Derbi dana: Barselona – Real Madrid: “El Klasiko” na novom početku, prvi put bez Ronalda i Mesija posle 16 godina!

Kao što smo već i pomenuli, odavno nije bila tako kvalitetna ponuda za klađenje kao što je to slučaj ove nedelje. Širom Evrope je na programu nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva, ali i nekoliko velikih derbija, a za vas smo ovog puta naravno analizirali popularni “El Klasiko” u kom će Barselona na svom “Nou Kampu” dočekati Real Madrid.
Meč između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Katalonci na četiri poslednja “El Klasika” ne znaju za trijumf!

Stvari nisu krenule najbolje po Barselonu nakon odlaska Lionela Mesija što je donekle i bilo očekivano. Naime, trenutno se tim iz Katalonije nalazi tek na osmom mestu na tabeli uz samo petnaest osvojenih bodova, što je zaista premalo kada su ambicije izabranika Ronalda Kumana u pitanju.
Do sada je Barselona odigrala osam mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarila četiri trijumfa, tri remija i jedan poraz.
U prošlom kolu je tim sa “Nou Kampa” na svom terenu odigrao možda i najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata i savladao nimalo naivnu ekipu Valensije, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Da stvari idu u bolje, možda se najbolje videlo i u meču trećeg kola Lige šampiona na kom je Barsa ruku na srce uz dosta muke na svom terenu slavila protiv Dinama iz Kijeva, a taj susret je završen rezultatom 1:0, nakon čega se katalonska ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli i dalje je u igri za plasman u nokaut fazu, što se naravno u nekoliko prethodnih godina nije ni dovodilo u pitanje.
Ono što je svakako u mislima fudbalera Barselone kada je ovaj “El Klasiko” u pitanju, je to što Barsa na četiri poslednja međusobna duela sa Madriđanima nije uspela da ostvari trijumf, a u tom periodu je Real slavio čak tri puta, a jedan meč je završen nerešeno.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj spektakl, Ronald Kuman neće moći da računa na Pedrija, Dembelaa i Bretvajta, ali ono što je svakako dobro je da se u tim vratio Kun Aguero, koji će po svemu sudeći ovaj meč početi sa klupe za rezervne fudbalere.

Real Madrid: Madriđani žele da nastave sa sjajnom serijom!

I Madriđani su prethodnog leta pretrpeli brojne kadrovske promene, a ona glavna se desila na klupi, pošto je Zinedina Zidana nasledio legendarni Karlo Ančeloti, od koga se traže najveće moguće stvari ove sezone, a kada to kažemo onda svakako mislimo na šampionsku titulu u Španiji i trofej u Ligi šampiona, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno se kraljevski klub nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sosijedad, ali i meč manjka u odnosu na tim sa “Anoete” pa bi Madriđani već u ovom kolu ukoliko trijumfuju na “El Klasiku” mogli ponovo da zasednu na čelo tabele.
Poslednji meč u La Ligi izabranici Karla Ančelotija su odigrali takođe u Kataloniji, i baš se i nisu proslavili na tom duelu pošto su mimo svih očekivanja doživeli poraz od Espanjola, a taj rezultat je završen rezultatom 2:1.
Kada je Liga šampiona u pitanju, pamtimo svi onaj senzacionalan poraz Reala na svom “Santjago Bernabeu” od moldavskog Šerifa, pa je cenu tog neuspeha kraljevskog kluba morao da plati Šahtjor, koga su Madriđani deklasirali u prošlom kolu na gostovanju u Ukrajini, a taj duel je završen sa više nego ubedljviih 0:5, pa je sigurno da zbog toga četa popularnog “Don Karla” u veoma lepom raspoloženju dolazi u goste kod najljućeg rivala.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je Real Madrid odigrao pet mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Poslednji “El Klasiko” je odigran početkom aprila ove godine i na njemu su potpuno zasluženo slavili Madriđani, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a golove za najtrofejniji evropski klub su postigli Karim Benzema i Toni Kros

Naš predlog

Kao i uvek, “El Klasiko” je jako teško prognozirati, pogotovu se to odnosi na ovaj pošto će prvi put posle šesnaest godina on proteći bez Ronalda i Mesija.
Međutim, Barsa ove sezone pruža dosta blede partije, i iako ni Real nije na svom prepoznatljivom nivou, mišljenja smo da su ipak Madriđani favoriti na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.55.
Smatramo i da će kraljevski klub postići makar dva gola na ovom gostovanju, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.
Za kraj, smatramo da je možda i najbolja prognoza kada je ovaj duel u pitanju kombinacija igara X2&2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.