Tip dana: Atletiko Mineiro – Korintijans: Hulk i Dijego Kosta su već stavili jednu ruku na pehar koji navijači Mineira čekaju punih 50 godina!

U sredu je takođe nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ponovo analizirali jedan meč brazilske Serije A, i to susret između prvoplasiranog Atletiko Mineira i šestoplasiranog Korintijansa.
Meč između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 23:00h.

Atletiko Mineiro: “Petlovi” drže sve u svojim rukama!

Kada se sve sabere i oduzme, nema apsolutno nikakve sumnje da su fudbaleri Atletiko Mineira ekipa koja je za sada ubedljivo najviše pokazala od svih timova iz brazilske Serije A, a to će nam svakako najbolje posvedočiti i tabela, koja nam govori da se Hulk i drugari trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Palmeiras, što nije nimalo naivna bodovna prednost ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo osam kola.
Pre svega, treba napomenuti da su popularni “petlovi” do poslednje titule šampiona Brazila došli još 1971. godine, što znači da bi Mineiro posle punih pedeset godina ove sezone mogao da dođe do naslova prvaka.
Inače, u prošlom kolu su izabranici trenera Kuke slavili protiv gradskog rivala Amerike, i to uz dosta muke, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Arana nakon asistencije Hulka.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu valja napomenuti da su “petlovi” ubedljivo najbolji domaćini u Seriji A, pošto su na petnaest odigranih susreta ostvarili čak trinaest trijumfa, uz jedan remi, ali i jedan poraz, što znači da je Mineiro osvojio ove sezone čak 40 bodova na svom terenu.
Ono što je još zanimljivije je da lider na tabeli na poslednjih trinaest odigranih mečeva na svom terenu ima isto toliko trijumfa, čime su Hulk, Dijego Kosta i drugari samo potvrdili da su bez premca najbolja domaća ekipa u šampionatu.
Inače, trener Mineira Kuka za ovaj meč neće moći da računa na Kena, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj duel koji će možda biti i ključan kada je u pitanju šampionska titula, obzirom da Korintijans nije nimalo naivna ekipa, a na sve to “Timao” igra sjajno u poslednje vreme.

Korintijans: “Timao” želi do direktnog plasmana u Kopa Libertadores!

Oni koji pomno prate brazilski fudbal sigurno znaju da je Korintijans sedmostruki šampion ove zemlje, a do poslednje titule prvaka Brazila je popularni “Timao” što u prevodu znači veliki tim, došao 2017. godine.
Prošlo prvenstvo je ova ekipa završila tek na dvanaestom mestu na tabeli, pa je samim tim sezona bila i te kako neuspešna, ali je utisak da svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa ovosezonskim partijama sedmostrukog šampiona Brazila.
Naime, Korintijans se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz podatak da bi eventualnim trijumfom na gostovanju kod lidera na tabeli mogao da se popne na poziciju broj četiri koja je značajna i zbog toga što je to poslednje mesto koje na kraju Serije A donosi direktan plasman u Kopa Libertadores, a upravo to i jeste pred početak prvenstva označeno kao primarni cilj Korintijansa za ovu sezonu.
U prošlom kolu su izabranici trenera Silvinja slavili nad Fortalezom, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, a ono što je zanimljivo je da Fortaleza u ovom trenutku zauzima peto mesto i ima samo bod viška u odnosu na “Timao”.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je sedmostruki šampion Brazila odigrao petnaest mečeva van svog terena i doživeo samo tri poraza, ali i sedam remija, a na sve to Korintijans je uspeo da upiše i pet pobeda na strani od kojih se poslednja desila još krajem avgusta, kada je šestoplasirana ekipa na tabeli slavila kod Gremija.
Što se tiče izostanaka, Silvinjo ima daleko više problema u odnosu na svog kolegu iz Mineira, pošto za ovo gostovanje kod lidera na tabeli neće moći da računa na Viliana, Ruana i Ronija, što će svakako biti veliki hendikep uoči najtežeg gostovanja u Seriji A.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran sredinom jula, kada su popularni “petlovi” nakon preokreta slavili sa 1:2.

Naš predlog

Mineiro čitavim tokom šampionata pruža brutalne partije i zaista je nerealno da ova ekipa sada u preostalih desetak kola sve prospe, pogotovu što navijači ovog kluba titulu šampiona Brazila čekaju punih pedeset godina, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Ako se osvrnemo na prethodne međusobne duele između Atletiko Mineira i Korintijansa dolazimo do zaključka da su to uglavnom mečevi sa velikim brojem golova, pa apsolutno nema nikakvog razloga da to ne bude slučaj i ovog puta, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.
Za kraj, verovatno i idealna kombinacija kada je ovaj susret u pitanju je igra 1X&3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.