Tip dana: Brazil – Urugvaj: Profesor Tabarez bi da na nanese prvi poraz Brazilu u ovim kvalifikacijama, koliko je to realno?

I danas je poput jučerašnjeg dana izuzetno slaba ponuda za klađenje, ali je ipak na programu i nekoliko mečeva iz južnoameričkih kvalifikacija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brazila i Urugvaja.
Susret između ova dva tima je zakazan za 02:30h.

Brazil: Plasman na Mundijal je samo formalnost!

Već godinama unazad Brazilci nemaju problema da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo, ali isto tako ova selekcija ima velikih problema da dođe do same završnice Mundijala, pošto su poslednje finale igrali 2002. godine, kada su između ostalog i osvojili Mundijal posle trijumfa nad Nemačkom.
Od tada su “karioke” uglavnom takmičenje završale u četvrtfinalu, a to je između ostalog bio slučaj i na prošlom Svetskom prvenstvu kada su Brazilci eliminisani od Belgijanaca.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Mundijal koji će biti odigran naredne godine u Kataru, Brazil se nalazi na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Argentinu, i to će po svemu sudeći biti dve selekcije koje će se sasvim sigurno naći na novom velikom takmičenju gde će i jedna i druga reprezentacija imati najveće moguće ciljeve, ali veliko je pitanje koliko je to realno.
Do sada su Nejmar i drugari odigrali deset mečeva u ovim kvalifikacijama i ostvarili čak devet trijuma uz samo jedan remi i to baš u prošlom kolu kada su izabranici selektora Titea odigrali bez golova na gostovanju kod Kolumbije, u jednom ne preterano interesantnom susretu.
Inače, Brazil igra sjajno na svom terenu i na četiri odigrana susreta ima isto toliko trijumfa, a veliko je pitanje kako će biti registrovan duel sa Argentinom koji je prekinut zbog poznatih razloga.
Poslednji međusobni susret između Brazila i Urugvaja odigran je pre skoro godinu dana, a tada su “karioke” u Urugvaju bez većih problema slavile sa 0:2.

Urugvaj: Može li četa Oskara Tabareza do iznenađenja?

Iako Urugvajci u svojoj istoriji imaju dva osvojena Mundijala, već dugo ova selekcija nije ostvarila neki ozbiljniji rezultat na velikim takmičenjima, naravno ako ne računamo 2010. godinu kada je ova reprezentacija mimo svih očekivanja stigla do polufinala i na kraju zauzela četvrto mesto na tabeli.
Inače, na prošlom Mundijalu su Urugvajci odigrali dosta dobro u grupnoj fazi, u osmini finala bili bolji od Portugalaca, ali su onda u četvrtfinalu naišli na Francuze, koji su na kraju i osvojili Svetsko prvenstvo pošto su u finalu bili bolji od Hrvata (4:2).
Što se tiče kvalifikacija za prvenstvo sveta koje će biti odigrano naredne godine, Urugvaj se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje mesto u kvalifikacijama koje na kraju donosi plasman na najveću smotru fudbala.
Do sada su Luis Suarez i drugari odigrali jedanaest mečeva u ovim južnoameričkim kvalifikacijama i ostvarili četiri trijumfa, tri remija i tri poraza.
U prošlom kolu su izabranici profesora Oskara Tabareza doživeli pravi debakl na gostovanju kod Argentine, pošto je taj duel završen rezultatom 3:0, što je bio treći poraz za dvostrukog svetskog šampiona.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je četvrtoplasirana selekcija u grupi odigrala pet duela van svog terena i utisak je da se baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, uz dva remija, ali i isto toliko poraza.

Naš predlog

Brazilci su fantastični u ovim kvalifikacijama a posebno dobro ova selekcija igra na svom terenu gde su do sada na četiri meča ostvarili isto toliko trijumfa i smatramo da će to slučaj biti i ovog puta pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Ne treba ovde očekivati baš previše golova, ali će ih svakako biti, i mislimo da je jako dobra prognoza kada je ovaj duel u pitanju igra od 2-3 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da na poluvremenu između ova dva tima ne bude golova, a samim tim ni pobednika, pa vam savetujemo da probate sa igrom IX za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.