Tiket dana: Poeni igrača

Pred nama je uzbudljiv košarkaški dan. Igraju se utakmice 6. kola Evrolige i 2. kola Evrokupa, a noć je rezervisana za NBA ligu. Evo naših predloga za igrače. Napominjemo da su granice bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Otelo Hanter (Bajern) + skokovi (granica 4,5) 1.85 u Meridianbet

U dvorani “Audi Dom” u Minhenu odigraće se duel starih znanaca, ekipa Bajerna i Milana, koje su sastale sedam puta u prošloj sezoni. Ovaj maraton se završio petom utakmicom u četvrfinalu Evrolige, i odlaskom Milana na Fajnal for ovog takmičenja prvi put posle 29 godina. Bilo je tu ipak na kraju neraščišćenih računa, i to posebno izazvanih izjavom trenera Bajerna Andree Trinkijerija da je minhenski tim zaslužio da se nađe na završnom turniru Evrolige, i da je trebalo da bude 3:1 u pobedama u korist Bavaraca.

Ekipa Bajerna se izgleda konačno kompletirala, bar većim delom, i izvojevala bitnu, prvu pobedu u Evroligi protiv Žalgirisa u prošlom kolu, posle velikog preokreta. U očekivanoj rovovskoj borbi, svaka lopta će biti bitna, to je istakao i trener Milana Etore Mesina, kao i da su skokovi i kretanje lopte ključevi za uspeh protiv agresivne igre Bajerna. Na strani Bajerna, najviše se na planu skoka i odbrane ispod koša, traži od američkog trija Dešona Tomasa, Augustina Rubita i Otela Hantera, uz vrednu podršku povratnika Vladimira Lučića, koji je prvi put zaigrao protiv Žalgirisa.

Otelo Hanter je jedan od onih zahvalnih i borbenih igrača čiji se učinak neće uvek videti kroz oko statistike, posebno u koloni poena, ali Hanter radi toliko sitnih stvari da nije ni čudo da je italijanski strateg Andrea Trinkijeri na klupi minhenskog tima insistirao na njegovom dolasku.

Naš predlog su plus skokovi na Otela Hantera u ovom meču, koji bi trebalo da bude tvrd u najavi. Granica je postavljena na 4,5 uhvaćenih lopti, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Saša Vezenkov (Olimpijakos) + poeni (granica 13,5) 1.85 Meridianbet

U Olimpijakosu su naučili bitnu lekciju prošle sezone, pa su procenili da su načinili veliku grešku ne igrajući domaću ligu, i da nije dovoljno da ekipa bude u dobrom takmičarskom ritmu ako igra samo Evroligu. Tako da ove košarkaške godine ponovo igraju grčki šampionat, i čini se da izgledaju bolje na terenu nego prošle sezone.

Velike zasluge za dobre predstave pripadaju krilnom centru i bugarskom internacionalcu Saši Vezenkovu, koji se čini da je potpuno sazreo za ulogu jednog od glavnih igrača u timu na višem evroligaškom nivou. Na meču protiv berlinske Albe trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas neće imati na raspolaganju centra Hasana Martina, dok je krilni igrač Kostas Papanikolau neizvestan. Posle pet mečeva u Evroligi  prosek poena Saše Vezenkova je 12,4, ali se mora istaći da su neki dueli bili protiv snažnih ekipa koje se bore za sam vrh Evrolige, Cska iz Moskve, Barselone i Reala.

Naš predlog su plus poeni na Sašu Vezenkova protiv neugodne Albe Iz Berlina, ekipe koja je  iznenađujuće ubedljivo odnela pobedu u Beogradu protiv Crvene Zvezde u prethodnom kolu. Od ove ekipe Albe se, bez obzira ko se nađe na parketu, ili ko ne može da igra zbog povrede, očekuje maskimalno ozbiljan pristup obavezama na terenu, a granica je postavljena na 12,5 poena za učinak Vezenkova u Meridianbet kladionici, sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Nejt Volters (Crvena zvezda) + poeni (granica 12,5) 1.85 u Meridanbet

Crvenu zvezdu očekuje paklena nedelja u Evroligi, dupli program i dva  gostovanja, prvo u Monaku, a onda i u Milanu. Čini se da bi Crvena zvezda svoju šansu za pobedom trebalo pre svega da potraži u večerašnjem duelu, iako je u prošlosti bilo lepih pobeda i u Milanu, čak četiri vezane. Monako je još uvek ekipa koja se traži, uigrava, pošto je mnogo novih igrača došlo.

