu zaostanu, pa u nastavku sezone prikupljaju bodove neophodne za opstanak u eliti. Sada su u vrhu tabele, a u prvih sedam kola izgubili su samo jednom, i to od Bajerna u Minhenu. Niz od tri uzastopna remija, u Frankfurtu i Frajburgu, kao i sa Lajpcigom kući, prekinuli su pobedom u prethodnom kolu protiv Grojter Firta. Uspešnu seriju rezultat žele da nastave i u Sinshajmu, pogotovo jer Hofenhajm nije preterano ubedljiv kao domaćin u ovoj sezoni. Na tri odigrana meča na svom stadionu četa trenera Sebastijana Henesa ima po pobedu, poraz i remi. Hof ima samo osam bodova do sada, četiri manje nego što je osvojio Keln, ali je zato Hofenhajm pobedio na poslednjih šest međusobnih mečeva. Dakle, Keln je omiljeni rival Hofenhajmu, ali će sada imati problema. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 1.49.

Dortmund – Majnc – 1 @ 1.45 u Mozzart

Odmah da kažemo da ovaj meč ne trebate uzimati kao nešto što je izvesno, bar što se ishoda tiče. Podsetićemo vas da Borusija nije pobedila Majnc u dva prethodna meča u Dortmundu, što nam govori da fudbaleri iz ovog grada nikako nisu omiljeni gosti na Signal Iduna Parku. Problem za Majnc bila je forma pred pauzu u prvenstvu. Posle sjajnog starta i tri pobede u četiri kola, Majnc je osvojio samo bod u naredna tri, a iza sebe ima dva uzastopna poraza. Prvo su poraženi u Leverkuzenu, a onda i na svom terenu protiv Union Berlina. Za Dortmund su posao odradili drugi, tačnije Ajntraht koji je slavio u Minhenu, pa je sada Borusija samo na bod udaljenosti od Bajerna i Leverkuzena. U slučaju remija u duelu ove dve prvoplasirane ekipe, Dortmund bi trijumfom nad Majncom preuzeo čelnu poziciju. Problem za ”Milionere” je kadrovska situacija, koja se malo popravila u odnosu na pre dve sedmice, ali će i sada Dortmund igrati bez Gerera, Šmelcera i Zagadua, a pod velikim znakom pitanja je nastup Halanda, Dauda i Akanđija. I pored izostana nekolicine važnih igrača Dortmund ima odličan roster i ne sumnjamo da će Marko Roze sastaviti jak tim koji će moći da pobedi Majnc. Naš predlog je jedinica, a koeficijent u kladionici Mozzart iznosi 1.45.

Ajntraht – Herta – T12+ @ 1.72 u Mozzart

Ekipa iz Frankfurta tvorac je najveće senzacije u dosadašnjem delu prvenstva. Oni su u prošlom kolu gostovali u Minhenu i pobedili, do tada je izgledalo, nepobedivi Bajern. Kreator pobede bio je Filip Kostić, srpski reprezentativac je asistirao za prvi i postigao pobedonosni gol u finišu meča. Trijumf gostiju još je čudniji kada se zna da je Ajntraht u Minhenu primio po pet golova na prethodna tri gostovanja. ”Orlovi” su učinili ogromnu uslugu i ostalim timovima koji žele da se bore za ”Salataru”, pošto su sprečili Bajern da se već sada odvoji na tabeli. Međutim, ta sjajna pobeda malo će vredeti ukoliko ne savladaju Hertu u Frankfurtu. Ajntraht je vezao šest utakmica bez poraza, posle pet uzastopnih remija stigla je pobeda, a jedini neuspeh doživeli su u prvom kolu na gostovanju u Dortmundu. Na dva meča u Ligi Evrope Ajntraht je uzeo četiri boda, pa se može reći da učinak u sezoni dobija obrise zadovoljavajućeg. To se nikako ne može reći za Hertu, koja ima samo dva boda manje od Ajntrahta, ali i čak pet poraza u prvih sedam kola. Eto koliko su oni nerešeni rezultati koštali Ajntraht. Herta je vezala dva poraza pred pauzu, doživeli su katastrofu u Lajpcigu, da bi zatim izgubili i na svom terenu od Frajburga. Ajntraht je prošle sezone pobedio Hertu 3:1 u Frankfurtu, pa očekujemo da će i sada postići bar dva gola. Za T12+ u kladionici Mozzart kvota je 1.72.

