Tip dana: Lil – Sevilja: Mogu li Andalužani do trijumfa nad aktuelnim šampionom Francuske?

Mečevi trećeg kola Lige šampiona se nastavljaju u sredu, a mora se priznati da nam je utorak doneo pravu goleadu, pa je za očekivati da se nešto slično dogodi i večeras. U moru zanimljivih utakmica, za vas smo ovog puta analizirali duel između Lila i Sevilje koji je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lil: Primarni cilj je plasman u nokaut fazu!

Malo ko se nadao da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe.
Verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske trener Kristog Galtje je samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate ove sezone.
Kada je u pitanju aktuelni šampion Francuske, ova ekipa se trenutno nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli, i sigurno je da smo od Lila očekivali dosta više.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, ova ekipa je doživela novi poraz i to na gostovanju kod Klermona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, pre svega treba reći da su izabranici Džoslina Guverneka imali dosta sreće pri žrebu za ovo takmičenje, pošto se nalaze u grupi sa Salcburgom, Volfsburgom i Seviljom, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Do sada je francuski šampion odigrao dva meča i još uvek ne zna za trijumf, pošto je u prvom kolu ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Volfsburga kada nije bilo golova, da bi u drugom kolu doživeli poraz na gostovanju kod Salcburga, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, pa se trenutno Lil nalazi na poslednjem mestu na tabeli.

Sevilja: Može li najveći favorit u grupi do prvog trijumfa?

Andalužani su prošle sezone ispunili svoj primarni cilj, a to je bio svakako plasman u Ligu šampiona i nema nikakve sumnje da će to biti glavna ambicija Sevilje i ove sezone. Utisak je da bi izabranici Đulijena Lopategija mogli da se umešaju i u borbu za titulu šampiona Španije, pošto deluje da je ove sezone nikad slabija konkurencija, što i te kako ima veze i sa odlaskom Lea Mesija iz Barselone.
Nakon devet odigranih kola Sevilja se nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sosijedad, međutim valja napomenuti da Andalužani imaju i meč manje i ukoliko trijumfuju na tom duelu doći će do prve pozicije na tabeli, što bi bila zaista fantastična stvar.
U prošlom kolu su izabranici Đulijena Lopategija koji radi sjajan posao u timu sa “Sančez Pichuana” slavili na teškom gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada je u pitanju najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, slobodno možemo konstatovati da smo od trećeplasiranog tima iz La Lige dosta više očekivali.
Poput Lila ni Andalužani u dosadašnjem toku grupne faze ne znaju za trijumf, pošto su na dva odigrana meča dva puta remizirali.
U prvom kolu je Sevilja na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv Salcburga, da bi u drugom kolu tim iz Andaluzije remizirao na nimalo lakom gostovanju kod Volfsburga, kada je bilo takođe 1:1.
Inače, poslednji susret su ova dva tima odigrala još sredinom marta 2006. godine u Ligi Evrope, a tada je španska ekipa slavila sa 2:0.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret, a iako na mečevima obeju ekipa nema previše golova u dosadašnjem toku sezone, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan poprilično otvoren meč pošto će i Lil i Sevilja ići na trijumf, pa smatramo da će pasti makar po jedan gol na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.03.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.