U beogradskoj ekipi na raspolaganju neće biti plejmejker Nikola Ivanović, duže odsutni Eron Vajt, a pod znakom pitanja ,po rečima trenera Dejana Radonjića, je i ponajbolji igrač Nikola Kalinić. Od ove ekipe Crvene zvezde se očekuje da pobeđuje igrajući vrhunsku odbranu, lomeći rivale borbenošću i veikim zalaganjem.

Odlazak vrsnog strelca Džordana Lojda iz prošle sezone se oseća u napadu, njegovih 17,3 poena u proseku u Evroligi nije lako nadoknaditi. Ostin Holins, pojačanje na bekovskim pozicijama, je neko ko je zamišljen kao zamena ili bar delom kao neko ko će zameniti učinak Džordana Lojda ove godine u dresu Crvene zvezde. On za sada ima prosek od 6,3 poena u Evroligi. Nejt Volters je američki veteran koji ima iskustvo i u Nba ligi ali i u većem broju klubova na visokom nivou u Evropi, Žalgirisu, Makabiju i Uniksu izmedju ostalih. Crvena zvezda je povratkom Branka Lazića dobila veći broj igrača koji su odlični defanzivci, i koji će provesti veče jureći za neumornim Majkom Džejmsom. Teži posao će biti na drugoj strani terena, u napadu. Neigranje Nikole Ivanovića, neizvesnost igranja Nikole Kalinića i dosadašnja neuverljivost Ostina Holinsa, iziskuju ekstra partiju američkog beka Nejta Voltersa koja bi omogućila Crvenoj zvezdi šansu da ostvari pobedu, ili bar da bude u igri do kraja na teškom gostovanju na Azurnoj obali.

Naš predlog su plus poeni Nejta Voltersa u duelu kumova na trenerskim pozicijama, Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde i Zvijezdana Mitrovića na klupi Monaka, granica je postavljena na 10,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Mustafa Fol (Olimpijakos) + skokovi (granica 4,5) 1.85 u Meridianbet

Mustafa Fol je francuski igrač koji je visok 2,18 i predstavlja impresivnu figuru u reketu Atinjana. Došao je iz Asvela u Olimpijakos ove godine, i čini se da se dobro snašao u redovima Pirejaca na početku, sa izglednim šansama da još više doprinese dobrim igrama crveno-belih u budućnosti.

Večeras neće zbog povrede biti američkog centra Hasana Martina u redovima Pirejaca, i najveći teret pod koševima bi trebalo da iznesu Mustafa Fol i Saša Vezenkov. Direktni rivali u ekipi Albe bi trebalo da im budu Luk Sikma i Oskar de Silva u prvom redu. Centarski duo iz grčkog tima bi mogao da ima odlično veče u dvorani “Mira i prijateljstva”, domu igrača Olimpijakosa. Mustafa Fol se kroz karijeru, pre svega isticao skokovima i stamenom pojavom, ali njegova statistika se ipak menjala u različitim timovima, pre svega zavisno od toga koliko je minuta provodio na terenu. Tako da je bolje partije pružao u Turk Telekomu i Asvelu, a nešto slabije u Lokomotivi iz Kubana. U Olimpijakosu je Mustafa Fol ipak bitan deo ekipe, i čini se da uživa veliko poverenje trenera Jorgosa Barcokasa.

Naš predlog su plus skokovi na Mustafu Fola, granica je postavljena na 5,5 skokova, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 11.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.