Derbi dana: Crvena Zvezda – Ludogorec: Zvezda seče ”Ludu šumu” i pravi proplanak za prolećni piknik u Evropi!

U četvrtak su na programu mečevi petog kola grupne faze Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će fudbaleri Crvene Zvezde dočekati Ludogorec.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Crvena Zvezda: Četa Dejana Stankovića ima sve u svojim rukama!

Fudbaleri Crvene Zvezde su na jedan fantastičan način započeli takmičenje u Ligi Evrope, pošto je srpski šampion posle prva dva kola bio na prvom mestu na tabeli, i to pošto su prvo crveno-beli slavili na svom terenu protiv favorizovane Brage, a potom i na gostovanju kod Ludogoreca, kada je bilo 0:1.
Kako je vreme prolazilo tako je i četa Dejana Stankovića pružala nešto slabije partije u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a ono što je svakako evidentno je da Zvezdi nikako ne odgovara ekipa Miđilanda, sa kojom je naš predstavnik u Ligi Evrope iz dvomeča osvojio samo jedan bod, pošto je u Danskoj bilo 1:1, dok je na stadionu “Rajko Mitić”, danski šampion slavio sa 0:1, ali je imao igrača više dobrih osamdeset minuta, nakon opravdanog isključenja Miloša Degeneka.
U ovom kolu Crvena Zvezda dočekuje Ludogorec, i ukoliko slavi na svom stadionu, srspki šampion će skoro sigurno obezbediti plasman u nokaut fazu, mada dosta zavisi i od meča koji se igra Danskoj gde će Miđiland dočekati Bragu.
Što se tiče LingLong Superlige, u ovom trenutku se crveno-beli nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na Partizan, ali i uz meč manjka u odnosu na trenutnog lidera na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića slavili na nimao naivnom gostovanju kod Mladosti iz Lučana, a taj duel je završen rezultatom 1:5, iako je domaćin prvi došao do vođstva na tom susretu.
Trostruki strelac je bio Aleksandar Katai koji se na najbolji mogući način vratio nakon pauze zbog koronavirusa, i sigurno je da će bivši fudbaler Alavesa i Los Anđeles Galaksija biti najveća pretnja po gol gostiju iz Razgrada koji u Beograd dolaze u okrnjenom sastavu.
Inače, Dejan Stanković neće moći da računa na Miloša Degeneka i Marka Gobeljića koji su dobili crveni karton u prošlom kolu, dok je pod velikim znakom pitanja Seku Sanogo, pa se očekuje da umesto njega od starta krene Njegoš Petrović koji pruža dosta dobre partije u poslednje vreme.

Ludogorec: Može li “luda šuma” do prvog trijumfa?

Deluje da smo od šampiona Bugarske dosta više očekivali u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope, pošto se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli i to sa samo jednim osvojenim bodom.
Do sada je ekipa iz Razgrada odigrala četiri meča i doživela čak tri poraza uz samo jedan remi i to na nimalo naivnom gostovanju kod Miđilanda, kada je bilo 1:1.
Nakon toga su izabranici Stanislava Genčeva vezali čak tri poraza u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju i to dva puta od Brage, i jednom od Crvene Zvezde kod koje između ostalog i dolaze u goste u ovom kolu.
Kada je u pitanju bugarski šampionat, Ludogorec je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod CSKA Iz Sofije, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, trenutno se “Luda šuma” nalazi na prvom mestu na tabeli bugarskog šampionata uz tri boda viška u odnosu na CSKA i sigurno je da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku bitku za naslov prvaka Bugarske, u kojoj će naravnog Ludogorec biti veliki favorit.
Trener tima iz Razgrada, Stanislav Genčev ima velikih problema kada je u pitanju sastav tima za ovo gostovanje kod Crvene Zvezde, pošto će bugarski šampion nastupiti bez četiri standardna prvotimca – Aleksa Santane, Sisinja, Žosue Sa i Antonom Nedjalkovim, dok će imati samo četiri rezervna igrača za ovaj meč.
Ono što je veoma interesantno je da od ta četiri rezervna fudbalera, dvojica će imati priliku da debituju u evropskim takmičenjima, a to su Tihomir Dimitrov i Husein Kelovluev.
Ludogorecu je sasvim sigurno Crvena Zvezda ostala u lepom sećanju, pošto se sigurno svi sećamo one eliminacije srspkog šampiona iz 2016, kada je u Razgradu bilo 2:2, što je bio rezultat i na “Marakani”, ali je “Luda šuma” nakon produžetaka slavila sa 4:2.

Naš predlog

Iako će crveno-beli na ovom susretu biti oslabljeni neigranjem Miloša Degeneka i Marka Gobeljića, smatramo da će srpski šampion ipak zabeležiti trijumf koji će im veoma verovatno i doneti plasman u nokaut fazu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj meč na stadionu “Rajko Mitić” donese i dosta golova pošto bugarski šampion nema šta da izgubi, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.
Smatramo da je idealna prognoza kada je meč između Crvene Zvezde i Ludogoreca u pitanju da će domaćin da postigne makar dva gola na svom stadionu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.