Tip dana: Vels – Belorusija: Domaćin ima sve u svojim rukama!

U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, a ovoga puta smo za vas analizirali duel između Velsa i Belorusije.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Vels: Mogu li Velšani do baraža?

Velšani su za sada ostavili poprilično dobar utisak u ovim kvalifikacijama, a ono što je nekako najbitnije je da Garet Bejl i drugari još uvek drže sve u svojim rukama, i za definitivni plasman u baraž će im po svemu sudeći biti potrebna četiri boda iz dva susreta, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak, ali je utisak da izabranici selektora Pejdža ne bi trebalo da imaju problema makar na ovom prvom susretu sa Belorusima, koji se do sada blago rečeno nisu proslavili.
Trenutno Velšani zauzimaju treću poziciju u grupi uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Češka koja ruku na srce ima i meč više.
U prošlom kolu je Vels ostvario veoma važan trijumf na nimalo naivnom gostovanju kod Estonije, a taj duel je završen rezultatom 0:1
Ono što bi verovatno mogao da bude veliki hendikep za domaću selekciju je taj što selektor Pejdž najverovatnije neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Gareta Bejla, ali se i pored povrede koju vuče duže vreme fudbaler Real Madrida našao na spisku.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je trećeplasirana selekcija u grupi odigrala dva meča na svom terenu i ostvarila jedan trijumf i jedan remi, a ono što je za svaku pohvalu je svakako i podatak da četa Roba Pejdža još uvek nije primila gol na svom terenu.
Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu Velšani su stigli do osmine finala gde su nažalost eliminisani od Danske i to pošto je taj meč završen sa više nego ubedljivih 4:0.
Za kraj, treba podsetiti da Garet Bejl i drugari u poslednjem kolu na svom terenu dočekuju Belgijance koji na tom susretu najverovatnije neće imati takmičarski motiv pošto trenutno imaju čak pet bodova viška u odnosu na Vels i Češku, i eventualnim trijumfom sutra nad Estonijom bi i definitivno došli do plasmana na Svetsko prvenstvo.

Belorusija: Kvalifikacije za zaborav!

Godinama unazad selekcija Belorusije nikako da napravi neki značajniji rezultat u kvalificijama, kako za Svetsko tako i za Evropsko prvenstvo, ali je malo ko očekivao da će ova reprezentacija pružati ovoliko loše partije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.
Naime, izabranici selektora Kondratijeva se trenutno nalaze na poslednjem mestu u grupi sa samo tri osvojena boda, što je zaista premalo.
Do sada je Belorusija odigrala sedam mečeva i ostvarila samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Estonije, kada je bilo čak šest golova, pošto je taj meč završen rezultatom 4:2, dok je pored toga ova selekcija doživela čak šest poraza.
U prošlom kolu su izabranici Georgija Kondratijeva doživeli novi poraz i to ovog puta na svom terenu od Češke, kada je bilo 0:2.
Ako ne računamo tu pobedu na svom terenu nad Estonijom, Belorusija je bez ikakve sumnje svoj najbolji meč u ovim kvalifikacijama odigrala upravo protiv Velsa u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Naime, na tom duelu koji je odigran početkom septembra je domaća ekipa vodila sa 2:1, ali na kraju ipak izgubila taj susret i to nakon gola koji je postigao Garet Bejl u trećem minutu sudijske nadoknade, što je inače bio i njegov treći pogodak na tom susretu.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je ova selekcija odigrala tri meča na strani i doživela isto toliko poraza, uz čak jedanaest primljenih golova i nažalost niti jedan postignut, što možda i najbolje pokazuje kako Belorusija igra u ovim kvalifikacijama, koje će sasvim sigurno i navijači ove selekcije, ali i fudbaleri i stručni štab što pre želeti da zaborave.
Za kraj, na tri poslednja međusobna susreta između Belorusije i Velsa su slavili Velšani, a na ukupno šest dosadašnjih međusobnih susreta selekcija Velsa ima čak pet trijumfa, a jednom su slavili Belorusi, i to u septembru 2000. godine kada je bilo 2:1.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Velšani od prvog minuat krenuti ofanzivno ka golu Belorusa kako bi što pre rešili pitanje pobednika, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.
Vrlo verovatno nas u Kardifu očekuje i jedan i te kako efikasan duel, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.