Derbi dana: Partizan – Gent: Opet je jesen, i opet je Gent u Beogradu. Može li Partizan kao Zvezda prošle godine?

Osim mečeva trećeg kola grupne faze Liga Evrope, u četvrtak su na programu i mečevi trećeg kola Lige Konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Partizana i Genta.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Partizan: Crno-beli blistaju na startu sezone!

Nako nekoliko sušnih godina, utisak je da fudbaleri Partizana ove sezone konačno pružaju onakve partije kakve svi navijači ovog kluba i očekuju.
Naime, srpski vicešampion je pre svega uspeo da dođe do plasmana u novoformiranu Ligu Konferencije, i to pošto je na putu od ovog takmičenja eliminisao nimalo naivne ekipe Santa Klare, a pogotovu Sočija, koji se između ostalog u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli ruske Premijer lige.
Dosta dobro su izabranici Aleksandra Stanojevića koji radi sjajan posao u Partizanu otvorili i domaći šampionat pošto se u ovom trenutku “parni valjak” nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu Zvezdu, koja ruku na srce ima i meč manje.
U prošlom kolu su crno-beli upisali svoj jedanaesti trijumf u šampionatu pošto su na svom terenu bez većih problema savladali Radnik iz Surdulice, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada je u pitanju Liga Konferencije, izabranici Aleksandra Stanojevića za sada imaju maksimalan učinak pošto su na dva odigrana meča upisali dva trijumfa i trenutno se nalaze na deobi prvog mesta sa Gentom, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
U prvom kolu je Partizan slavio na nimalo naivnom gostovanju kod Anortozisa kada je bilo 0:2, da bi u drugom kolu “parni valjak” bez većih problema na svom terenu savladao Floru, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što znači da vicešampion Srbije za sada nije primio nijedan gol u trećem po kvalitetu evropskog klupskom takmičenju.
Kada je u pitanju sastav tima, strateg domaćina Aleksandra Stanojevića posle duže vremena nema značajnijih kadrovskih problema, zbog čega Partizan u izuzetno lepom raspoloženju dočekuje susret sa belgijskim Gentom.

Gent: Jedan od favorita za visok plasman u Ligi Konferencija!

Gent poput Partizana nije blistao prošle sezone i na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa plasmanom u novoformiranu Ligu Konferencija, iako je primarni cilj bio plasman u Ligu Evrope, gde je Gent između ostalog prošle godine bio u grupi sa Crvenom Zvezdom i na kraju mimo svih očekivanja nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu pošto su iz te grupe dalje prošli Hofenhajm i srpski šampion.
Bilo kako bilo, sigurno je da belgijska ekipa spada u jedne od favorita za samu završnicu novoformiranog takmičenja, a kada se sve sabere i oduzme svi navijači ovog kluba mogu i te kako da budu zadovoljni kako se za sada odvija situaciji u grupi B Lige Konferencija.
Naime, trenutno se izabranici Hejna Vanhazebruka nalaze na deobi prvog mesta sa Partizanom, uz maksimalnih šest osvojenih golova, ali i uz nešto slabiju gol razliku u odnosu na srpskog vicešampiona, pošto je Gent dao do sada tri golova, a nije primio nijedan, dok je Partizan dao gol više.
U prvom kolu je belgijski predstavnik uz dosta muke slavio na gostovanju kod Flore, dok su u drugom kolu puleni trenera Vanhazebruka bez većih problema slavili na svom terenu protiv kiparskog Anortozisa, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada je u pitanju belgijski šampionat, u ovom trenutku se fudbaleri Genta nalaze tek na dvanaestom mestu na tabeli, pa slobodno možemo reći da smo od ovog tima daleko više očekivali u najkvalitetnijem rangu belgijskog fudbala.
Ipak, u prošlom kolu je ova ekipa konačno ostvarila jedan trijumf na svom terenu i to protiv Eupena, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila četvrta pobeda Genta na domaćem terenu, i za sada je ova ekipa najbolji domaćin u prvenstvu, pošto je na šest odigranih susreta ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.

Naš predlog

Oba tima igraju sjajno na startu novoformiranog takmičenja i utisak je da će upravo ove dve ekipe na kraju odlučiti o tome koji tim će sa prvog mesta u nokaut fazu, a poznato je da prva pozicija donosi direktan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirani tim u šesnaestinu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Prednost ovog puta dajemo srpskom vicešampionu i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.28.
Utisak je da bi duel u Beogradu mogao da nam donese i dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.03.
Za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju trijumf crno-belih, smatramo da je dupla šansa 1X “sigurica” kada je ovaj duel u pitanju, a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.