Frajburg – Lajpcig – 1x @ 1.97 u 1xbet

Da nije meča u Leverkuzenu, ovo bi bio derbi 8. kola. Frajburg je još jednu sezonu počeo fantastično i trenutno je na deobi trećeg mesta sa Dortmundom, sa samo bodom manje od vodećeg dvojca. Ekipa iz bavarskog grada je jedini tim koji nije dođiveo poraz posle sedam odigranih kola, što je podvig sam po sebi. Ne, nije Frjburg imao lak raspred, kako se to obično kaže, morali su da pobede jedan Dortmund, ali i Štutgart, Hertu… Da li će dolazak Lajpciga biti najveće iskušenje za Frajburg ostaje da vidimo. ”Bikovi” su nešto slabije otvorili sezonu, ali se sve to može nadoknaditi. Vodeći im beže samo šest bodova, mada se Lajpcig nikako ne može pohvaliti rezultatima na početku prvenstva. Već tri puta su izgubili, u Majncu, Volfsburgu i protiv Bajerna na svom terenu, a doživeli su i poraze u dva prva kola Lige šampiona. Već je počelo da se govorka o smeni novog trenera Amerikanca Marša, za koga se tvrdi da se nije snašao u evropskom fudbalu. Nagoveštaj boljih dana mogle bi da budu dve uzastopne pobede u Bundesligi, Lajpcig je pobedio Hertu sa 6:0 i Bohum sa 3:0, a oba meča igrali su na svom stadionu. Na strani ”Bikovi” još nemaju pobedu, a dali su samo jedan gol za 270 minuta. Prošle sezone Lajpcig je ubedljivo pobedio u Frajburgu, ali je sezonu ranije ovde ostavio bodove. Mislimo da domaćin neće izgubiti, pa predlažemo duplu šansu na Frajburg. Ona se u kladionici 1xbet plaća kvotom 1.97.

Grojter Firt – Bohum – 0-2 @ 2.05 u Meridianbet

Novajlije u ligi ukrstiće koplja u ovom 8. kolu. Šta reći o učinku Bohuma i Grojtera, kada se oba tima naaze na začelju tabele. Bohum je bar upisao jednu pobedu i ima četiri boda, dok su Bavarci na samom dnu sa samo jednim remijem i čak šest poraza. Poraženi iz ovog meča, već sada, bio bi glavni kandidat za povratak u Cvajtu, pa nije ni čudo da Bohum ima nadimak jo-jo klub, pošto se u svojoj istoriji često selio iz jednog u drugi rang. Nije ni Grojter bio mnogo uspešniji, njihov prvi boravak u eliti završio se posle samo jedne sezone, i sada svim silama pokušavaju da izbegnu takav scenario. Neće im biti lako, osvojili su samo jedan bod do sada, i to u Firtu protiv Arminije. U seriji su od pet uzastopnih neuspeha, mada su pokazali određeni napredak. Naime, vodili su i u Berlinu i Kelnu, ali su ipak ostajali praznih šaka. Bohum je pobedio Majnc, i igrao nerešeno sa Štutgartom, na ostalih pet mečava je izgubio, uključujući poslednji u Lajpcigu. Tada su odolevali sve do dvadesetak minuta pre kraja, a na kraju su izgubili sa 3:0. U prošloj sezoni, na utakmicama koje su igrali u Cvajti, pobeđivali su gosti. Grojter u Bohumu sa 2:0, a ovi su se revanširali u Firtu pobedivši sa 2:1. Meč nosi šest bodova, kako se to kolokvijalno kaže. Ne verujemo da će obe ekipe igrati naredne sezone u eliti, a pitanje je da li će i jedna. Zato ne očekujte goleadu, već tvrd meč bez mnogo golova i šansi. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 2.05.

Union Berlin – Volfsburg – 1x,2+ @ 1.96 u Meridianbet

Rezultati Union Berlina nas više ne iznenađuju, pogotovo kada su ovako dobri. Berlinci su se pojačali ovog leta, time su svima dali do znanja da ih ne interesuje samo opstanak i borba za goli život, pogotovo nakon izborenog izlaska u Evropu ove sezone. U prvih sedam kola izgubili su samo u Dortmundu, a pred pauzu u prvenstvu vezali su dve pobede, prvo nad Arminijom u Berlinu i na gostovanju u Majncu. Njihov rival u ovom kolu je Volfsburg, nemački predstavik u Ligi šampiona. ”Vukovi” su bili odlični na startu, pobedili su na prva četiri meča, ali su u naredna tri osvojili samo bod, i to protiv Ajntrahta na svom terenu. Na poslednja dva bundesligašaka meča Volfsburg je izgubio, prvo od Hofenhajma, a onda i Menhengladbaha, a na oba meča primali su po tri gola. Za njih je pauza došla u pravom momentu, da se presaberu, jer ih očekuju i mečevi u Ligi šampiona. Dakle, pojavili su se prvi problemi za novog trenera Marka van Bomela, ne računajući onu grešku kod izmena u Kupu, kada je Volfsburg morao da bude administrativno izbačen iz tog takmičenja. Dva puta su Union i Volfsburg igrali u Berlinu, i oba puta rezultat je bio 2:2. Naš predlog je kombinacija duple šanse na domaćina i najmanje dva gola na meču. Za 1x,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.96.

