Derbi dana: Liverpul – Arsenal: Da li je došlo vreme da “Topovi” ponovo zagrme na Enfildu?

U subotu je fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta kao derbi dana analizirali meč koji će biti odigran na Enfildu, gde će fudbaleri Liverpula dočekati Arsenal.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Liverpul: Loše partije u poslednje vreme!

Sigurno je da svi navijači Liverpula prošlu sezonu žele što pre da zaborave, pošto su “redsi” jedva uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, i to tek u poslednjem kolu najkvalitetnije lige na svetu.
Svakako da četa Jirgena Klopa želi da ove sezone izbegne nedoumice oko plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a zanimljivo je da se Liverpul trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Nakon fantastičnog starta šampionata, utisak je da kako vreme prolazi tako i “redsi” pružaju sve slabije partije, što nam najbolje pokazuje i podatak da je Liverpul na dva poslednja meča u Premijer ligi bez trijumfa, i to pošto su prvo na svom terenu mimo svih očekivanja remizirali sa Brajtonom, da bi nakon toga u jednom fenomenalnom susretu sa Vest Hemom, na kom je bilo čak pet golova, doživeli svoj prvi poraz u šampionatu, pošto je taj duel završen rezultatom 4:1.
Kada su u pitanju mećevi na domaćem terenu do sada su izabranici Jirgena Klopa odigrali pet susreta na “Enfildu” i ostvarili samo dva trijumfa uz čak tri remija, bez poraza.
Kada su u pitanju izostanci, po poslednjim informacijama koje stižu sa ostrva, trener Liverpula za ovaj derbi sa Arsenalom neće moći da računa na Firmina, Hendersona, Keitu, dok su Robertson i Milner pod velikim znakom pitanja, što nam jasno govori da zdravstveni bilten na “Enfildu” nije najsjajniji.
Poslednji međusobni susret fudbaleri Liverpula i Arsenala su odigrali početkom aprila ove godine i to na “Emirejtsu”, a taj duel je završen pobedom “redsa” od čak 0:3, zbog čega će sasvim sigurno popularne “tobdžije” imati ogroman motiv na ovom duelu.

Arsenal: “Tobdžije” se polako ali sigurno bude!

Godinama unazad fudbaleri Arsenala ne postižu značajnije rezultate u Premijer ligi a sigurno je da se sve to nekako poklopilo i sa odlaskom Arsena Vengera iz ovog tima.
Bilo kako bilo, i ovog puta će primarni cilj Arsenala biti plasman u neko od evropskih takmičenja. što se konačno čini kao realan domet.
Naime, trenutno se “tobdžije” nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što bi svakako dobrano obradovalo sve navijače Arsenala pošto njihov omiljeni tim prošle sezone posle baš dosta vremena nije uspeo da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.
Izabranici Mikela Artete igraju sjajno u poslednje vreme. što nam najbolje pokazuje podatak da je ova ekipa na tri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je Arsenal bio bolji na svom “Emirejtsu” od Votforda, a taj duel je završen rezultatom 1:0, pošto je jedini gol na meču delo Smit Rouva. Iako rezultat to ne pokazuje, petoplasirana ekipa na tabeli je dominirala od prvog do poslednjeg minuta na tom susretu i pravo je čudo kako su Obamejang i drugari postigli samo jedan gol na tom duelu.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada su izabranici Mikela Artete odigrali pet mečeva van svog terena i ostvarili dva trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Trener Arsenala za ovaj duel definitivno neće moći da računa na Džaku i Kolašinca, dok je Tomas Parti još uvek neizvestan, ali medicinski tim “tobdžija” čini sve da ga osposobi za ovaj veoma važan susret.
Kao što smo već pomenuli, tim iz Londona je u poslednjem međusobnom okršaju sa “redsima” doživeo ubedljiv poraz, dok je pre toga ekipa Arsenala slavila u osmini finala EFL Kupa i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Naš predlog

Arsenal igra sjajno u poslednje vreme i deluje da nije bez šansi na ovom gostovanju, ali sa druge strane je nekako nerealno da tako kvalitetan tim poput Liverpula ne dobije tri vezana meča u Premijer ligi, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.
Ipak, smatramo da će četa Mikele Artete postići makar jedan gol na ovom duelu, i zato vam hrabro preporučujemo da odigrate kombinaciju 1&GG za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.80.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju kombinacija GG3+ što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.