NBA tiket (nedelja-ponedeljak)

Jučerašnji sjajan tiket upropastio je Porzingis, ali je pred nama još jedan zanimljiv dan na NBA parketima. De utakmice igraju se u večernjim časovima, po srednjeevropskom vremenu, u nedelju, a tri u noći između nedelje i ponedeljka. Kvote i granice su podložne promenama.

Indijana Pejsersi  –  Milvoki Baksi – Ukupno poena više (uključujući produžetke) 220,5 @ 2.12 u Meridianbet

Rik Karlajl je jedan od najpoštovanijih i najiskusnijih trenera na severnoameričkom kontinentu. Nalazi se u dvadesetoj sezoni na mestu glavnog trenera jednog od NBA timova, ujedno spada i u retku grupu privilegovanih ljudi (11) koji su osvajali titule u NBA ligi i kao trener, i to na klupi Dalas Maveriksa 2011. godine, i kao igrač, u dresu Boston Seltiksa 1986. godine. Odstupanjem sa mesta trenera u timu iz Teksasa, potez koji je privukao mnogo pažnje u košarkaškoj javnosti, ostalo mu je još dve godine ugovora sa Dalasom i prilika da trenira jednog najuzbudljivijih mladih igrača današnjice Luku Dončića. Zato je povratak u Indijanu doneo iznenađenja i  mnogo dobre energije u tim Pejsersa na početku sezone. Može se reći da su u dosadašnjem delu sezone u taboru Indijane očekivali bolju poziciju na tabeli, trenutno se nalaze van mesta (deoba 12 i 13 mesta) koja vode u plej-of ili plej-in, imaju 9 pobeda i 12 poraza. Ipak ništa nije dramatično, Njujork Niksi koji se nalaze na sedmom mestu imaju samo 2 pobede više i jedna pozitivna serija u timu iz Indijanapolisa bi bila dobrodoša.

Milvoki Baksi su isto malo sporije ušli u novu sezonu, ali su se popravili i nalaze se u seriji od 6 uzastopnih pobeda, ukupno imaju 12 pobeda i 8 poraza. Ipak ono što je zabrinulo navijače Baksa je značajno manji broj datih poena ove sezone u odnosu na regularni deo u prošloj, šampionskoj, godini. Tim koji sa klupe predvodi Majk Budenholzer je u prošloj sezoni bio ubedljivo prvi na listi timova koji su davali najviše poena u proseku po utakmici, imali su 120,1 poena po meču, a ove imaju 109,5 poena po meču i po tom kriterijumu se nalaze na 10. mestu u NBA ligi. Čini se ipak da Baksi ulaze u sjajnu formu iz prošle sezone u kojoj su osvojili titulu NBA prvaka.

Naš predlog su + poeni ukupno, uključujući produžetke, granica je postavljena na 220,5u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.12.

Domantas Sabonis (Indijana Pejsersi) + skokovi (granica 10,5) @ 1.70 u Meridianbet

Mlađi Sabonis bi trebalo da je uz Malkolma Brogdona jedan od vođa Indijane Pejsersa ove sezone. Na početku 2022. godine se očekuje povratak Ti Džej Vorena na teren posle ozbiljne povrede, tako da bi uz ovog solidnog krilnog igrača i pomenute Sabonisa i Brogdona, valjalo uvrstiti i Karisa Leverta u kvartet u koji se ulažu najviše nade za uspeh Indijane Pejsersa ove sezone. Litvanski igrač je najbolji skakač u timu Indijane, ima u proseku 11,5 skokova po meču. U dve poslednje sezone kada je bio biran i u Ol star tim (2020 i 2021) Sabonis je imao i više skokova u proseku po meču, i to 12,4 i 12 skokova po meču.

Naše je mišljenje da će Domantas Sabonis imati + skokova na meču protiv aktuelnih NBA prvaka, Milvoki Baksa. Granica je postavljena na 10,5 skokova, a koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.70.

Malkolm Brogdon (Indijana Pejsersi) + asistencije (granica 4,5) @ 1.60 u Meridianbet

Brodgon je bio biran kao 36. pik na NBA draftu 2016. godine. Iznenađujuće je, na kraju sezone 2016-2017. bio izabran za najboljeg debitanta u NBA ligi, prvog u istoriji Milvoki Baksa posle Lu Alsindora, kasnije poznatog i kao Karim Abdul Džabar (1969-1970) i prvog igrača još od 1965. godine koji je izabran u drugoj rundi drafta a da je kasnije postao najbolji ruki u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Ipak nije se Brogdon previše dugo zadržavao u Milvokiju, svega tri godine, da bi 2016.godine prešao u Indijanu, u tim u kojem je sada jedna od glavnih perjanica.

Naš predlog su + asistencije na Malkolma Brogdona u meču protiv svog bivšeg kluba, Milvoki Baksa. Granica je postavljena na 4,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.60.

Markus Smart (Boston Seltiks) + poeni (granica 11,5) @ 1.95 u Meridianbet

Markus Smart je opisivan kao duša i srce Boston Seltiksa, iako nije poznat kao šuter sa visokim procentima šuta, donosi agresivnost, kako u odbrani, tako i u napadu. Ovaj američki bek je dugo u timu Seltiksa, koji su ga birali šestog na NBA draftu 2014. godine, pa mu je ovo 8 sezona u zelenom dresu. Od ličnih dostignuća Smart je dva puta biran u najbolju defanzivnu petorku lige (2019 i 2020) i obično je zadužen za najboljeg ofanzivnog igrača na bekovskim pozicijama u suparničkom timu. Denis Šreder je iskrenuo desni skočni zglob i neće biti na raspolaganju treneru Ime Udoki u utakmici protiv Toronto Reptorsa, nemački igrač ima 17,1 poena u proseku ove sezone u Bostonu.

Mišljenje smo da će u direktnom nadigravanju sa Fred Vanvlitom, jednim od najboljih igrača u redovima Toronto Reptors, Markus Smart znati da odgovori i na ofanzivnom planu, posebno imajući u vidu izostanak Šredera. Naš predlog su + poeni na Markusa Smarta, granica je postavljena na 11,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.95.

Ukupna kvota na NBA tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 11.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.