Tiket dana (sreda, 27.10.2021)

tiket dana

Sasvim solidna je ponuda za danas, s obzirom da nema Lige šampiona. Italijani i Španci igraju vanredna kola, pa su uzbuđenja zagarantovana. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Empoli – Inter – 2,2+ @ 1.69 u Meridianbet

Šampion Italije ostao je bez pobede u velikom derbiju protiv Juventusa u 90. minutu. Tada je, nakon signalizacije iz VAR sobe, sudija Marijani dosudio kazneni udarac za ”Staru damu”, i koga je Dibala izjednačio. Prethodno je Edin Džeko doveo Inter u vođstvo. Takva odluka izazvala je bes kod trenera Inzagija, koji je tom prilikom i iskujučen. Posle dve vezane utakmice bez pobede u prvenstvu, pre Juventusa Inter je izgubio od Lacija, ”neroazuri” su ostali treći, ali sada imaju po sedam bodova manje od Napolija i gradskog rivala Milana. Nije to mala razlika, a zabrinjava činjenica da nisu pobedili ni u jednom od tri derbija koja su igrali, protiv Atalante, Lacija i Juventusa. U Ligi šampiona su pobedili ”strašni” Šerif i upisali prvu trojku posle poraza od Reala i remija sa Šahtjorom. Na gostovanju u Empoliju nemaju izbora osima da pobede i bar zadrže odstojanje u odnosu na vodeći dvojac. Domaćin se posle jedne godine vratio u Seriju A i planira da ovaj put produži boravak. Za sada su sasvim solidni, imaju četiri pobede i pet poraza, što je u ovom trenutku dovoljno za 10. mesto, koje potpuno zadovoljava njihove ambicije. U subotu su osvojili kapitalne bodove u Salernu, protiv tima sa kojim su ušli u viši rang, a to im je bila već treća pobeda na strani, posle trijumfa nad Juvetusom u Torinu i na Sardiniji protiv Kaljarija. Dakle, Empoli igra slabije na svom ”Karlo Kastelaniju”, na kome su pobedili samo Bolonju. Inter neće kiksirati, pa očekujemo dvojku, uz bar dva gola aktuelnog šampiona Serije A. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.69.

Manhajm – Union Berlin – 2,2+ @ 1.84 u Meridianbet

Valdhof iz Manhajma je trećeligaš, a u nju je ušao 2019. gdine, pobedivši u regionalnoj Jugozapad ligi, a zatim i u baražu. Ovo im je treća uzastopna sezona u trećeoj ligi, a u Cvajti su bili još pre punih 19 godina. Trenutno su u dobroj formi i nisu izgubili na poslednjih šest mečeva. Sa 20 osvojenih bodova nalaze se na petom mestu, ali imaju i jedan zaostali meč, pa bi u slučaju trijumfa u njemu, skočili na drugu pziciju, odmah iza vodećeg Magdeburga. Manhajm želi u Cvajtu, a takmičenje u Kupu nije mu prioritet, mada su u prvom kolu napravili veliko iznenađenje i eliminisali Ajntraht iz Frankfurta, tim koji je osvojio ovo takmičenje pre četiri godine. I u drugom kolu za rivala imaju jednog bundesligaša, doduše svežeg, pošto je Union u eliti tek drugu sezonu. Međutim, i pored toga, ovaj tim je pravi hit u Bundesligi, i uspeo je da se domogne i Evrope, po prvi put u svojoj istoriji, pa sada igra u grupnoj fazi Lige konferencija. Berlinci igraju dobro i ove sezone u Bundesligi, posle devet kola nalaze se na petom mestu, a da nisu primili gol u Štutgartu u 90. minutu, bili bi na četvrtom. Imali su gol prednosti u Štutgartu, a ”Švabe” su imale i igrača manje, ali Union nije sačiuvao pobedu. U prvom kolu DFB kupa Union je već eliminisao jednog trećeligaša, minimalno su trijumfovali u Minhenu protiv Turkgučua, pa verujemo da mogu izbaciti i Manhajm.Manhajm nije uspeo da pobedu Cvikau u subotu na svom terenu i ne verujemo da će iznenaditi Union, kao što su to uradili sa Ajntrahtom na početku sezone. Predlažemo dvojku, uz bar dva gola gostiju. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.84.

Majorka – Sevilja – 2 @ 1.80 u Meridianbet

Andalužanima neće biti lako na Balearima kod povratnika u elitu. Majorka je bila ubedljiva u prošloj sezoni u Segundi, a solidno je startovala i u La Ligi. Sa 12 osovjenih bodova u ovom trenutku su dalkeo od začelja tabele, ali ne i na sigurnom. U proplom kolu Majorka je ostala bez pobede na Mestalji, mada je protiv Valensije vodila sa 2:0 sve do sudijske nadoknade. Vodili su sa 2:0, ali su od 55. minuta igrali bez isključenog Lija, pa su uporni ”Slepi miševi” preko Gefeša u 93. i Gaje u 98. minutu stigli do izjednačenja. Ovakav ishod morao bi da ostavi trag na igračima Majorke, pogotovo jer nije bilo dovoljno vremena da ”prebole” ovakav epilog. U Palma De Majorku dolazi Sevilja, tim koji gaji nadu da može i do titule ove sezone. Andalužani su treći pred ovo kolo, imaju isti broj bodova kao i Real, a jedan manje od vodećeg Sosijedada, s tim da Baskijci imaju utakmicu više od Reala i Sevilje. U Ligi šampiona Sevilja je u trećem kolu igrala bez golova u Lilu, pa će kroz sedam dana ugostiti šampiona Francuske i tražiti tri boda koji bi ih približili plasmanu u nokaut fazu. Posle Lila igrali su na svom ”Sančez Pishuanu” protiv Levantea, koga su dobili sa 5:3 Sevilja odavno nije dala pet golova neko, u svim tamičenja, pa goleada protiv tima iz Valensije može samo da hrabri trenera Đulena Lopetegija. Trijumf na Balearima ostavio bi ih u samom vrhu tabele sa dobrim izgledima da se uskoro nađu i na liderskoj poziciji. Predlažemo vam dvojku, očekujemo tvrd meča, ali i pobedu kvalitetnijeg gosta. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 5.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.