Tiket dana (četvrtak, 11.11.2021)

tiket dana

Počinju završni okršaji u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, kada je Evropa u pitanju. Saznaćemo kojih deset selekcija će direktno u Katar, a kojih 12 će se briti za još tri upražnjena mesta. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Gruzija – Švedska – 2,0-3 2.02 u Meridianbet

Selekcija ”Tri krune” juriće pobedu u Gruziji i nadati se kiksu Španije u Grčkoj. Dva kola pre kraja takmičenja u ovoj grupi Švedska ima 15 bodova, Španija dva manje, ali i Grci imaju neku svoju računicu sa trenutnih 9 bodova. No, realnije je da o prvom meču odlučuje utakmica poslednjeg kola u kojoj ”Furija” dočekuje Skandinavce. Šveđani su pobedom u prošloj utakmici protiv Grčke napravili odlučujući korak makar ka baražu, ali bi bilo dobro da u Španiju odu sa bodovnom prednošću, pošto će im onda biti dovoljan i remi. Naravno da će više razmišljati o meču na Iberijskom poluostrvu, ali moraju da odrade meč u Gruziji i upišu trijumf. Domaćin odavno nema nikakve ambicije, za njih su kvalifikacije završene još kad su prvi put poraženi, pa je ovoj selekciji mnogo bitnija Liga nacija, jedino takmičenje preko kod mogu na veliku scenu, odnosno na naredni EURO. Gruzija ima četiri boda iz sedam utakmica, a u prvom meču između ove dve selekcije Švedska je slavila minimalnu pobedu golom Klaesona. Očekujemo da Švedska pobedi u Batumiju, gde se igra ovaj meč, ali uz dvojku ne verujemo u mnogo golova. Naš predlog je 2,0-3 a u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.02.

Jermenija – Severna Makedonija – 0-2 @ 1.68 u Meridianbet

Obe selekcije i daje veruju da mogu do drugog mesta i plasmana u doigravanje. Bili su mnogo bliži tom cilju pre početka septembarskih kvalifikacija, ali su od tada Jermeni bez pobede na pet uzastopnih mečeva, a Makedonci su u tom intervalu dobili samo Lihtenštajn. I Jermenija i Makedonija imaju po 12 bodova, dok je drugoplasirana Rumunija sakupila jedan više. Odgovaralo bi im da Rumuni ne pobede Island, mada je to teško izvodljivo u situaciji kada ”Ribari” nemaju nikakve šanse ni za baraž. Po svemu, Rumuni su na korak od plasmana u doigravanje, s obzirom da u poslednjem kolu igraju sa Lihtenštajnom, dok Jermenija ide u Nemačku, a Makedonija dočekuje Island. U prvom meču ove dve selekcije igrale su bez golova u Skoplju, pa ni sada ne očekujemo goleadu. Slušaće šta se dešava u Rumuniji, i u slučaju da Island napravi senzaciju, Makedoncima bi znatno skočile šanse, pod uslovom da pobede u Batumiju. Za Jermenju se sve završilo remijem sa Lihtenštajnom na domaćem terenu i porazom u Rumuniji u prošlom kolu. Njima ostaje duel u Nemačkoj, a ”Panceri” ne gube dva puta u istim kvalifikacijama na svom terenu, s obzirom da su ih već dobili Makedonci u Duizburgu. Naš predlog za ovaj meč je mali broj golova, a za 0-2 u kladionici Meridianbet kvota je 1.68.

Ekvador – Venecuela – 1,2+ @ 1.78 u Meridianbet

Ekvadorci se i dalje drže odlično i neće biti iznenađenje ako ih gledamo u Kataru naredne godine. Trenutno su odmah iza nedodirljivih Brazila i Argentine, a ispred Kolumbije i Urugvaja, koji im dišu za vrat i imaju samo bod manje. Zato Ekvador ne sme da dozvoli nikakvo iznenađenje protiv Venecuele, selekcije koja nema nikakve šanse da ode na Mundijal i trenutno je poslednja sa samo sedam bodova na kontu. Treba reći da je Venecuela silno zadužila Ekvador tako što ih je pobedila u prvom delu takmičenja, i to je jedina pobeda ove selekcije u ovim kvalifikacijama. Taj meč odigran je pre mesec dana i teško je pao Ekvadoru, pošto su na te bodove ozbiljno računali. Čak su i vodili, ali su na kraju ostali i bez boda. Raspoloženje se popravilo nakon remija u Kolumbiji, ali teški ispiti tek predstoje Ekvadoru. Zato ovde nemamo nikakvu dilemu, jedinica je više nego izvesna, a verujemo da će domaćin postići i bar dva gola. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.78.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.