Derbi dana: Čelsi – Juventus: “Plavci” overavaju plasman u nokaut fazu!

U utorak je na programu peto kolo grupne faze Lige šampiona, a derbi kola se igra na “Stamford Bridžu” gde će aktuelni šampion Evrope Čelsi ugostiti Juventus.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Čelsi: Overa plasmana u nokaut fazu!

“Plavci” su prošle sezone verovatno mimo svih očekivanja došli do trofeja u Ligi šampiona, a sigurno je da će četa Tomasa Tuhela učiniti sve da i ove sezone ponovi dobar plasman, iako se mora priznati da će ipak primarni cilj biti titula šampiona Engleske, gde se “plavci” trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, koga su upravo i pobedili prošle sezone u velikom finalu Lige šampiona.
Inače, u prošlom kolu su “plavci” slavili na poprilično teškom gostovanju kod Lestera, a taj duel je završen rezultatom 0:3, uz golove Ridigera, Kantea i Pulišića.
Što se tiče najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, tim sa “Stamford Bridža” se nalazi veoma blizu plasmanu u nokaut fazu pošto se trenutno aktuelni šampion nalazi na drugom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova, što je za čak šest bodova više u odnosu na trećeplasirani Zenit.
Do sada su “plavci” odigrali četiri meča u elitnom takmičenju i ostvarili tri trijumfa uz jedan poraz i to na gostovanju kod Juventusa koji je u prošlom kolu i definitivno obezbedio plasman u narednu fazu.
Taj duel u Torinu je završen rezultatom 1:0, a ispostavilo se da je to bio i jedini gol koji su fudbaleri Čelsija primili u dosadašnjem toku Lige šampiona, što nam još jednom pokazuje da četa Tomasa Tuhela ima odličnu odbranu.
Što se tiče sastava tima, Mateo Kovačić sigurno neće nastupiti zbog povrede, vrlo verovatno neće biti ni Haverza i Vernera, dok bi po poslednjim informacijama koje nam stižu iz Engleske Romele Lukaku nakon nešto duže pauze konačno mogao da zaigra na ovom susretu, koji će nam vrlo verovatno i dati odgovor na pitanje koja će od ove dve ekipe sa prvog mesta u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Juventus: Alegri će promešati karte!

Iako “stara dama” ima dosta problema u Seriji A ove sezone, zaista niko “bjankonerima” ne sme da ospori fantastične partije u Ligi šampiona što je i dovelo do toga da Juventus dva kola pre kraja grupne faze obezbedi plasman u osminu finala, što je svakako bio jedan od primarnih ciljeva kada je ova sezona u pitanju.
Do sada je klub iz Torina odigrao četiri meča u elitnom takmičenju i sva četiri dobio uz samo dva primljena gola, i to oba u meču prošlog kola kada je Juventus na svom terenu slavio protiv Zenita, a taj meč je završen rezultatom 4:2.
Svakako, najbitniji trijumf je jedna od najtrofejnijih italijanskih ekipa ostvarila u drugom kolu kada su na svom terenu savladali Čelsi, koji je aktuelni vladar Evrope, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Serije A, izabranici Masimilijana Alegrija su nas ove sezone nekoliko puta i te kako neprijatno iznenadili, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i tim iz Torina pruža sve bolje partije.
Naime, u ovom trenutku se Juve nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa je zaista teško očekivati da se “stara dama” ove sezone ozbiljnije umeša u borbu za Skudeto, mada ako nam je neki tim u prethodnih nekoliko godina pokazao da ga nikada ne treba otpisivati, onda je to svakako Juventus.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija ostvarili drugi vezani trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i to pošto su na teškom gostovanju kod Lacija slavili sa 0:2, a zanimljivo je da je oba gola na tom meču na “Olimpiku” postigao defanzivac Leonardo Bonuči, i to oba puta iz penala.
Što se sastava tima tiče kada je ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona Evrope u pitanju, očekuje se da strateg Juventusa odmori neke od svojih najvažnijih fudbalera, a za sada je izvesno da zbog povreda u Londonu neće nastupiti Bernardeski, Kjelini, Danilo, De Šiljo i Ramzi.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da se očekuje da Masimilijano Alegri malo promeša karte kada je u pitanju ovaj duel sa Čelsijem, pošto je poznato da je “stara dama” već obezbedila plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zbog čega između ostalog i dajemo veliku prednost domaćinu kada je ovaj duel u pitanju i predlažemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.
Ne treba u Londonu očekivati previše golova, ali sigurno je da će ih biti, zbog čega vam savetujemo da se ograničite na igru od 2-3 gola. što Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.96.
Za kraj, smatramo da je idealna kombinacija kada je ovaj meč u pitanju igra 1,2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.