Tip dana: Real Madrid – Sevilja: Duel dva tima koja su do sada najviše pokazala u La Ligi!

U nedelju je dosta dobra ponuda za klađenje, a širom Evrope se igra nekoliko poprilično interesantnih mečeva. Za vas smo ovog puta analizirali derbi meč četrnaestog kola španske La Lige u kom će Real Madrid na “Santjago Bernabeu” ugostiti ekipu Sevilje.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Real Madrid: Stvari idu po planu!

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači kraljevskog kluba mogu biti zadovoljni sa načinom na koji su fudbaleri Real Madrida započeli ovu sezonu.
Inače, Madriđani su prethodnog leta pretrpeli brojne kadrovske promene, a ona glavna se desila na klupi, pošto je Zinedina Zidana nasledio legendarni Karlo Ančeloti, od koga se traže najveće moguće stvari ove sezone, a kada to kažemo onda svakako mislimo na šampionsku titulu u Španiji i trofej u Ligi šampiona, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno se Real nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Real Sosijedad, koji ruku na srce ima i meč viška.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Granade kada je bilo 1:4, čime je zapravo kraljevski klub i dospeo na lidersku poziciju, pošto je Sosijedad odigrao meč bez golova na svom terenu protiv Valensije.
Kada je u pitanju Liga šampiona, u prošlom kolu su Madriđani slavili na gostovanju kod Šerifa, pošto je taj duel u Moldaviji završen sa više nego ubedljivih 0:3, čime je tim sa “Santjago Bernabea” došao do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnjeg evropskog klupskog takmičenja, a da li će u osminu finala sa prvog ili drugog mesta videćemo u poslednjem kolu kada im u goste dolazi italijanski Inter, koji je pobedom nad Šahtjorom na svom terenu takođe izborio plasman u narednu fazu.

Sevilja: Andalužani napadaju titulu!

Odlaskom Kristijana Ronalda i Lea Mesija iz španskog fudbala stiče se utisak da Real Madrid i Barselona više nisu nedodirljivi, a to se nekako najbolje videlo i prošle sezone kada je do titule šampiona Španije došao Atletiko Madrid.
Zapaženu ulogu je svakako imala i Sevilja, koja je na kraju zauzela četvrto mesto na tabeli i došla do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Ipak, utisak je da se izabranici Đulijena Lopategija ove sezone vrlo lako mogu uključiti i u borbi za titulu, pošto deluje da prvenstvo odavno nije bilo izjednačenije.
U ovom trenutku se tim sa “Sančez Pichuana” nalazi na trećem mestu na tabeli španske La Lige uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu je Sevilja nažalost samo remizirala na svom terenu protiv Alavesa, u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Sevilja pre toga slavila u velikom derbiju Andaluzije protiv Betisa, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Kada je u pitanju Liga šampiona, izabranici Đulijena Lopategija su u prošlom kolu ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Lila, kada je bilo 2:0, pa je računica jasna uoči poslednjeg kola, pošto će Andalužanima za prolazak u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja biti potrebna pobeda na nimalo naivnom gostovanju kod Salcburga, koji u ovom trenutku ima bod viška u odnosu na trećeplasiranu Sevilju.

Naš predlog

U prethodnih nekoliko godina mečevi između ova dva kluba su nam uglavnom donosili dosta uzbuđenja, a apsolutno nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada.
Prednost na ovom susretu ipak dajemo domaćoj ekipi koja pruža zaista sjajne partije u poslednje vreme i eventualnim trijumfom na ovom duelu bi se malo odlepili na tabeli, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.
Ako se osvrnemo na tradiciju, u međusobnim mečevima između Reala i Sevilje kada su Madriđani domaćini uvek ima baš dosta golova i smatramo da će to slučaj biti i sada zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.
Za kraj, idealna prognoza kada je derbi meč četrnaestog kola španske La Lige u pitanju je kombinacije 1i3+ što kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.