Tip dana: PSŽ – Anže: Bogati Parižani protiv najprijatnijeg iznenađenja Lige 1!

U petak je nešto bogatija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel desetog kola francuske Lige 1, u kom će PSŽ na “Parku Prinčeva” dočekati najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg izdanja francuskog šampionata, ekipu Anžea.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Imaju li Parižani dostojnu konkurenciju u Ligi 1?

Prošlu sezonu su Parižani mimo svih očekivanja završili na drugom mestu u francuskoj Ligi 1, pošto su na kraju do trofeja mimo svih očekivanja došli fudbaleri Lila, koji su na kraju imali bod viška u odnosu na četu Maurisija Poketina.
Zbog svega toga, ovog puta će pre svega primarni cilj biti povratak pehara namenjenom šampionu Francuske u klupske vitrine, dok je sasvim sigurno da će Parižani učiniti sve da dođu i do “ušatog trofeja”.
Često se pred početak sezone pominjala i ona “kada ako ne sada”, pošto je tim sa “Parka Prinčeva” nikad jači. Naime, u klub je pre svih kao najveće pojačanje stigao Lionel Mesi, ali i ostao Embape, pa prisustvujemo jednom neverovatnom triju Nejmar – Mesi – Embape, što sasvim sigurno svrstava Parižane u možda i glavne favorite za osvajanje toliko željene Lige šampiona.
Naravno, pored Mesija u klub je stiglo još nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislilmo na Ramosa, Hakimija, Donarumu, Vajnalduma pa slobodno možemo konstatovati da je to pravi “drim tim” i sve osim završnice najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja bi bio ogroman neuspeh, ali isto tako se titula u francuskom šampionatu ne bi smela nijedne sekunde dovesti u pitanje.
Ruku na srce, do sada stvari teku po planu pošto se izabranici Maurisija Poketina u ovom trenutku nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova u odnosu na drugoplasirani Lans.
Tek u prošlom kolu su Parižani doživeli svoj prvi poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod Rena, kada je bilo 2:0, što i jeste bio najlošiji meč “svetaca” od početka sezone.
Što se tiče Lige šampiona, PSŽ se posle dva odigrana kola nalazi na prvom mestu u grupi uz četiri osvojena boda, pošto je ova ekipa u prvom kolu mimo svih očekivanja remizirala na gostovanju kod Klub Briža, ali su se onda iskupili svojim navijačima sa velikim trijumfom u drugom kolu protiv Mančester Sitija, kada je bilo 2:0.

Anže: Fantastične partije na startu šampionata!

Fudbaleri Anžea su prošle sezone zauzeli trinaesto mesto na tabeli što je bez ikakve sumnje obradovalo sve najvernije navijače ovog tima, pošto je to između ostalog značilo i da je ova simpatična ekipa obezbedila opstanak u društvu najboljih, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to biti primarni cilj i ovog puta.
Međutim, nakon devet odigranih kola francuske Lige 1, fudbaleri Anžea se nalaze na neverovatnom četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirana Nica, pa slobodno možemo konstatovati da je ovaj tim za sada najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja francuskog šampionata.
Naime, do sada je ekipa koju sa klupe predvodi Žerar Baltikl odigrala devet mečeva u sezoni i doživela samo jedan trijumf, koji ruku na srce nije bio nimalo prijatan, pošto su na svom terenu u šestom kolu ubedljivo poraženi od Nanta kada je bilo 1:4.
Osim toga, četvrtoplasirana ekipa na tabeli je četiri puta remizirala, ali i ostvarila četiri trijumfa od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je Anže na svom terenu u jednom fenomenalnom susretu na kom smo videli čak pet golova, slavili protiv osamnaestoplasiranog Meca sa 3:2.
Zanimljivo je da su gosti dva puta vodili na tom susretu, dok je domaćin dva puta uspevao da stigne prednost Meca, a na kraju i golom Bahokena u drugom minutu sudijske nadoknade dođe do četvrtog trijumfa u šampionatu, kojim su se učvrtstili na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Marsej.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, Anže je do sada odigrao četiri meča van svog terena na kojima je ostvario jedan trijumf, i čak tri remija od kojih se poslednji desio u osmom kolu kada su izabranici trenera Žerara Baltikla kod Troje odigrali 1:1.
Poslednji međusobni susret između Parižana i Anžea je završen rezultatom 5:0.

Naš predlog

Iako je Anže startovao zaista sjajno u ovom šampionatu, smatramo da bi ipak bilo previše kada bi uspeli da odole i na gostovanju kod najkvalitetnije ekipe u Ligi 1. Smatramo da nas očekuje jedan i te kako interesantan duel zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.35.
Takođe, smatramo da će od samog starta imperija iz Pariza krenuti silovito ka golu Anžea, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa prelazom 1-1, koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78, ali i sa igrom I2+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.