Derbi dana: Mančester Junajted – Atalanta: Junajted je u krizi, “Boginja” se polako ali sigurno zahuktava, ko će do trijumfa na “Teatru snova”?

U sredu nas očekuje novih osam mečeva u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda dočekati italijansku Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Mančester Junajted: “Đavoli” u krizi, da li će duel sa Atalantom biti prekretnica?

Mančester Junajted je odradio jedan poprilično dobar prelazni rok, pošto se pre svega u redove ovog kluba vratio Kristijano Ronaldo, a pored njega su opremu “crvenih đavola” zadužili i Džejdon Sančo, ali i Rafael Varan, pa se od Junajteda ove sezone očekuju najveća moguća dostignuća.
Ipak, za sada stvari ne idu baš najbolje. Naime, u ovom trenutku se tim sa “Old Traforda” nalazi tek na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Čelsi.
U poslednje vreme izabranici Ole Gunara Solskjera imaju baš dosta problema, pošto je ova ekipa na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu su Kristijano Ronaldo i drugari doživeli dva poraza, uz jedan remi.
U proščlom kolu je šestoplasirana ekipa na tabeli doživela težak poraz na gostovanju kod neugodnog Lestera, a taj duel su “lisice” rešile u svoju korist rezultatom 4:2.
Kada je u pitanju Liga šampiona, ni tu Mančesteru za sada ne cvetaju ruže pošto se jedan od glavnih favorita za osvajanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz jedan trijumf i jedan poraz.
U prvom kolu su izabranici Ole Gunara Solskjera poraženi mimo svih očekivanja na gostovanju kod Jang Bojsa, a taj duel u Švajcarskoj je završen rezultatom 2:1.
U prošlom kolu su “đavoli” jedva došli do trijumfa nad ekipom Viljareala kada je bilo 2:1, a pobedonosni gol je Junajted postigao u petom minutu sudijske nadoknade, a strelac je bio naravno Kristijano Ronaldo.

Atalanta: “Boginja” se polako ali sigurno budi!

Kako vreme prolazi tako i Atalanta polako ali sigurno počinje da spada u sam krem italijanskog fudbala. Ova ekipa već tri godine zaredom igra u Ligi šampiona, a valja podsetiti i da su izabranici Đanpjera Gasperinija dva puta došli do plasmana u nokaut fazu, i sigurno je da će isto pokušati da ponove i ovog puta, iako grupa u kojoj se tim iz Bergama nalazi nije nimalo naivna.
Nakon dva odigrana kola popularna “Boginja” se nalazi na prvom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda. U prvom kolu je Atalanta u jednom fantastičnom meču remizirala na gostovanju kod aktuelnog osvajača Liga Evrope – ekipe Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija ostvarili veoma važan trijumf pred svojim navijačima protiv Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 1:0, čime se ova ekipa i probila na prvo mesto na tabeli.
Kada je u pitanju najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, Atalanta se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a svakako da će ta četvrta pozciija i ovog puta biti primarni cilj “Boginje” pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su fudbaleri ovog tima odigrali jedan sjajan meč i slavili na gostovanju kod Empolija, a taj duel u Toskani je završen rezultatom 1:4, uz dva gola Josipa Iličića koji je blistao na tom susretu. a čak je reprezentativac Slovenije promašio i jedanaesterac, što se na njegovu sreću nije preterano odrazilo na konačan rezultat.
Za kraj, treba istaći da Atalanta u dosadašnjem toku sezone pruža odlične partije na gostovanjima, pošto je tim iz Bergama na pet odigranih mečeva u svim takmičenjima ostvario tri trijumfa i dva remija, i to u duelima sa nimalo naivnim ekipama Intera i Viljareala.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da smo od jedne i druge ekipe očekivali dosta više na startu sezone. Ako je nešto Atalanta uspela da nam pokaže u prethodnih nekoliko godina to je da nimalo ne respektuju ekipe koje su barem na papiru jače od njih, i mišljenja smo da izabranici Đanpjera Gasperinija neće doživeti poraz na ovom gostovanju, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04.
Takođe, ovaj duel će nam gotovo sigurno doneti dosta golova iako je ulog ogroman, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.