Menhengladbah – Štutgart – 1 @ 1.54 u 1xbet

”Ždrepci” su pobedili tri puta u poslednja četiri kola, pa je ta njih pauza došla u nevreme. Menhengladbah je pobedio na prethodna dva meča u prvenstvu, a oba puta je za rivale imao timove koji Nemačku predstavljaju u Ligi šampiona. Prvo su srušili imenjaka iz Dortmunda na svom Borusija parku, da bi onda pobedili i u Volfsburgu. Adi Hiter se izgleda najzad snašao u novom klubu, ali to nismo ni sumnjali za stručnjaka koji je odličan posao radio i u Jang Bojsima i u Ajntrahtu iz Frankfurta. Start sezone u Menhengladbahu nije bio po očekivanju, mada su u prvom kolu osvojili bod protiv Bajerna, pošto su izgubili tri puta u naredna četiri meča. Još uvek se nisu vratili svi povređeni igrači, ali je i kadrovska situacija u Borusiji mnogo bolja. ”Švabe” su u prošlom kolu pobedom nad Hofenhajmom prekinule niz od pet mečeva bez pobede. Štutgart je slavio na startu protiv Grojter Firta, pa je na narednih pet utakmica dva puta remizirao i tri puta izgubio. Videćemo da li mogu nastaviti sa dobrim rezultatima, mada je, po nama, Menhengladbah apsolutni favorit u ovom duelu. Zanimljivo je da je Štutgart prošle sezone slavio na Borusija arku u Menhengladbahu, a ti bodovi su mu mnogo značili u borbi za opstanak. Sada predlažemo jedinicu, a koeficijent za pobedu domaćina u kladionici 1xbet iznosi 1.54.

Leverkuzen – Bajern – x2,4+ @ 2.05 u Meridianbet

Apsolutni derbi, ne samo ovog kola, već i dosadašnjeg toka sezone u Bundesligi. Izgledalo je da je Bajern nezaustavljiv, nakon remija na startu u Menhengladbahu, šampioni su nanalzali pet pobeda u prvenstvu i dve u Ligi šampiona. Kada se to najmanje očekivalo, Bavarci su doživeli prvi poraz u sezoni. Izgubili su od Ajntrahta, i to na svojoj Alijanc areni. Da sve bude čudnije, upravo su protiv tima iz Frankfurta bili najubedljivi prethodnih godina na svom stadionu, pa su na poslednjih pet prvenstvenih okršaja u Menhenu Ajntrahtu dali čak 22 gola. I tome je došao kraj, ali ne verujemo da će doći kraj zanimljivim mečevima između Bajerna i Bajera iz Leverkuzena. Kada se sastaju ove dve ekipe sve pršti od golova i dobrih poteza, a na poslednjih pet u ovom gradu pao je ukupno 31 gol, preko pet u proseku. Tu smo uračunali u dva meča odigrana u DFB kupu. Sada su Leverkuzen i Bajern na istom, imaju po 16 bodova iz sedam kola, s tim da su Bavarci dali četiri gola više, a obe ekipe primile su po sedam. Bajer je izgubio samo od Dortmunda i to na svojoj Baj Areni, dok je remizirala na startu sa Unionom. I Bajern je osvojio samo bod u prvom kolu, bilo je to u Menhengladbahu, da bi do duela sa Ajntrahtom sve pobedio. Računajući i Ligu Evrope, Leverkuzen je vezao pet pobeda, a poslednje dve ostvario je na strani rezultatom 4:0, prvo u Glazgov protiv Seltika, a onda i u Bilefeldu. Videćemo kome je pauza više prijala, ali smatramo da Bajern neće izgubiti, pa vam predlažemo duplu šansu na goste, uz standardno veliki broj golova. Za kombinaciju x2,4+ u kladionici Meridianbet kvota je 2.05.

Augzburg – Bilefeld – 0-2 @ 1.79 u 1xbet

Ovo kolo zatvoriće duel dve ekipe iz donejg dela tabele, koje će se, sva je prilika, boroti za opstanak. U prošloj sezoni spasili su se i Augzburg i Arminija, ali ova neće biti nimalo lakša za njih. Posle sedam kola Arminija je bez pobede, ali ima četiri remija, dok je Augzburg pobedio jednom i stekao bod više od svog rivala. Pred prekid prvenstva Augzburg je izgubio na dva vezana gostovanja, prvo u Frajburgu, a onda i u Dortmundu. Za to vreme Arminija je izgubila u Berlinu i na svom terenu od Leverkuzena. Tim iz Bilefelda nije dao gol već više od 300 minuta, pa se pokazalo i ove sezone da im je golgeter odhitno potreban. Teško je pronaći kvalitetnog gol igrača, koga sebi mogu da priušte, pa će do polusezone morati da igraju sa ovim što imaju. Meč u Augzburgu je veoma važan za obe ekipe, pobednik će krenuti ka sredini tabele, dok će poraženi ostati u blatu na dnu. Po nama, nekako je remi najrealni, a još izvesnije je da neće biti mnogo golova. Na dva prošlogodišnja međusobna duela pao je ukupno jedan gol, a postigao ga je Augzburg u Bilefeldu. Za 0-2 gola u kladionici 1xbet kvota je 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.