Tip dana: Lacio – Inter: Može li Simone Inzagi do trijumfa protiv “svog” Lacija na Olimpiku?

U subotu je konačno nakon reprezentativnih akcija ponovo fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija dočekati aktuelnog šampiona Italije – ekipu milanskog Intera.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Lacio: Nebeskoplavi žele u Ligu šampiona, da li je to realno?

Iako Lacijali imaju velike ambicije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, nekako je utisak da su Rimljani do sada mogli i morali dosta više.
Naime, izabranici Maurisija Sarija koji je prošlog leta preuzeo tim sa “Olimpika” se trenutno nalaze na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata od ove sezone donosi plasman u Ligu Konferencija, što je sigurno nešto što ne bi zadovoljilo ambicije čelnika kluba koji su pred početak prvenstva kao primarni cilj označili plasman u Ligu šampiona, ali je ruku na srce veliko pitanje koliko je to realno, obzirom da je ove godine konkurencija u italijanskoj Seriji A zaista paklena.
Do sada su Rimljani odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarili tri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Mihajlovićeve Bolonje, a taj duel na stadionu “Renato Da'l Ara” je završen sa više nego ubedljviih 3:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su nebeskoplavi odigrali tri meča na “Olimpiku” i ostvarili dva trijumfa od kojih posebno treba istaći pobedu u gradskom derbiju protiv Rome, i jedan remi.
Inaće, Lacio ove sezone nastupa i u Ligi Evrope i posle dva odigrana kola se nalaze na drugom mestu na tabeli sa tri osvojena boda, pošto su do sada ostvarili jednu pobedu i to na svom terenu protiv Lokomotive iz Moskve u prošlom kolu kada je bilo 2:0, ali i jedan poraz, i to u prvom kolu na gostovanju kod Galatasaraja kada je bilo 1:0.
Poslednji međusobni susret između Lacija i Intera je odigran pre punih osam meseci, a tada su “neroazuri” slavili na svom stadionu sa 3:1.

Inter: “Neroazuri” su i dalje prvi favoriti za odbranu Skudeta!

Kao što smo već to dosta puta pomenuli, Inter je prošle sezone igra fantastičan fudbal i potpuno zasluženo su “neroazuri” došli do titule šampiona Italije, i to prve posle čak deset godina.
Nažalost, zbog neslaganja sa sportskom politikom klub je napustio Antonio Konte, ali su iz Intera otišla verovatno i dva najbolja fudbalera iz prošle sezone. Naime, Romele Lukaku je potpisao za Čelsi, dok je Hakimi karijeru nastavio na “Parku Prinčeva” pošto je potpisao za PSŽ.
U klub je stiglo nekoliko izuzetno zanimljivih fudbalera, a tu pre svih treba izdvojiti Džeka i Damfrisa, ali i sjajnog Koreu koji je stigao upravo iz Lacija sa kojim se “neroazuri” i sastaju u osmom kolu Serije A.
Trenutno se izabranici Simonea Inzagija koji je takođe na “Đuzepe Meacu” došao iz Lacija nalaze na trećem mestu na tabeli uz sedamnaest osvojenih bodova, i to pošto su do sada na sedam odigranih mečeva ostvarili pet trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Italije ostvario jedan izuzetno važan trijumf na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Sasuola, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, do sada su “neroazuri” odigrali četiri meča na strani i ostvarili tri trijumfa uz jedan remi i to kod Sampdorije, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Lige šampiona, Inter ponovo nije na najbolji mogući način startovao u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto se nakon dva odigrana kola ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, pošto je u prvom kolu šampion Italije doživeo poraz na svom terenu od Real Madrida, da bi u drugom kolu “neroazuri” samo remizirali na gostovanju kod Šahtjora, pa im predstoji težak posao kada je u pitanju plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što je odavno označeno kao primarni cilj u ovom delu sezone.

Naš predlog

Uglavnom nam mečevi između Lacija i Intera donose baš dosta uzbuđenja, pa nema sumnje da će tako biti i ove večeri na “Olimpiku”.
Prednost ipak dajemo gostujućoj ekipi koja mora polako ali sigurno da hvata priključak sa Napolijem i Milanom pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.
Međusobni susreti između ova dva tima nam po pravilu donose golove na obe strane, što je bio slučaj na poslednja tri susreta, a smatramo da nema razloga da tako ne bude i sada, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.
Za kraj, smatramo da će “neroazuri” na “Olimpiku” postići makar dva gola zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.